притисни ентер »

Изложба на минатогодишните добитници на наградата „Борко Лазески“

Изложба на минатогодишните добитници на наградата „Борко Лазески“

Во Музејот на Град Скопје вечер од 20 часот ќе бидат отворени изложбите „Сон за Јапонија“ на Ана Миланова и „Хоризонт“ на Игор Таневски. Повод е наградата „Борко Лазески“ која овие млади ликовни уметници ја добија во 2018 година. Музејот на Град Скопје секоја година организира самостојна изложба на студент од Факултетот за ликовни уметности од Скопје

Изложба на минатогодишните добитници на наградата „Борко Лазески“

Изложба на минатогодишните добитници на наградата „Борко Лазески“

Во Музејот на Град Скопје вечер од 20 часот ќе бидат отворени изложбите „ Сон за Јапонија“ на Ана Миланова и „ Хоризонт“ на Игор Таневски. Повод е н аградата „Борко Лазески“ која овие млади ликовни уметници ја добија во 2018 година. Музејот на Град Скопје секоја година организира самостојна изложба на студент од Факултетот за ликовни уметности од Скопје