притисни ентер »

Првиот комерцијален сателит што може да се репрограмира e лансиран во вселената

Првиот комерцијален сателит што може да се репрограмира e лансиран во вселената

ФУТУРАМА Првиот комерцијален сателит што може да се репрограмира e лансиран во вселената 1 минута 0 0 Сателитот на компанијата Eutelsat донесе значителни промени во користењето и контролирањето на сателитите. Појавата на приватни вселенски компании како што се SpaceX, Virgin Orbit, Blue Origin и други драстично ги намалуваат трошоците за лансирање

Првиот комерцијален сателит што може да се репрограмира e лансиран во вселената

Првиот комерцијален сателит што може да се репрограмира e лансиран во вселената

Сателитот на компанијата Eutelsat донесе значителни промени во користењето и контролирањето на сателитите. Појавата на приватни вселенски компании како што се SpaceX, Virgin Orbit, Blue Origin и други драстично ги намалуваат трошоците за лансирање сателити во вселената. Како што сателитите стануваат помали и помоќни, опциите за модификација се ограничени

Првиот комерцијален сателит што може да се репрограмира e лансиран во вселената

Првиот комерцијален сателит што може да се репрограмира e лансиран во вселената

Сателитот на компанијата Eutelsat донесе значителни промени во користењето и контролирањето на сателитите. Појавата на приватни вселенски компании како што се SpaceX, Virgin Orbit, Blue Origin и други драстично ги… Текстот Првиот комерцијален сателит што може да се репрограмира e лансиран во вселената е превземен од USB.mk . The post Првиот комерцијален