притисни ентер »

Франција не планира да ја прекине воената обука во Ирак

Франција не планира да ја прекине воената обука во Ирак

Франција не планира да ја прекине воената обука во Ирак, откако тоа го направија Германија и Холандија, изјави претставник на француското Министерство за одбрана. Според него, „нема никакви промени во врска со францускиот ангажман“. Во Франција во моментот работат 300 војници за обука во Ирак. Германија и Франција одлучија да ја прекинат воената обука

Франција останува во Ирак

Франција останува во Ирак

Франција не планира да ја прекине воената обука во Ирак, откако тоа го направија Германија и Холандија, изјави претставник на француското Министерство за одбрана. Според него, „нема никакви промени во врска со францускиот ангажман“. Во Франција во моментот работат 300 војници за обука во Ирак. Германија и Франција одлучија да ја прекинат воената обука

НАПНАТОСТА РАСТЕ: Германија и Холандија ги запираат воените обуки во Ирак

НАПНАТОСТА РАСТЕ: Германија и Холандија ги запираат воените обуки во Ирак

Германија привремено ја прекинува воената обука во Ирак, а истото го стори и Холандија. Државата донесе одлука за прекин на обуката на ирачките вооружени сили од страна на германски инструктори, поради зголемувањето на тензиите во регионот, соопшти денеска Министерството за одбрана во Берлин. Министерството објасни дека ваквата одлука е донесена затоа

Франција не планира да ја прекине воената обука во Ирак

Франција не планира да ја прекине воената обука во Ирак

Франција не планира да ја прекине воената обука во Ирак, откако тоа го направија Германија и Холандија, изјави претставник на француското Министерство за одбрана. Според него, „нема никакви промени во врска со францускиот ангажман“. Во Франција во моментот работат 300 војници за обука во Ирак. Германија и Франција одлучија да ја прекинат воената обука

Франција не планира да ја прекине воената обука во Ирак

Франција не планира да ја прекине воената обука во Ирак

Франција не планира да ја прекине воената обука во Ирак, откако тоа го направија Германија и Холандија, изјави претставник на француското Министерство за одбрана. Според него, „нема никакви промени во врска со францускиот ангажман“. Во Франција во моментот работат 300 војници за обука во Ирак. Германија и Франција одлучија да ја прекинат воената обука

Тензично: Германија ги сопира воените обуки во Ирак, Холандија исто, кувајтската војска во приправност

Тензично: Германија ги сопира воените обуки во Ирак, Холандија исто, кувајтската војска во приправност

Германија ги прекинува воените обуки во Ирак поради зголемените тензии во регионот, изјавил портпаролот на германското Министерство за одбрана. Портпаролот објаснил дека Германија има одредени назнаки дека постои ризик од напад кој би имал поддршка од Иран, но дека тоа не значи дека програмот за воени тренинзи нема да продолжи во иднина, пренесува

Франција не планира да ја прекине воената обука во Ирак

Франција не планира да ја прекине воената обука во Ирак

Франција не планира да ја прекине воената обука во Ирак, откако тоа го направија Германија и Холандија, изјави претставник на француското Министерство за одбрана. Според него, „нема никакви промени во врска со францускиот ангажман“. Во Франција во моментот работат 300 војници за обука во Ирак. Германија и Франција одлучија да ја прекинат воената обука

Франција не планира да ја прекине воената обука во Ирак

Франција не планира да ја прекине воената обука во Ирак

Франција не планира да ја прекине воената обука во Ирак, откако тоа го направија Германија и Холандија, изјави претставник на француското Министерство за одбрана. Според него, „нема никакви промени во врска со францускиот ангажман“. Во Франција во моментот работат 300 војници за обука во Ирак. Германија и Франција одлучија да ја прекинат воената обука

Германија привремено ја прекинува воената обука во Ирак

Германија привремено ја прекинува воената обука во Ирак

Германија донесе одлука за прекин на обуката на ирачките вооружени сили од страна на германски инструктори, поради зголемувањето на тензиите во регионот, соопшти денеска Министерството за одбрана во Берлин. Министерството објасни дека ваквата одлука е донесена бидејќи Германија има одредени сознанија оти постои ризик од напади поддржани од Иран. Сепак,

Германија привремено ја прекинува воената обука во Ирак

Германија привремено ја прекинува воената обука во Ирак

Германија донесе одлука за прекин на обуката на ирачките вооружени сили од страна на германски инструктори, поради зголемувањето на тензиите во регионот, соопшти денеска Министерството за одбрана во Берлин. Министерството објасни дека ваквата одлука е донесена бидејќи Германија има одредени сознанија оти постои ризик од напади поддржани од Иран. Сепак,

