притисни ентер »

Владата најави помош на угостителските објекти, апели за почитување на мерките за справување со Ковид-19

Владата најави помош на угостителските објекти, апели за почитување на мерките за справување со Ковид-19

На првиот ден од двонеделното затворање сите угостителски објекти низ државата, како и рестораните и кафитериите во хотелите, мотели, хостели, пансиони и други објекти за сместување, со цел превенција и заштита на граѓаните од Ковид-19, од Владата вчера стигна најава за нови мерки за помош на овие економски оператори. – Во моментов разгледуваме неколку

Владата најави помош на угостителските објекти, апели за почитување на мерките за справување со Ковид-19

Владата најави помош на угостителските објекти, апели за почитување на мерките за справување со Ковид-19

На првиот ден од двонеделното затворање сите угостителски објекти низ државата, како и рестораните и кафитериите во хотелите, мотели, хостели, пансиони и други објекти за сместување, со цел превенција и заштита на граѓаните од Ковид-19, од Владата вчера стигна најава за нови мерки за помош на овие економски оператори. – Во моментов разгледуваме неколку

Владата ветува директна помош за угостителите

Владата ветува директна помош за угостителите

На првиот ден од двонеделното затворање сите угостителски објекти низ државата, како и рестораните и кафитериите во хотелите, мотели, хостели, пансиони и други објекти за сместување, со цел превенција и заштита на граѓаните од ковид-19, од Владата вчера стигна најава за нови мерки за помош на овие економски оператори. „Во моментов разгледуваме неколку

Владата најави помош на угостителските објекти, апели за почитување на мерките за справување со Ковид-19

Владата најави помош на угостителските објекти, апели за почитување на мерките за справување со Ковид-19

– На првиот ден од двонеделното затворање сите угостителски објекти низ државата, како и рестораните и кафитериите во хотелите, мотели, хостели, пансиони и други објекти за сместување, со цел превенција и заштита на граѓаните од Ковид-19, од Владата вчера стигна најава за нови мерки за помош на овие економски оператори. – Во моментов разгледуваме неколку

Владата најави помош на угостителските објекти, апели за почитување на мерките за справување со ковид-19

Владата најави помош на угостителските објекти, апели за почитување на мерките за справување со ковид-19

На првиот ден од двонеделното затворање сите угостителски објекти низ државата, како и рестораните и кафитериите во хотелите, мотели, хостели, пансиони и други објекти за сместување, со цел превенција и заштита на граѓаните од ковид-19, од Владата вчера стигна најава за нови мерки за помош на овие економски оператори. – Во моментов разгледуваме неколку

Владата најави помош на угостителските објекти, апели за почитување на мерките за справување со Ковид-19

Владата најави помош на угостителските објекти, апели за почитување на мерките за справување со Ковид-19

На првиот ден од двонеделното затворање сите угостителски објекти низ државата, како и рестораните и кафитериите во хотелите, мотели, хостели, пансиони и други објекти за сместување, со цел превенција и заштита на граѓаните од Ковид-19, од Владата вчера стигна најава за нови мерки за помош на овие економски оператори. – Во моментов разгледуваме неколку

Владата најави помош на угостителските објекти, апели за почитување на мерките за справување со Ковид-19

Владата најави помош на угостителските објекти, апели за почитување на мерките за справување со Ковид-19

На првиот ден од двонеделното затворање сите угостителски објекти низ државата, како и рестораните и кафитериите во хотелите, мотели, хостели, пансиони и други објекти за сместување, со цел превенција и заштита на граѓаните од Ковид-19, од Владата вчера стигна најава за нови мерки за помош на овие економски оператори. – Во моментов разгледуваме неколку

Фотографија на денот: Македонски локдаун

Фотографија на денот: Македонски локдаун

Од денеска започнува постепено двонеделно затворање на земјата пред налетот на британскиот сој на коронавирусот. Јавноста спори околу прашањето дали засилените рестрикции требаше да бидат воведени порано. Британскиот сој на коронавирусот стави пред големи предизвици бројни земји во светот.  Искуството покажува дека поради поголемата заразност и смртност

Бектеши: Од 7 април 2021 (среда), сите угостителски објекти (кафеани, ресторани, барови, клубови) ќе имаат целосна забрана за гости/посетители

Бектеши: Од 7 април 2021 (среда), сите угостителски објекти (кафеани, ресторани, барови, клубови) ќе имаат целосна забрана за гости/посетители

