притисни ентер »

Шкотски суд: Одлуката на Џонсон за суспензија на Парламентот е нелегална

Шкотски суд: Одлуката на Џонсон за суспензија на Парламентот е нелегална

Шкотски суд денеска ја прогласи одлуката на британскиот премиер Борис Џонсон да го суспендира Парламентот како нелегална, но не нареди укинување на суспензијата. Комисија со три судии ја поддржа тужбата од група политичари од различни партии кои се спротивставија на тој потег на премиерот. Денешната пресуда ја преиначува претходната пресуда на судот

Суспендирањето на британскиот парламент е незаконско, пресуди судот

Суспендирањето на британскиот парламент е незаконско, пресуди судот

Суспендирањето на парламентот од страна на британскиот премиер Борис Џонсон е незаконско, пресуди највисокиот граѓански суд на Шкотска. Комисијата од тројца судии во Судскиот суд се најде во корист на меѓупартиска група политичари, кои го предизвикуваат потегот на премиерот. На овој начин се поништува претходната судска одлука, според која, Џонсон

Суспендирањето на британскиот парламент е незаконско, пресуди судот

Суспендирањето на британскиот парламент е незаконско, пресуди судот

Суспендирањето на парламентот од страна на британскиот премиер Борис Џонсон е незаконско, пресуди највисокиот граѓански суд на Шкотска. Комисијата од тројца судии во Судскиот суд се најде во корист на меѓупартиска група политичари, кои го предизвикуваат потегот на премиерот. На овој начин се поништува претходната судска одлука, според која, Џонсон

Суспензијата на британскиот парламент нелегална?

Суспензијата на британскиот парламент нелегална?

Суспензијата на британскиот парламент нелегална? Шкотски суд денеска ја прогласи одлуката на британскиот премиер Борис Џонсон да го суспендира Парламентот како нелегална, но не нареди укинување на суспензијата. Комисија со три судии ја поддржа тужбата од група политичари од различни партии кои се спротивставија на тој потег на премиерот. Денешната

Суспендирањето на британскиот парламент е незаконско, пресуди судот

Суспендирањето на британскиот парламент е незаконско, пресуди судот

Суспендирањето на парламентот од страна на британскиот премиер Борис Џонсон е незаконско, пресуди највисокиот граѓански суд на Шкотска. Комисијата од тројца судии се најде во корист на меѓупартиска група политичари, кои го предизвикуваат потегот на премиерот. На овој начин се поништува претходната судска одлука, според која, Џонсон не го прекршил законот

Шкотски суд: Одлуката на Џонсон за суспензија на Парламентот е нелегална

Шкотски суд: Одлуката на Џонсон за суспензија на Парламентот е нелегална

Шкотски суд денеска ја прогласи одлуката на британскиот премиер Борис Џонсон да го суспендира Парламентот како нелегална, но не нареди укинување на суспензијата. Комисија со три судии ја поддржа тужбата од група политичари од различни партии кои се спротивставија на тој потег на премиерот. Денешната пресуда ја преиначува претходната пресуда на судот

Суспендирањето на британскиот парламент е незаконско, пресуди судот

Суспендирањето на британскиот парламент е незаконско, пресуди судот

Суспендирањето на парламентот од страна на британскиот премиер Борис Џонсон е незаконско, пресуди највисокиот граѓански суд на Шкотска. Комисијата од тројца судии во Судскиот суд се најде во корист на меѓупартиска група политичари, кои го предизвикуваат потегот на премиерот. На овој начин се поништува претходната судска одлука, според која, Џонсон

Шкотски суд: Одлуката на Џонсон за суспензија на Парламентот е нелегална

Шкотски суд: Одлуката на Џонсон за суспензија на Парламентот е нелегална

Лондон, 11 септември 2019 (МИА) – Шкотски суд денеска ја прогласи одлуката на британскиот премиер Борис Џонсон да го суспендира Парламентот како нелегална, но не нареди укинување на суспензијата. Комисија со три судии ја поддржа тужбата од група политичари од различни партии кои се спротивставија на тој потег на премиерот. Денешната пресуда ја преиначува

Шведски суд: Незаконска одлуката на Џонскон за суспензија на парламентот

Шведски суд: Незаконска одлуката на Џонскон за суспензија на парламентот

Апелациониот суд во Шкотска донесе одлука дека суспензијата на парламентот на пет недели, која ја побара премиерот Борис Џонсон, а која ја потврди Кралицата, е незаконска. Сепак, како што наведува Би-Би-Си, таа одлука нема да влијае врз моменталната суспензија што е во сила од пред неколку дена, а ќе важи до 14 октомври. Loading...

