Надежта последна умира - кај нас ретко веќе кој ја има!

Последното  свирепо убиство, во  населбата  Ново Лисиче,  по кое згасна исклучително млад живот , кој допрва почнал да  се гради во вистинската смисла на зборот, го отвара прашањето, дали  ние тотално отидовме во неповрат  како општество? Точно, не постои  земја, во која не се случило убиство, но во нашава, со преголема  леснотија се одземаат животи