притисни ентер »

Грција во 2019 година имала 10.724.599 население

Грција во 2019 година имала 10.724.599 население

Во текот на 2019 година, во Грција биле родени 86.440 деца, а починале 119.446 лица, со што бројот на популацијата се намалил за 33.006 и минатата година изнесувал 10. 724. 599 Грци, според грчката новинска агенција АНА-МПА, која ги објавува податоците од Статистичката служба на земјата, јави дописничката на МИА од Атина. Од вкупниот број на населението

Грција во 2019 година имала 10.724.599 население

Грција во 2019 година имала 10.724.599 население

– Во текот на 2019 година, во Грција биле родени 86.440 деца, а починале 119.446 лица, со што бројот на популацијата се намалил за 33.006 и минатата година изнесувал 10. 724. 599 Грци, според грчката новинска агенција АНА-МПА, која ги објавува податоците од Статистичката служба на земјата, јави дописничката на МИА од Атина. Од вкупниот број на населението

Грција во 2019 година имала 10.724.599 население

Грција во 2019 година имала 10.724.599 население

Во текот на 2019 година, во Грција биле родени 86.440 деца, а починале 119.446 лица, со што бројот на популацијата се намалил за 33.006 и минатата година изнесувал 10. 724. 599 Грци, според грчката новинска агенција АНА-МПА, која ги објавува податоците од Статистичката служба на земјата, јави дописничката на МИА од Атина. Од вкупниот број на населението

МИА Радиофлеш

МИА Радиофлеш

14 јануари 2020 14 јануари 2020 – Судскиот процес за случајот „Монструм” продолжува на 3 февруари. На денешното рочиште за петкратното убиство кај Смилковско Езеро, од страна на обвинителите како дополнителни сведоци беа предложени лидерот на СДСМ Зоран Заев, свиркачот Звонко Костовски, Зоран Трајковски (лице кое го има во доказите на СЈО) и поранешниот

Грција во 2019 година имала 10.724.599 население

Грција во 2019 година имала 10.724.599 население

– Во текот на 2019 година, во Грција биле родени 86.440 деца, а починале 119.446 лица, со што бројот на популацијата се намалил за 33.006 и минатата година изнесувал 10. 724. 599 Грци, според грчката новинска агенција АНА-МПА, која ги објавува податоците од Статистичката служба на земјата, јави дописничката на МИА од Атина. Од вкупниот број на населението

Грција во 2019 година имала 10.724.599 население

Грција во 2019 година имала 10.724.599 население

Во текот на 2019 година, во Грција биле родени 86.440 деца, а починале 119.446 лица, со што бројот на популацијата се намалил за 33.006 и минатата година изнесувал 10. 724. 599 Грци, според грчката новинска агенција АНА-МПА, која ги објавува податоците од Статистичката служба на земјата, јави дописничката на МИА од Атина. Атина, 14 јануари 2020 (МИА)