притисни ентер »

Сметководителите предупредуваат дека без системски решенија ќе следат големи проблеми

Сметководителите предупредуваат дека без системски решенија ќе следат големи проблеми

Правните лица за кои се вршат сметководствени услуги се веќе погодени од кризата и намалена им е ликвидноста, тоа се одразува со задоцнетото подмирување на обврските, многу од нив најавуваат и затворање на своите бизниси, со што повеќе од извесно е дека приходите брзо опаѓаат, беше истакнато на денешната прес конференција на Комората на сметководители

Сметководителите предупредуваат дека без системски решенија ќе следат големи проблеми

Сметководителите предупредуваат дека без системски решенија ќе следат големи проблеми

Правните лица за кои се вршат сметководствени услуги се веќе погодени од кризата и намалена им е ликвидноста, тоа се одразува со задоцнетото подмирување на обврските, многу од нив најавуваат и затворање на своите бизниси, со што повеќе од извесно е дека приходите брзо опаѓаат, беше истакнато на денешната прес конференција на Комората на сметководители

Сметководителите предупредуваат дека без системски решенија ќе следат големи проблеми

Сметководителите предупредуваат дека без системски решенија ќе следат големи проблеми

Правните лица за кои се вршат сметководствени услуги се веќе погодени од кризата и намалена им е ликвидноста, тоа се одразува со задоцнетото подмирување на обврските, многу од нив најавуваат и затворање на своите бизниси, со што повеќе од извесно е дека приходите брзо опаѓаат, беше истакнато на денешната прес конференција на Комората на сметководители

Сметководителите бараат олеснувања од државата

Сметководителите бараат олеснувања од државата

Пролонгирање на роковите за поднесување  на даночни поднесоци, целосно субвенционирање на бруто-плати и придонеси на микро, мали и средни претпријатија, се дел од барањата на Комората на сметководители. Поради епидемијата и падот на економската активност тие бараат и да се укине обврската за плаќање на данок на добивка до следната година. Според нив

Сметководителите со конкретни барања за помош, евидентиран пад на прометот до 20 проценти

Сметководителите со конкретни барања за помош, евидентиран пад на прометот до 20 проценти

Да се плати административна такса за документите потребни за аплицирање на повикот за бескаматната поддршка на фирмите објавен вчера, а Развојната банка да ги обезбеди електронски, по службена должност, за да намалат дополнителните трошоци, времето и ризикот по здравјето на сметководителите. Ова е едно од барањата што го испорача денеска Комората на

Сметководителите предупредуваат дека без системски решенија ќе следат големи проблеми

Сметководителите предупредуваат дека без системски решенија ќе следат големи проблеми

Сметководителите предупредуваат дека без системски решенија ќе следат големи проблеми Комората на сметководители на Македонија, ја презентираше моменталната финансиска состојба во стопанството погодено од вирусната инфекција Ковид19.  Сметководството, како дејност има големи обврски и одговорности и веќе се чувствуваат последиците. Правните лица за

Сметководителите со конкретни барања за помош, евидентиран пад на прометот до 20 проценти

Сметководителите со конкретни барања за помош, евидентиран пад на прометот до 20 проценти

Да се плати административна такса за документите потребни за аплицирање на повикот за бескаматната поддршка на фирмите објавен вчера, а Развојната банка да ги обезбеди електронски, по службена должност, за да намалат дополнителните трошоци, времето и ризикот по здравјето на сметководителите. Ова е едно од барањата што го испорача денеска Комората на

Сметководителите предупредуваат дека без системски решенија ќе следат големи проблеми

Сметководителите предупредуваат дека без системски решенија ќе следат големи проблеми

Правните лица за кои се вршат сметководствени услуги се веќе погодени од кризата и намалена им е ликвидноста, тоа се одразува со задоцнетото подмирување на обврските, многу од нив најавуваат и затворање на своите бизниси, со што повеќе од извесно е дека приходите брзо опаѓаат, беше истакнато на денешната прес конференција на Комората на сметководители

Сметководителите со конкретни барања за помош, евидентиран пад на прометот до 20 проценти

Сметководителите со конкретни барања за помош, евидентиран пад на прометот до 20 проценти

Да се плати административна такса за документите потребни за аплицирање на повикот за бескаматната поддршка на фирмите објавен вчера, а Развојната банка да ги обезбеди електронски, по службена должност, за да намалат дополнителните трошоци, времето и ризикот по здравјето на сметководителите. Ова е едно од барањата што го испорача денеска Комората на

Сметководителите со конкретни барања за помош, евидентиран пад на прометот до 20 проценти

Сметководителите со конкретни барања за помош, евидентиран пад на прометот до 20 проценти

Да се плати административна такса за документите потребни за аплицирање на повикот за бескаматната поддршка на фирмите објавен вчера, а Развојната банка да ги обезбеди електронски, по службена должност, за да намалат дополнителните трошоци, времето и ризикот по здравјето на сметководителите. Ова е едно од барањата што го испорача денеска Комората на

