притисни ентер »

Заев: Северна Македонија го испорача очекуваното и на нас се гледа во многу позитивно светло

Заев: Северна Македонија го испорача очекуваното и на нас се гледа во многу позитивно светло

Премиерот Зоран Заев, по вчерашната средба со германската канцеларка Ангела Меркел, со видео преку Фејсбук се обрати до јавноста. „Вчерашната пријателска средба со канцеларката Меркел беше средба каква што личи меѓу земји - стратешки партнери. Северна Македонија го испорача очекуваното и на нас се гледа во многу позитивно светло. Канцеларката Меркел

Заев со видео обраќање: Меркел ми рече дека сме го испорачале очекуваното

Заев со видео обраќање: Меркел ми рече дека сме го испорачале очекуваното

Премиерот, Зоран Заев со видео се обрати до јавноста по вчерашната средба со германската канцеларка, Ангела Меркел. Заев повтори дека Меркел ја информирала македонската делегација дека Бундестагот во септември ќе донесе одлука за одобрување на стар на преговори со ЕУ. „Вчерашната пријателска средба со канцеларката Меркел беше средба каква што личи

Видео обраќање на Заев: На средбата канцеларката Меркел рече дека сме го испорачале очекуваното

Видео обраќање на Заев: На средбата канцеларката Меркел рече дека сме го испорачале очекуваното

Премиерот, Зоран Заев, со видео се обрати до јавноста по вчерашната средба со германската канцеларка, Ангела Меркел. Заев повтори дека Меркел ја информирала македонската делегација дека Бундестагот во септември ќе донесе одлука за одобрување на стар на преговори со ЕУ. „Вчерашната пријателска средба со канцеларката Меркел беше средба каква што личи

Заев: Средбата со Меркел како што личи на земји – стратешки партнери

Заев: Средбата со Меркел како што личи на земји – стратешки партнери

Премиерот Зоран Заев, по вчерашната средба со германската канцеларка Ангела Меркел, денеска со осврт на средбата на Фејсбук. „Вчерашната пријателска средба со канцеларката Меркел беше средба каква што личи меѓу земји – стратешки партнери. Северна Македонија го испорача очекуваното и на нас се гледа во многу позитивно светло. Канцеларката Меркел информираше

Заев: Со Меркел имавме срдечна и пријателска средба

Заев: Со Меркел имавме срдечна и пријателска средба

Премиерот Зоран Заев се огласи на социјалните мрежи со видео обраќање по средбата со германската канцеларка Ангела Меркел, вчера во Берлин. Со канцеларката Меркел беше имавме срдечна и пријателска средба каква што личи меѓу земји – стратешки партнери. Северна Македонија го испорача очекуваното и на нас се гледа во многу позитивно светло. Канцеларката

(Видео) Заев на Фејсбук за средбата со Меркел

(Видео) Заев на Фејсбук за средбата со Меркел

Премиерот Зоран Заев се огласи на социјалните мрежи со видео обраќање по средбата со германската канцеларка Ангела Меркел, вчера во Берлин. -Вчерашната пријателска средба со канцеларката Меркел беше средба каква што личи меѓу земји – стратешки партнери. Северна Македонија го испорача очекуваното и на нас се гледа во многу позитивно светло. Канцеларката

Канцеларката потенцираше дека Северна Македонија го испорача очекуваното, следува позитивна согласност на Бундестагот во септември за прифаќање на препораката на ЕК за почеток на преговори (ВИДЕО)

Канцеларката потенцираше дека Северна Македонија го испорача очекуваното, следува позитивна согласност на Бундестагот во септември за прифаќање на препораката на ЕК за почеток на преговори (ВИДЕО)

„Со канцеларката Меркел имавме срдечна и пријателска средба, каква што личи меѓу земји стратешки партнери по многу прашања од заеднички интерес. Канцеларката Меркел информираше дека Бундестагот ќе донесе одлука во септември за одобрување на старт на преговорите на ЕУ со Северна Македонија, согласно утврдените процедури на СР Германија за прашањата

Заев: Уверени сме дека оваа година ќе почнеме преговори за членство со ЕУ

Заев: Уверени сме дека оваа година ќе почнеме преговори за членство со ЕУ

По денешната средба со германската канцеларка Ангела Меркел уверени сме дека оваа година започнуваме преговори за членство со Европската Унија. Канцеларката потенцираше дека Северна Македонија го испорача очекуваното, следува позитивна согласност на Бундестагот во септември за прифаќање на препораката на Европската Комисија за почеток на преговори,

Канцеларката потенцираше дека Северна Македонија го испорача очекуваното, следува позитивна согласност на Бундестагот во септември за прифаќање на препораката на ЕК за почеток на преговори (ВИДЕО)

Канцеларката потенцираше дека Северна Македонија го испорача очекуваното, следува позитивна согласност на Бундестагот во септември за прифаќање на препораката на ЕК за почеток на преговори (ВИДЕО)

„Со канцеларката Меркел имавме срдечна и пријателска средба, каква што личи меѓу земји стратешки партнери по многу прашања од заеднички интерес. Канцеларката Меркел информираше дека Бундестагот ќе донесе одлука во септември за одобрување на старт на преговорите на ЕУ со Северна Македонија, согласно утврдените процедури на СР Германија за прашањата

