притисни ентер »

НЛБ Банка утре ќе ги исплати пензиите за мај

НЛБ Банка утре ќе ги исплати пензиите за мај

Согласно моменталните случувања со пандемијата на Корона вирусот, со цел да излезе во пресрет на потребите на своите клиенти – пензионери, НЛБ Банка ќе ги исплати пензиите на 26 – ти мај (вторник). Во насока на поголема заштита и намалување на гужвите во експозитурите, на 26 – ти мај пензионерите ќе можат да ја подигнат својата пензија само на банкоматите

Апел од НБРМ: Пензионерите да извадат картички

Апел од НБРМ: Пензионерите да извадат картички

ИЗВОР Скопје24 | мај 25, 2020 По известувањето дека сите банки се подготвени да ја реализираат предвремената исплата на мајските пензии, Народната банка апелира пензионерите коишто поседуваат дебитна картичка и од среда ќе располагаат со својата мајска пензија, заради заштита на јавното здравје да настојуваат секогаш кога имаат потреба од готовина,

Народна банка со апел до пензионерите: НАМЕСТО ВО БАНКА ПО ГОТОВИНА ОДЕТЕ НА БАНКОМАТИ!

Народна банка со апел до пензионерите: НАМЕСТО ВО БАНКА ПО ГОТОВИНА ОДЕТЕ НА БАНКОМАТИ!

Пензионерите кои поседуваат дебитна картичка и од среда ќе располагаат со својата мајска пензија, заради заштита на јавното здравје да настојуваат секогаш кога имаат потреба од готовина, за таа цел да ги користат банкоматите со што ќе придонесат за помало физичко присуство во банките и ќе им дадат предност на пензионерите кои во моментот не поседуваат

Народна банка со апел до пензионерите: НАМЕСТО ВО БАНКА ПО ГОТОВИНА ОДЕТЕ НА БАНКОМАТИ!

Народна банка со апел до пензионерите: НАМЕСТО ВО БАНКА ПО ГОТОВИНА ОДЕТЕ НА БАНКОМАТИ!

Пензионерите кои поседуваат дебитна картичка и од среда ќе располагаат со својата мајска пензија, заради заштита на јавното здравје да настојуваат секогаш кога имаат потреба од готовина, за таа цел да ги користат банкоматите со што ќе придонесат за помало физичко присуство во банките и ќе им дадат предност на пензионерите кои во моментот не поседуваат

Препораки од НБРМ во врска со исплатата на мајските пензии

Препораки од НБРМ во врска со исплатата на мајските пензии

По известувањето дека сите банки се подготвени да ја реализираат предвремената исплата на мајските пензии, Народната банка апелира пензионерите коишто поседуваат дебитна картичка и од среда ќе располагаат со својата мајска пензија, заради заштита на јавното здравје да настојуваат секогаш кога имаат потреба од готовина, за таа цел да ги користат банкоматите

Препораки од НБРМ во врска со исплатата на мајските пензии

Препораки од НБРМ во врска со исплатата на мајските пензии

По известувањето дека сите банки се подготвени да ја реализираат предвремената исплата на мајските пензии, Народната банка апелира пензионерите коишто поседуваат дебитна картичка и од среда ќе располагаат со својата мајска пензија, заради заштита на јавното здравје да настојуваат секогаш кога имаат потреба од готовина, за таа цел да ги користат банкоматите

Апел од НБРМ: Пензионерите да извадат картички заради заштита на јавното здравје

Апел од НБРМ: Пензионерите да извадат картички заради заштита на јавното здравје

По известувањето дека сите банки се подготвени да ја реализираат предвремената исплата на мајските пензии, Народната банка апелира пензионерите коишто поседуваат дебитна картичка и од среда ќе располагаат со својата мајска пензија, заради заштита на јавното здравје да настојуваат секогаш кога имаат потреба од готовина, за таа цел да ги користат банкоматите

Препораки на Народната банка во врска со исплатата на мајските пензии

Препораки на Народната банка во врска со исплатата на мајските пензии

Пензионерите кои поседуваат дебитна картичка и од среда ќе располагаат со својата мајска пензија, заради заштита на јавното здравје да настојуваат секогаш кога имаат потреба од готовина, за таа цел да ги користат банкоматите со што ќе придонесат за помало физичко присуство во банките и ќе им дадат предност на пензионерите кои во моментот не поседуваат