Германија привремено ја прекинува воената обука во Ирак

Германија привремено ја прекинува воената обука во Ирак

Германија донесе одлука за прекин на обуката на ирачките вооружени сили од страна на германски инструктори, поради зголемувањето на тензиите во регионот, соопшти денеска Министерството за одбрана во Берлин. Министерството објасни дека ваквата одлука е донесена бидејќи Германија има одредени сознанија оти постои ризик од напади поддржани од Иран. Сепак,

Германија ја прекина воената обука во Ирак

Германија ја прекина воената обука во Ирак

Германија ја прекина воената обука во Ирак поради зголемените тензии во регионот, соопшти денес портпаролот на германското Министерство за одбрана. Портпаролот кажа дека Германија има одредени сознанија дека постои ризик од напад кој би бил поддржан од Иран, но тоа не значи дека програмата за воена обука нема да продолжи во иднина, објави „Ројтерс“

Германија ја прекина воената обука во Ирак

Германија ја прекина воената обука во Ирак

Германија ја прекина воената обука во Ирак поради зголемените тензии во регионот, соопшти денес портпаролот на германското Министерство за одбрана. Портпаролот кажа дека Германија има одредени сознанија дека постои ризик од напад кој би бил поддржан од Иран, но тоа не значи дека програмата за воена обука нема да продолжи во иднина, објави „Ројтерс“

Германија ја прекина воената обука во Ирак

Германија ја прекина воената обука во Ирак

Германија ја прекина воената обука во Ирак поради зголемените тензии во регионот, соопшти денес портпаролот на германското Министерство за одбрана. Портпаролот кажа дека Германија има одредени сознанија дека постои ризик од напад кој би бил поддржан од Иран, но тоа не значи дека програмата за воена обука нема да продолжи во иднина, објави „Ројтерс“

Франција не планира да ја прекине воената обука во Ирак

Франција не планира да ја прекине воената обука во Ирак

Франција не планира да ја прекине воената обука во Ирак, откако тоа го направија Германија и Холандија, изјави претставник на француското Министерство за одбрана. Според него, „нема никакви промени во врска со францускиот ангажман”. Во Франција во моментот работат 300 војници за обука во Ирак. Германија и Франција одлучија да ја прекинат воената обука

Германија привремено ја прекинува воената обука во Ирак

Германија привремено ја прекинува воената обука во Ирак

Германија донесе одлука за прекин на обуката на ирачките вооружени сили од страна на германски инструктори, поради зголемувањето на тензиите во регионот, соопшти денеска Министерството за одбрана во Берлин. Министерството објасни дека ваквата одлука е донесена бидејќи Германија има одредени сознанија оти постои ризик од напади поддржани од Иран. Сепак,

Германија: Ја прекинуваме воената обука во Ирак поради тензии во регионот

Германија: Ја прекинуваме воената обука во Ирак поради тензии во регионот

Германија донесе одлука за прекин на обуката на ирачките вооружени сили од страна на германски инструктори, поради зголемувањето на тензиите во регионот, соопшти денеска Министерството за одбрана во Берлин. Министерството објасни дека ваквата одлука е донесена бидејќи Германија има одредени сознанија оти постои ризик од напади поддржани од Иран.

Холандија поради безбедносни закани ја прекинува мисијата во Ирак

Холандија поради безбедносни закани ја прекинува мисијата во Ирак

Холандија ја прекинува мисијата во Ирак, која обезбедува помош за локалните власти поради закана за безбедноста, јавија медиуми од земјата. Холандските војници заедно ги обучуваат ирачките сили во Ербил. Холандските власти не соопштуваат за какви закани станува збор.

Германија привремено ја прекинува воената обука во Ирак

Германија привремено ја прекинува воената обука во Ирак

Германија донесе одлука за прекин на обуката на ирачките вооружени сили од страна на германски инструктори, поради зголемувањето на тензиите во регионот, соопшти денеска Министерството за одбрана во Берлин. Министерството објасни дека ваквата одлука е донесена бидејќи Германија има одредени сознанија оти постои ризик од напади поддржани од Иран. Сепак,

ТEHЗИИТЕ РАСТАТ: Германија и Холандија ги пpeкинаа вoeните миcии во Ирак!

ТEHЗИИТЕ РАСТАТ: Германија и Холандија ги пpeкинаа вoeните миcии во Ирак!

Зголeмените тeнзии во регионот ја натeраа Германија да ги прeкине воeните мcии во Ирак, изјави портпаролот на министерството за одбрaна. Тој објасни дека Германија има информации дека е зголемeн pизикот од нaпaд кој би бил поддржан од Иран и дека сѐ уште не е донесена одлука дали програмата за трениг на вoeни опepaтивци ќе биде продолжена во иднина,