Молитвата против грдите мисли – се чита за минута, а ќе ви го даде долго бараниот спокој

Некогаш е многу полесно да се ослободите од лошите навики отколку од лошите мисли, а окму тие ве спречуваат да живеете среќен и исполнет живот. Познато е дека Црквата советува во период на пост, верниците да се воздржуваат од храна и пијалаци, но и од лоши мисли. Во природата на човекот е лесно да потклекне и да помисли нешто лошо. Сепак, молитвата