притисни ентер »

(Видео) Заев-Меркел: Македонија треба да ги започне преговорите, проширувањето на ЕУ со Западен Балкан не смее да се одлага

(Видео) Заев-Меркел: Македонија треба да ги започне преговорите, проширувањето на ЕУ со Западен Балкан не смее да се одлага

Владината делегација предводена од премиерот Зоран Заев заедно со заменик-претседателот на Владата задолжен за европски прашања Никола Димитров и министерот за надворешни работи Бујар Османи попладнево остварија билатерална средба со германската канцеларка на Сојузна Република Германија Ангела Меркел во Тирана. Билатералната средба следи по официјалниот

(Видео) Заев-Меркел: Македонија треба да ги започне преговорите, проширувањето на ЕУ со Западен Балкан не смее да се одлага

(Видео) Заев-Меркел: Македонија треба да ги започне преговорите, проширувањето на ЕУ со Западен Балкан не смее да се одлага

Владината делегација предводена од премиерот Зоран Заев заедно со заменик-претседателот на Владата задолжен за европски прашања Никола Димитров и министерот за надворешни работи Бујар Османи попладнево остварија билатерална средба со германската канцеларка на Сојузна Република Германија Ангела Меркел во Тирана. Билатералната средба следи по официјалниот

(Видео) Заев-Меркел: Македонија треба да ги започне преговорите, проширувањето на ЕУ со Западен Балкан не смее да се одлага

(Видео) Заев-Меркел: Македонија треба да ги започне преговорите, проширувањето на ЕУ со Западен Балкан не смее да се одлага

Владината делегација предводена од премиерот Зоран Заев заедно со заменик-претседателот на Владата задолжен за европски прашања Никола Димитров и министерот за надворешни работи Бујар Османи попладнево остварија билатерална средба со германската канцеларка на Сојузна Република Германија Ангела Меркел во Тирана. Билатералната средба следи по официјалниот

Заев и Меркел на средба во Тирана: Македонија треба да ги започне преговорите, европската интеграција не треба да се одложува

Заев и Меркел на средба во Тирана: Македонија треба да ги започне преговорите, европската интеграција не треба да се одложува

Владината делегација предводена од премиерот Зоран Заев заедно со заменик-претседателот на Владата задолжен за европски прашања Никола Димитров и министерот за надворешни работи Бујар Османи попладнево остварија билатерална средба со германската канцеларка на Сојузна Република Германија Ангела Меркел во Тирана. Билатералната средба следи по официјалниот

ЗАЕВ – МЕРКЕЛ: Северна Македонија треба да ги почне преговорите со ЕУ

ЗАЕВ – МЕРКЕЛ: Северна Македонија треба да ги почне преговорите со ЕУ

Зоран Заев на денешната билатерална средба со германската канцеларка Ангела Меркел, ги изнесе позициите на Република ... Македонија во однос на потребата за забрзување на евроинтеграциските процеси и за што побрзо решавање на проблемот кој го наметна соседна Бугарија. Како што се наведува во владиното соопштение од средбата, Заев нагласил дека единствен

Средба Заев - Меркел: Северна Македонија треба да ги почне преговорите со ЕУ

Средба Заев - Меркел: Северна Македонија треба да ги почне преговорите со ЕУ

Премиерот Зоран Заев на денешната билатерална средба со германската канцеларка Ангела Меркел, ги изнесе позициите на Република Северна Македонија во однос на потребата за забрзување на евроинтеграциските процеси и за што побрзо решавање на проблемот кој го наметна соседна Бугарија. Како што се наведува во владиното соопштение од средбата, Заев нагласил

Меркел со порака од Тирана: Македонија и Албанија ги исполнија условите за членство

Меркел со порака од Тирана: Македонија и Албанија ги исполнија условите за членство

Германската канцеларка Ангела Меркел на заедничката прес-конференција со албанскиот премиер Еди Рама, рече дека Албанија и Македонија ги исполниле условите за членство во Европската Унија. – И Албанија и Македонија ги исполнија поставените услови за да започнат преговори за членство. За жал, тоа  не беше постигнато поради бугарското вето, но ние ветивме

(Видео) Заев-Меркел: Македонија треба да ги започне преговорите, проширувањето на ЕУ со Западен Балкан не смее да се одлага

(Видео) Заев-Меркел: Македонија треба да ги започне преговорите, проширувањето на ЕУ со Западен Балкан не смее да се одлага

Владината делегација предводена од премиерот Зоран Заев заедно со заменик-претседателот на Владата задолжен за европски прашања Никола Димитров и министерот за надворешни работи Бујар Османи попладнево остварија билатерална средба со германската канцеларка на Сојузна Република Германија Ангела Меркел во Тирана. Билатералната средба следи по официјалниот