Министерот за економија Крешник Бектеши на својот фејсбук-профил информира дека Владата денеска донесе одлука за затворање на сите угостителски објекти од среда до 20 април 2021 година. – Почнувајќи од 7 април 2021 (среда), сите угостителски објекти (кафеани, ресторани, барови, клубови) ќе имаат целосна забрана за гости/посетители. Оваа мерка, како

Угостителите да не прават залихи овие два дена, препорача министерот Бектеши

Угостителите да не прават залихи овие два дена, препорача министерот Бектеши

Со новата одлука на Владата, почнувајќи од 7 април 2021 (среда), сите угостителски објекти (кафеани, ресторани, барови, клубови) ќе имаат целосна забрана за гости/посетители. Објектите кои вршат подготовка и продажба на храна може да продаваат преку онлајн или телефонска нарачка и да вршат достава на храна или самостојно подигнување на нарачката надвор

Угостителските објекти да не прават залихи во следните два дена, порача Бектеши

Угостителските објекти да не прават залихи во следните два дена, порача Бектеши

Угостителските објекти да не прават дополнителни залихи денеска и во текот на утрешниот ден со цел да се избегнат поголеми загуби од воведените рестрикции за работа, напиша министерот за економија Бектеши на својот „Фејсбук“ профил. Тој образложи дека целосна забрана да примаат гости ќе имаат и хотелите, мотели, хостели, пансиони и други објекти за

Угостителските објекти да не прават залихи во следните два дена, порача Бектеши

Угостителските објекти да не прават залихи во следните два дена, порача Бектеши

Угостителските објекти да не прават дополнителни залихи денеска и во текот на утрешниот ден со цел да се избегнат поголеми загуби од воведените рестрикции за работа, напиша министерот за економија Бектеши на својот „Фејсбук“ профил. Тој образложи дека целосна забрана да примаат гости ќе имаат и хотелите, мотели, хостели, пансиони и други објекти за

Угостителските објекти да не прават залихи во следните два дена, порача Бектеши

Угостителските објекти да не прават залихи во следните два дена, порача Бектеши

Угостителските објекти да не прават дополнителни залихи денеска и во текот на утрешниот ден со цел да се избегнат поголеми загуби од воведените рестрикции за работа, напиша министерот за економија Бектеши на својот „Фејсбук“ профил. Тој образложи дека целосна забрана да примаат гости ќе имаат и хотелите, мотели, хостели, пансиони и други објекти за

БЕКТЕШИ ДО УГОСТИТЕЛИТЕ: Од вас очекувам разбирање, поддршката за секторот ќе продолжи и во наредниот период

БЕКТЕШИ ДО УГОСТИТЕЛИТЕ: Од вас очекувам разбирање, поддршката за секторот ќе продолжи и во наредниот период

Министерот за економија, Крешник Бектеши, преку својот фејсбук профил објави дека од среда стартува забраната за работа на угостителските објекти, и ги повика угостителите денеска и утре да не прават дополнителни залихи. Министерството за економија ги известува сите фактори дека поради моменталната состојба со пандемиите од Корона вирусот, Владата

Угостителските објекти да не прават залихи во следните два дена, порача Бектеши

Угостителските објекти да не прават залихи во следните два дена, порача Бектеши

Угостителските објекти да не прават дополнителни залихи денеска и во текот на утрешниот ден со цел да се избегнат поголеми загуби од воведените рестрикции за работа, напиша министерот за економија Бектеши на својот „Фејсбук“ профил. Тој образложи дека целосна забрана да примаат гости ќе имаат и хотелите, мотели, хостели, пансиони и други објекти за

Нови рестрикции: Угостителските објекти се затвораат на 14 дена, полицискиот час од 20 часот

Нови рестрикции: Угостителските објекти се затвораат на 14 дена, полицискиот час од 20 часот

Покрај ова се затвораат и обложувалниците, фитнес центрите и се забранува одржување на конференции и разни обуки, ова се новите рестриктивни мерки кои ги соопштија премиерот Зоран Заев и министерот за здравство Венко Филипче. Главна причина е зголемувањето на бројот на заразени и починати, како и преоптоварувањето на здравствениот систем кое што, според

Бектеши: Од 7 до 20 април затворање на сите угосистелски објекти

Бектеши: Од 7 до 20 април затворање на сите угосистелски објекти

Министерот за економија Крешник Бектеши на својот фејсбук-профил информира дека Владата денеска донесе одлука за затворање на сите угостителски објекти од среда до 20 април 2021 година. – Почнувајќи од 7 април 2021 (среда), сите угостителски објекти (кафеани, ресторани, барови, клубови) ќе имаат целосна забрана за гости/посетители. Оваа мерка, како