Препораки на Народната банка во врска со исплатата на мајските пензии

Препораки на Народната банка во врска со исплатата на мајските пензии

Скопје, 25 мај 2020 () – Пензионерите кои поседуваат дебитна картичка и од среда ќе располагаат со својата мајска пензија, заради заштита на јавното здравје да настојуваат секогаш кога имаат потреба од готовина, за таа цел да ги користат банкоматите со што ќе придонесат за помало физичко присуство во банките и ќе им дадат предност на пензионерите кои

Препораки на Народната банка во врска со исплатата на мајските пензии

Препораки на Народната банка во врска со исплатата на мајските пензии

Пензионерите кои поседуваат дебитна картичка и од среда ќе располагаат со својата мајска пензија, заради заштита на јавното здравје да настојуваат секогаш кога имаат потреба од готовина, за таа цел да ги користат банкоматите со што ќе придонесат за помало физичко присуство во банките и ќе им дадат предност на пензионерите кои во моментот не поседуваат

МБА: Банките предвремено ќе ја исплатат и мајската пензија

МБА: Банките предвремено ќе ја исплатат и мајската пензија

Сите пензионери кои поседуваат дебитни картички, веќе во среда, 27 мај 2020 година, преку банкоматите и во трговската мрежа ќе располагаат со својата мајска пензија. Готовинската исплата на пензиите, за оние пензионери коишто не поседуваат дебитни картички, како што е соопштено и овојпат ќе се спроведе во групи, според следниот распоред: – во среда,

Од среда почнува предвремена исплата на мајската пензија

Од среда почнува предвремена исплата на мајската пензија

Од среда почнува предвремена исплата на мајската пензија Исплатата на мајските пензии почнува од среда, 27 мај, информираат од Министерството за труд и социјална политика. Предвремената и етапна исплата на пензиите се реализира втор месец, со цел поголема заштита на пензионерите во услови на опасност од коронавирусот КОВИД-19. Пензионерите кои користат

Над 320 илјади пензии ќе бидат исплатени предвреме и етапно велат од МТСП

Над 320 илјади пензии ќе бидат исплатени предвреме и етапно велат од МТСП

Исплатата на мајските пензии почнува од среда, 27 мај. Со предвремена и етапна исплата на пензиите, што ја реализираме втор месец, овозможуваме поголема заштита на пензионерите во услови на опасност од коронавирусот КОВИД-19. Подигнувањето на пензиите преку филијалите и експозитурите на банките за пензионерите кои не користат картички ќе се реализира

Препораки на Народната банка во врска со исплатата на мајските пензии

Препораки на Народната банка во врска со исплатата на мајските пензии

Пензионерите кои поседуваат дебитна картичка и од среда ќе располагаат со својата мајска пензија, заради заштита на јавното здравје да настојуваат секогаш кога имаат потреба од готовина, за таа цел да ги користат банкоматите со што ќе придонесат за помало физичко присуство во банките и ќе им дадат предност на пензионерите кои во моментот не поседуваат

Македонска банкарска асоцијација: Банките предвремено ќе ја исплатат и мајската пензија

Македонска банкарска асоцијација: Банките предвремено ќе ја исплатат и мајската пензија

Македонската банкарска асоцијација ја известува јавноста дека банките се подготвени предвремено да ја извршат исплатата на мајските пензии. Сите пензионери коишто поседуваат дебитни картички, веќе во среда, 27 мај 2020 година, преку банкоматите и во трговската мрежа ќе располагаат со својата мајска пензија. Готовинската исплата на пензиите, за оние

Од Среда почнува ИСПЛАТАТА НА ПЕНЗИИТЕ, еве како ќе се одвива

Од Среда почнува ИСПЛАТАТА НА ПЕНЗИИТЕ, еве како ќе се одвива

Исплатата на мајските пензии почнува од среда, 27 мај. Со предвремена и етапна исплата на пензиите, што ја реализираме втор месец, овозможуваме поголема заштита на пензионерите во услови на опасност од коронавирусот КОВИД-19, информираат преку соопштение од МТСП. Подигнувањето на пензиите преку филијалите и експозитурите на банките за пензионерите

Од Среда почнува ИСПЛАТАТА НА ПЕНЗИИТЕ, еве како ќе се одвива

Од Среда почнува ИСПЛАТАТА НА ПЕНЗИИТЕ, еве како ќе се одвива

Исплатата на мајските пензии почнува од среда, 27 мај. Со предвремена и етапна исплата на пензиите, што ја реализираме втор месец, овозможуваме поголема заштита на пензионерите во услови на опасност од коронавирусот КОВИД-19, информираат преку соопштение од МТСП. Подигнувањето на пензиите преку филијалите и експозитурите на банките за пензионерите