притисни ентер »

Русија и Венецуела ја интензивираат воената соработка

Русија и Венецуела ја интензивираат воената соработка

Министрите за одбрана на Русија и на Венецуела, Сергеј Шојгу и Владимир Падрио во Москва разговараа за билатералната воена и воено-техничка соработка. Шојгу на средбата ги поздрави напорите на Венецуела „во спротивставувањето на обидите на САД да ја соборат Владата во Каракас“ додавајќи оти венецуелската армија служи како гарант на територијалниот

Средба на министрите за одбрана на Русија и на Венецуела

Средба на министрите за одбрана на Русија и на Венецуела

Министрите за одбрана на Русија и на Венецуела Сергеј Шојгу и Владимир Падрио во Москва разговарале за воената соработка меѓу двете земји. Шојгу на состанокот, како што јавуваат руските медиуми, ги поздравил напорите на Венецуела да не им потклекне на обидите на САД да ја урнат владата во Каракас. Русија го поддржува претседателот Николас Мадуро, додека

Русија и Венецуела ја интензивираат воената соработка

Русија и Венецуела ја интензивираат воената соработка

Министрите за одбрана на Русија и на Венецуела, Сергеј Шојгу и Владимир Падрио синоќа во Москва разговараа за билатералната воена и воено-техничка соработка. Шојгу на средбата ги поздрави напорите на Венецуела „во спротивставувањето на обидите на САД да ја соборат Владата во Каракас“ додавајќи оти венецуелската армија служи како гарант на територијалниот

Русија и Венецуела ја интензивираат воената соработка

Русија и Венецуела ја интензивираат воената соработка

Министрите за одбрана на Русија и на Венецуела, Сергеј Шојгу и Владимир Падрио синоќа во Москва разговараа за билатералната воена и воено-техничка соработка. Шојгу на средбата ги поздрави напорите на Венецуела „во спротивставувањето на обидите на САД да ја соборат Владата во Каракас“ додавајќи оти венецуелската армија служи како гарант на територијалниот

Русија и Венецуела ја интензивираат воената соработка

Русија и Венецуела ја интензивираат воената соработка

Министрите за одбрана на Русија и на Венецуела, Сергеј Шојгу и Владимир Падрио синоќа во Москва разговараа за билатералната воена и воено-техничка соработка. Шојгу на средбата ги поздрави напорите на Венецуела „во спротивставувањето на обидите на САД да ја соборат Владата во Каракас“ додавајќи оти венецуелската армија служи како гарант на територијалниот

Русија и Венецуела ја интензивираат воената соработка

Русија и Венецуела ја интензивираат воената соработка

Министрите за одбрана на Русија и на Венецуела, Сергеј Шојгу и Владимир Падрио синоќа во Москва разговараа за билатералната воена и воено-техничка соработка. Шојгу на средбата ги поздрави напорите на Венецуела „во спротивставувањето на обидите на САД да ја соборат Владата во Каракас“ додавајќи оти венецуелската армија служи како гарант на територијалниот

Шојгу со поддршка за Венецуела во отпорот против САД

Шојгу со поддршка за Венецуела во отпорот против САД

Рускиот министер за одбрана Сергеј Шојгу изрази поддршка за напорите на Венецуела да се спротивстави на „обидите на САД да ја сменат законски избраната влада“, јави ДПА. Шојгу овој став го изразил на денешната средба со својот венецуелски колега Владимир Падрино Лопез во Москва, јави руската државна агенција повикувајќи се на извадоци од нивниот разговор

Шојгу со поддршка за Венецуела во отпорот против САД

Шојгу со поддршка за Венецуела во отпорот против САД

Рускиот министер за одбрана Сергеј Шојгу изрази поддршка за напорите на Венецуела да се спротивстави на „обидите на САД да ја сменат законски избраната влада“, јави ДПА. Шојгу овој став го изразил на денешната средба со својот венецуелски колега Владимир Падрино Лопез во Москва, јави руската државна агенција повикувајќи се на извадоци од нивниот разговор

Шојгу со поддршка за Венецуела во отпорот против САД

Шојгу со поддршка за Венецуела во отпорот против САД

Рускиот министер за одбрана Сергеј Шојгу изрази поддршка за напорите на Венецуела да се спротивстави на „обидите на САД да ја сменат законски избраната влада”, јави ДПА. Шојгу овој став го изразил на денешната средба со својот венецуелски колега Владимир Падрино Лопез во Москва, јави руската државна агенција повикувајќи се на извадоци од нивниот разговор

Гваидо: Венецуелскиот парламент ќе продолжи да работи под какви било околности

Гваидо: Венецуелскиот парламент ќе продолжи да работи под какви било околности

Венецуелското Национално собрание ќе продолжи да функционира под какви било околности, рече во вторникот лидерот на опозицијата, Хуан Гуаидо, пренесува ТАСС. Венецуелскиот парламент го контролираат противниците на претседателот Николас Мадуро. „Ако е потребно, ќе ги искористиме механизмите за итни случаи за да продолжиме да работиме во парламентот

Гваидо: Венецуелскиот парламент ќе продолжи да работи под какви било околности

Гваидо: Венецуелскиот парламент ќе продолжи да работи под какви било околности

Венецуелското Национално собрание ќе продолжи да функционира под какви било околности, рече во вторникот лидерот на опозицијата, Хуан Гуаидо, пренесува ТАСС. Венецуелскиот парламент го контролираат противниците на претседателот Николас Мадуро. „Ако е потребно, ќе ги искористиме механизмите за итни случаи за да продолжиме да работиме во парламентот

Гваидо: Венецуелскиот парламент ќе продолжи да работи под какви било околности

Гваидо: Венецуелскиот парламент ќе продолжи да работи под какви било околности

Венецуелското Национално собрание ќе продолжи да функционира под какви било околности, рече во вторникот лидерот на опозицијата, Хуан Гуаидо, пренесува ТАСС. Венецуелскиот парламент го контролираат противниците на претседателот Николас Мадуро. „Ако е потребно, ќе ги искористиме механизмите за итни случаи за да продолжиме да работиме во парламентот

Гваидо по ниту една цена не го дава парламентот

Гваидо по ниту една цена не го дава парламентот

Венецуелското Национално собрание ќе продолжи да функционира под какви било околности, рече лидерот на опозицијата, Хуан Гуаидо, пренесува „ТАСС“. Венецуелскиот парламент го контролираат политичките противници на претседателот Николас Мадуро. – Ако е потребно, ќе ги искористиме механизмите за итни случаи за да продолжиме да работиме во парламентот

Гуаидо: Венецуелскиот Парламент ќе продолжи  да функционира под било какви околности

Гуаидо: Венецуелскиот Парламент ќе продолжи да функционира под било какви околности

Венецуелското Национално собрание ќе продолжи да функционира под какви било околности, рече во вторникот лидерот на опозицијата, Хуан Гуаидо, пренесува ТАСС. Венецуелскиот парламент го контролираат противниците на претседателот Николас Мадуро. – Ако е потребно, ќе ги искористиме механизмите за итни случаи за да продолжиме да работиме во парламентот