притисни ентер »

Зошто Русија прави нова болница за пациентите заразени со коронавирус?

Зошто Русија прави нова болница за пациентите заразени со коронавирус?

Русија нема се уште голем број заразени во однос на бројот на жители, но сепак гради нова болница. Голем градежен проект „Во рамките на режимот на зголемена подготвеност донесовме одлука за изградба на мобилен комплекс на нова инфективна болница“, напиша на 10 март годинава на својот сајт градоначалникот на Москва Сергеј Собјанин. Новата болница ќе