Меркел: Ветивме дека ќе бидеме блиску до преговорите со ЕУ

Меркел: Ветивме дека ќе бидеме блиску до преговорите со ЕУ

Следно Премиерот Заев нагласи дека единствен прифатлив предлог за нашата земја за надминување на блокадата на проширувањето на ЕУ со земјите од Западен Балкан е предлогот претставен за време на претседателството на Португалија со ЕУ ТИРАНА — Последната посета на Балканот како канцеларка Ангела Меркел ја финишираше во Тирана со порака до лидерите во

Средба Заев – Меркел во Тирана: С. Македонија треба да ги започне преговорите, проширувањето на ЕУ со Западен Балкан не смее да се одлага

Средба Заев – Меркел во Тирана: С. Македонија треба да ги започне преговорите, проширувањето на ЕУ со Западен Балкан не смее да се одлага

Владината делегација предводена од премиерот Зоран Заев заедно со заменик-претседателот на Владата задолжен за европски прашања Никола Димитров и министерот за надворешни работи Бујар Османи попладнево остварија билатерална средба со германската канцеларка на Сојузна Република Германија Ангела Меркел во Тирана. Билатералната средба следи по официјалниот

Заев - Меркел во Тирана: Македонија треба да ги започне преговорите

Заев - Меркел во Тирана: Македонија треба да ги започне преговорите

Билатералната средба следи по официјалниот работен ручек којшто канцеларката Меркел, во рамките на својата посета на Западен Балкан, го организираше со лидерите на земјите од регионот на кој главна тема беше регионалната соработка. На билатералната средба со канцеларката Меркел, премиерот Заев ги изнесе позициите на Македонија во однос на потребата

Премиерот Заев и македонската делегација на проштална среба со канцеларката Ангела Меркел

Премиерот Заев и македонската делегација на проштална среба со канцеларката Ангела Меркел

Македонија и Албанија ги исполнија условите за почеток на преговори со унијата – порача германската канцеларка Меркел за време на прошталната посета на регионот. Од Тирана, таа повтори дека двете држави се подготвени за тоа, а единствена пречка е бугарското вето. Еу според неа треба да го исполни ветувањето за интеграцијата на регионот, наместо да

Според Меркел,  Македонија и Албанија ги исполниле условите за членство во ЕУ

Според Меркел, Македонија и Албанија ги исполниле условите за членство во ЕУ

Германската канцеларка Ангела Меркел на заедничката прес-конференција со албанскиот премиер Еди Рама, рече дека Албанија и Северна Македонија ги исполниле условите за членство во Европската Унија. – И Албанија и Северна Македонија ги исполнија поставените услови за да започнат преговори за членство. За жал, тоа не беше постигнато поради бугарското

Заев и Меркел на средба во Тирана: Македонија треба да ги започне преговорите, европската интеграција не треба да се одложува

Заев и Меркел на средба во Тирана: Македонија треба да ги започне преговорите, европската интеграција не треба да се одложува

Владината делегација предводена од премиерот Зоран Заев заедно со заменик-претседателот на Владата задолжен за европски прашања Никола Димитров и министерот за надворешни работи Бујар Османи попладнево остварија билатерална средба со германската канцеларка на Сојузна Република Германија Ангела Меркел во Тирана. Билатералната средба следи по официјалниот

Меркел со порака од Тирана: Северна Македонија и Албанија ги исполнија условите за членство во ЕУ

Меркел со порака од Тирана: Северна Македонија и Албанија ги исполнија условите за членство во ЕУ

Германската канцеларка Ангела Меркел на заедничката прес-конференција со албанскиот премиер Еди Рама, рече дека Албанија и Северна Македонија ги исполниле условите за членство во Европската Унија. „И Албанија и Северна Македонија ги исполнија поставените услови за да започнат преговори за членство. За жал, тоа не беше постигнато поради бугарското вето,

Заев – Меркел: Северна Македонија треба да ги почне преговорите со ЕУ

Заев – Меркел: Северна Македонија треба да ги почне преговорите со ЕУ

Канцеларката Меркел се согласи дека ЕУ интеграцијата и на Северна Македонија и на регионот не смее да продолжи да се одложува Премиерот Зоран Заев на денешната билатерална средба со германската канцеларка Ангела Меркел, ги изнесе позициите на Република Северна Македонија во однос на потребата за забрзување на евроинтеграциските процеси и за што побрзо

Заев – Меркел: Северна Македонија треба да ги почне преговорите со ЕУ

Заев – Меркел: Северна Македонија треба да ги почне преговорите со ЕУ

Премиерот Зоран Заев на денешната билатерална средба со германската канцеларка Ангела Меркел, ги изнесе позициите на Република Северна Македонија во однос на потребата за забрзување на евроинтеграциските процеси и за што побрзо решавање на проблемот кој го наметна соседна Бугарија. Како што се наведува во владиното соопштение од средбата, Заев нагласил