Заев: Уверени сме дека оваа година ќе почнеме преговори за членство со ЕУ

Заев: Уверени сме дека оваа година ќе почнеме преговори за членство со ЕУ

По денешната средба со германската канцеларка Ангела Меркел уверени сме дека оваа година започнуваме преговори за членство со Европската Унија. Канцеларката потенцираше дека Северна Македонија го испорача очекуваното, следува позитивна согласност на Бундестагот во септември за прифаќање на препораката на Европската Комисија за почеток на преговори,

Меркел најави одлука во септември, Заев задоволен дека преговорите ќе стартуваат годинава

Меркел најави одлука во септември, Заев задоволен дека преговорите ќе стартуваат годинава

Embedded video for Меркел најави одлука во септември, Заев задоволен дека преговорите ќе стартуваат годинава Германскиот Бундестаг до крајот на септември ќе одобри унијата да ги стартува преговорите за членство со земјава, првите поглаваја би се отвориле до крајот на годинава. Вакво уверување премиерот Заев денеска доби лично од германската канцеларка

Заев: Oваа година ќе почнеме преговори за членство со ЕУ

Заев: Oваа година ќе почнеме преговори за членство со ЕУ

По денешната средба со германската канцеларка Ангела Меркел уверени сме дека оваа година започнуваме преговори за членство со Европската Унија. Канцеларката потенцираше дека Северна Македонија го испорача очекуваното, следува позитивна согласност на Бундестагот во септември за прифаќање на препораката на Европската Комисија за почеток на преговори,

Заев: Уверени сме дека оваа година ќе почнеме преговори за членство со ЕУ

Заев: Уверени сме дека оваа година ќе почнеме преговори за членство со ЕУ

Канцеларката потенцираше дека Северна Македонија го испорача очекуваното, следува позитивна согласност на Бундестагот во септември за прифаќање на препораката на Европската Комисија за почеток на преговори, изјави денеска премиерот Зоран Заев во Берлин. – Со канцеларката Меркел имавме срдечна и пријателска средба, каква што личи меѓу земји стратешки

ЗАЕВ: Уверени сме дека оваа година ќе почнеме преговори за членство со ЕУ

ЗАЕВ: Уверени сме дека оваа година ќе почнеме преговори за членство со ЕУ

По денешната средба со германската канцеларка Ангела Меркел уверени сме дека оваа година започнуваме преговори за членство со Европската Унија. Канцеларката потенцираше дека С Македонија го испорача очекуваното, следува позитивна согласност на Бундестагот во септември за прифаќање на препораката на Европската Комисија за почеток на преговори, изјави

ЗАЕВ: Со Меркел имавме срдечна средба каква што им личи на стратешки партнери

ЗАЕВ: Со Меркел имавме срдечна средба каква што им личи на стратешки партнери

По денешната средба со германската канцеларка Ангела Меркел уверени сме дека оваа година започнуваме преговори за членство со Европската Унија. Канцеларката потенцираше дека С. Македонија го испорача очекуваното, следува позитивна согласност на Бундестагот во септември за прифаќање на препораката на Европската Комисија за почеток на преговори, изјави

Заев: Уверени сме дека оваа година започнуваме преговори за членство со ЕУ

Заев: Уверени сме дека оваа година започнуваме преговори за членство со ЕУ

По денешната средба со германската канцеларка Ангела Меркел уверени сме дека оваа година започнуваме преговори за членство со Европската Унија. Канцеларката потенцираше дека Северна Македонија го испорача очекуваното, следува позитивна согласност на Бундестагот во септември за прифаќање на препораката на Европската Комисија за почеток на преговори,

Заев: Меркел задоволна од испорачаното следи позитивна согласност од Бундестагот

Заев: Меркел задоволна од испорачаното следи позитивна согласност од Бундестагот

Премиерот Зоран Заев по денешната средба со германската канцеларка Ангела Меркел во Берлин порача дека имале срдечна и пријателска средба. „Канцеларката Меркел информираше дека Бундестагот ќе донесе одлука во септември за одобрување на старт на преговорите на ЕУ со Северна Македонија, согласно утврдените процедури на СР Германија за прашањата за проширување

Заев: Оваа година ќе ги започнеме преговорите со ЕУ(видео)

Заев: Оваа година ќе ги започнеме преговорите со ЕУ(видео)

Премиерот Зоран Заев по средбата со германската канцеларка, Ангела Меркел, изјави дека е задоволен од разговорите. „Со канцеларката Меркел имавме срдечна и пријателска средба, каква што личи меѓу земји стратешки партнери по многу прашања од заеднички интерес. Канцеларката Меркел информираше дека Бундестагот ќе донесе одлука во септември за одобрување

Заев: Уверени сме дека оваа година ќе почнеме преговори за членство со ЕУ

Заев: Уверени сме дека оваа година ќе почнеме преговори за членство со ЕУ

По денешната средба со германската канцеларка Ангела Меркел уверени сме дека оваа година започнуваме преговори за членство со Европската Унија. Канцеларката потенцираше дека Северна Македонија го испорача очекуваното, следува позитивна согласност на Бундестагот во септември за прифаќање на препораката на Европската Комисија за почеток на преговори,