притисни ентер »

Борисов му порача на Заев два пати да мисли пред да збори, бидејќи доаѓа време за ЕУ

Борисов му порача на Заев два пати да мисли пред да збори, бидејќи доаѓа време за ЕУ

Бугарскиот премиер, Бојко Борисов, по речиси една недела одговори на прозивките во својата земја во врска со изјавата на Зоран Заев дадена на 4-ти месецов дека Илинденското востание е македонско. Борисов порачува дека треба два пати да мисли пред да рече нешто, бидејќи, како што вели тој, доаѓа време кога земјите членки на ЕУ ќе одлучуваат за судбината

Борисов со закана до Заев: Секој треба да пази што зборува, тоа си е на негова штета

Борисов со закана до Заев: Секој треба да пази што зборува, тоа си е на негова штета

Борисов со закана до Заев: Секој треба да пази што зборува, тоа си е на негова штета „Секој треба да пази што зборува, тоа си е на негова штета“- со тие зборови премиерот на Бугарија, Бојко Борисов ја коментира изјавата на неговиот колега Зоран Заев за македонскиот карактер на Илинденско-Преображенското востание. -Ги оставам сите да ги премеруваат

Заев уверува дека пријателството со Бугарија е искрено

Заев уверува дека пријателството со Бугарија е искрено

Премиерите на Македонија и Бугарија заедно ја одбележаа 115-годишнината од Илинденското востание Македонија и Бугарија имаат искрено пријателство и соработка. Ова го порачува премиерот Зоран Заев на својот фејсбук-профил. – Гледам во пријателска Бугарија се отвори јавна дебата и се постави дури и прашањето за тоа дали двете земји и двата народа градиме

Борисов му порача на Заев два пати да мисли пред да збори, бидејќи доаѓа време за ЕУ

Борисов му порача на Заев два пати да мисли пред да збори, бидејќи доаѓа време за ЕУ

Бугарскиот премиер, Бојко Борисов, по речиси една недела одговори на прозивките во својата земја во врска со изјавата на Зоран Заев дадена на 4-ти месецов дека Илинденското востание е македонско. Борисов порачува дека треба два пати да мисли пред да рече нешто, бидејќи, како што вели тој, доаѓа време кога земјите членки на ЕУ ќе одлучуваат за судбината

Заев порачува: До критичарите во Македонија и во Бугарија - пријателството и соработката се искрени

Заев порачува: До критичарите во Македонија и во Бугарија - пријателството и соработката се искрени

Македонија и Бугаријаат имаат искрено пријателство и соработка. Ова го порачува премиерот Зоран Заев на својот фејсбук профил. - Гледам во пријателска Бугарија се отвори јавна дебата и се постави дури и прашањето за тоа дали ние двете земји и двата народа градиме искрено пријателство и соработка. Сакам да им порачам на сите граѓани, дури и на критичарите

Заев порачува: До критичарите во Македонија и во Бугарија - пријателството и соработката се искрени

Заев порачува: До критичарите во Македонија и во Бугарија - пријателството и соработката се искрени

Македонија и Бугаријаат имаат искрено пријателство и соработка. Ова го порачува премиерот Зоран Заев на својот фејсбук профил. - Гледам во пријателска Бугарија се отвори јавна дебата и се постави дури и прашањето за тоа дали ние двете земји и двата народа градиме искрено пријателство и соработка. Сакам да им порачам на сите граѓани, дури и на критичарите

Заев: Пријателството со Бугарија е искрено

Заев: Пријателството со Бугарија е искрено

Македонија и Бугаријаат имаат искрено пријателство и соработка. Ова го порачува премиерот Зоран Заев на својот фејсбук профил. – Гледам во пријателска Бугарија се отвори јавна дебата и се постави дури и прашањето за тоа дали ние двете земји и двата народа градиме искрено пријателство и соработка. Сакам да им порачам на сите граѓани, дури и на критичарите

Заев: Пријателството со Бугарија е искрено

Заев: Пријателството со Бугарија е искрено

- Гледам во пријателска Бугарија се отвори јавна дебата и се постави дури и прашањето за тоа дали ние двете земји и двата народа градиме искрено пријателство и соработка. Сакам да им порачам на сите граѓани, дури и на критичарите во Македонија и во Бугарија, да немаат дилема дека пријателството и соработката се искрени, наведува Заев. Тој додава дека

Борисов се налути на Заев: Два пати размисли пред да речеш нешто

Борисов се налути на Заев: Два пати размисли пред да речеш нешто

Бугарскиот премиер, Бојко Борисов, по речиси една недела одговори на прозивките во својата земја во врска со изјавата на Зоран Заев дадена на 4-ти месецов дека Илинденското востание е македонско. Борисов порачува дека треба два пати да мисли пред да рече нешто. -Ги оставам сите да ги премеруваат своите приказни, тоа е на негова сметка. Без разлика