Суспендирањето на британскиот парламент е незаконско, пресуди судот

Суспендирањето на британскиот парламент е незаконско, пресуди судот

Суспендирањето на парламентот од страна на британскиот премиер Борис Џонсон е незаконско, пресуди највисокиот граѓански суд на Шкотска. Комисијата од тројца судии во Судскиот суд се најде во корист на меѓупартиска група политичари, кои го предизвикуваат потегот на премиерот. На овој начин се поништува претходната судска одлука, според која, Џонсон

Шкотски суд: Нелегална е одлуката на Џонсон за суспензија на Парламентот

Шкотски суд: Нелегална е одлуката на Џонсон за суспензија на Парламентот

Шкотски суд денеска ја прогласи одлуката на британскиот премиер Борис Џонсон да го суспендира Парламентот како нелегална, но не нареди укинување на суспензијата. Комисија со три судии ја поддржа тужбата од група политичари од различни партии кои се спротивставија на тој потег на премиерот. Денешната пресуда ја преиначува претходната пресуда на судот

Суспензијата на британскиот парламент е незаконска, пресуди шкотски суд

Суспензијата на британскиот парламент е незаконска, пресуди шкотски суд

Суспензијата на британскиот парламент што ја побара премиерот Борис Џонсон е незаконска, заклучи највисокиот граѓански суд на Шкотска. Панел од тројца судии гласаше во полза на група политичари од разни партии, кои се обидоа на суд да го оспорат потегот на Џонсон. Ова, сепак, нема автоматски да влијае на суспензијата на парламентот, која почна вчера

Шкотски суд: Одлуката на Џонсон за суспензија на Парламентот е нелегална

Шкотски суд: Одлуката на Џонсон за суспензија на Парламентот е нелегална

Шкотски суд денеска ја прогласи одлуката на британскиот премиер Борис Џонсон да го суспендира Парламентот како нелегална, но не нареди укинување на суспензијата. Комисија со три судии ја поддржа тужбата од група политичари од различни партии кои се спротивставија на тој потег на премиерот. Денешната пресуда ја преиначува претходната пресуда на судот

Шкотски суд: Одлуката на Џонсон за суспензија на Парламентот е нелегална

Шкотски суд: Одлуката на Џонсон за суспензија на Парламентот е нелегална

Шкотски суд денеска ја прогласи одлуката на британскиот премиер Борис Џонсон да го суспендира Парламентот како нелегална, но не нареди укинување на суспензијата. Комисија со три судии ја поддржа тужбата од група политичари од различни партии кои се спротивставија на тој потег на премиерот. Денешната пресуда ја преиначува претходната пресуда на судот

Шкотски суд: Одлуката на Џонсон за суспензија на Парламентот е нелегална

Шкотски суд: Одлуката на Џонсон за суспензија на Парламентот е нелегална

Шкотски суд денеска ја прогласи одлуката на британскиот премиер Борис Џонсон да го суспендира Парламентот како нелегална, но не нареди укинување на суспензијата. Комисија со три судии ја поддржа тужбата од група политичари од различни партии кои се спротивставија на тој потег на премиерот. Денешната пресуда ја преиначува претходната пресуда на судот

Суспендирањето на британскиот парламент е незаконско, пресуди судот

Суспендирањето на британскиот парламент е незаконско, пресуди судот

Суспендирањето на парламентот од страна на британскиот премиер Борис Џонсон е незаконско, пресуди највисокиот граѓански суд на Шкотска. Комисијата од тројца судии во Судскиот суд се најде во корист на меѓупартиска група политичари, кои го предизвикуваат потегот на премиерот. На овој начин се поништува претходната судска одлука, според која, Џонсон

Британија: Хаос во Долниот дом по суспендирањето на парламентот (ВИДЕО)

Британија: Хаос во Долниот дом по суспендирањето на парламентот (ВИДЕО)

Група пратеници од опозицијата, држејќи листови на кои беше напишано „замолчени“, се обидоа физички да го спречат спикерот Џон Беркоу да го напушти столот и да отиде во Домот на лордовите за да ја заврши процедурата за пророгација. Парламентот во Велика Британија рано утринава беше суспендиран сè до 14 октомври, по деноноќие полно со напнати драми,

Британија: Хаос во Долниот дом по суспендирањето на паралментот (ВИДЕО)

Британија: Хаос во Долниот дом по суспендирањето на паралментот (ВИДЕО)

Група пратеници од опозицијата, држејќи листови на кои беше напишано „замолчени“, се обидоа физички да го спречат спикерот Џон Беркоу да го напушти столот и да отиде во Домот на лордовите за да ја заврши процедурата за пророгација. Парламентот во Велика Британија рано утринава беше суспендиран сè до 14 октомври, по деноноќие полно со напнати драми,