Сметководителите со барања за помош

Сметководителите со барања за помош

Да се плати административна такса за документите потребни за аплицирање на повикот за бескаматната поддршка на фирмите објавен вчера, а Развојната банка да ги обезбеди електронски, по службена должност, за да намалат дополнителните трошоци, времето и ризикот по здравјето на сметководителите. Ова е едно од барањата што го испорача денеска Комората на

Сметководителите предупредуваат дека без системски решенија ќе следат големи проблеми

Сметководителите предупредуваат дека без системски решенија ќе следат големи проблеми

Комората на сметководители на Македонија, ја презентираше моменталната финансиска состојба во стопанството погодено од вирусната инфекција Ковид19.  Сметководството, како дејност има големи обврски и одговорности и веќе се чувствуваат последиците. Правните лица за кои се вршат сметководствени услуги, се веќе погодени од кризата и намалена им е ликвидноста,

Сметководителите предупредуваат дека без системски решенија ќе следат големи проблеми

Сметководителите предупредуваат дека без системски решенија ќе следат големи проблеми

Комората на сметководители на Македонија, ја презентираше моменталната финансиска состојба во стопанството погодено од вирусната инфекција Ковид19. Сметководството, како дејност има големи обврски и одговорности и веќе се чувствуваат последиците. Правните лица за кои се вршат сметководствени услуги, се веќе погодени од кризата и намалена им е ликвидноста,

Сметководителите предупредуваат дека без системски решенија ќе следат големи проблеми

Сметководителите предупредуваат дека без системски решенија ќе следат големи проблеми

ИЗВОР ССК | март 26, 2020 Комората на сметководители на Македонија, ја презентираше моменталната финансиска состојба во стопанството погодено од вирусната инфекција Ковид19. Сметководството, како дејност има големи обврски и одговорности и веќе се чувствуваат последиците. Правните лица за кои се вршат сметководствени услуги, се веќе погодени од кризата

Сметководителите со конкретни барања за помош, евидентиран пад на прометот до 20 проценти

Сметководителите со конкретни барања за помош, евидентиран пад на прометот до 20 проценти

– Да се плати административна такса за документите потребни за аплицирање на повикот за бескаматната поддршка на фирмите објавен вчера, а Развојната банка да ги обезбеди електронски, по службена должност, за да намалат дополнителните трошоци, времето и ризикот по здравјето на сметководителите. Ова е едно од барањата што го испорача денеска Комората

Намален прометот до 20 проценти, сметководителите со конкретни барања за помош

Намален прометот до 20 проценти, сметководителите со конкретни барања за помош

Да се плати административна такса за документите потребни за аплицирање на повикот за бескаматната поддршка на фирмите објавен вчера, а Развојната банка да ги обезбеди електронски, по службена должност, за да намалат дополнителните трошоци, времето и ризикот по здравјето на сметководителите. Ова е едно од барањата што го испорача денеска Комората на

Сметководителите со конкретни барања за помош, евидентиран пад на прометот до 20 проценти

Сметководителите со конкретни барања за помош, евидентиран пад на прометот до 20 проценти

Да се плати административна такса за документите потребни за аплицирање на повикот за бескаматната поддршка на фирмите објавен вчера, а Развојната банка да ги обезбеди електронски, по службена должност, за да намалат дополнителните трошоци, времето и ризикот по здравјето на сметководителите. Ова е едно од барањата што го испорача денеска Комората на

Евидентиран пад на прометот до 20 проценти, сметководителите со конкретни барања

Евидентиран пад на прометот до 20 проценти, сметководителите со конкретни барања

Да се плати административна такса за документите потребни за аплицирање на повикот за бескаматната поддршка на фирмите објавен вчера, а Развојната банка да ги обезбеди електронски, по службена должност, за да намалат дополнителните трошоци, времето и ризикот по здравјето на сметководителите. Ова е едно од барањата што го испорача денеска Комората на

Сметководителите предупредуваат дека без системски решенија ќе следат големи проблеми

Сметководителите предупредуваат дека без системски решенија ќе следат големи проблеми

Комората на сметководители на Македонија, ја презентираше моменталната финансиска состојба во стопанството погодено од вирусната инфекција Ковид19.  Сметководството, како дејност има големи обврски и одговорности и веќе се чувствуваат последиците. Правните лица за кои се вршат сметководствени услуги, се веќе погодени од кризата и намалена им е ликвидноста,

Сметководителите предупредуваат дека без системски решенија ќе следат големи проблеми

Сметководителите предупредуваат дека без системски решенија ќе следат големи проблеми

Комората на сметководители на Македонија, ја презентираше моменталната финансиска состојба во стопанството погодено од вирусната инфекција Ковид19. Сметководството, како дејност има големи обврски и одговорности и веќе се чувствуваат последиците. Правните лица за кои се вршат сметководствени услуги, се веќе погодени од кризата и намалена им е ликвидноста,