притисни ентер »

Ги сокрил од самиот себе: Германец има 7.000 биткоина, но ја изгубил лозинката

Ги сокрил од самиот себе: Германец има 7.000 биткоина, но ја изгубил лозинката

„Њујорк тајмс“ ја објави приказната на Стефан Томас, германски програмер кој живее и работи во Сан Францискo. Томас е крипто-милионер, поседува шифриран паричник, физички диск од брендот „IronKey“, на кој има 7.002 биткоини заштитени со негова енкрипција. Сепак, несреќниот богаташ го изгубил листот на кој некогаш го запишал кодот со кој ги заштитил

Стефан ја заборави лозинката од дигиталниот паричник – ЌЕ ЗАГУБИ 220 МИЛИОНИ ДОЛАРИ ВО БИТКОИНИ!

Стефан ја заборави лозинката од дигиталниот паричник – ЌЕ ЗАГУБИ 220 МИЛИОНИ ДОЛАРИ ВО БИТКОИНИ!

Програмер ризикува да изгуби 220 милиони долари во Биткоини, откако ја заборавил лозинката за дигиталниот паричник, пишува „DailyMail“. Стефан Томас, кој живее во Сан Франциско, вели дека заработил 7,002 Биткоини во раните фази кога се создаваше биткоинот. Но, откако ја изгуби лозинката, вредноста на Биткоинот се искачи претерано многу. Иако тој е

Овој човек може да изгуби 220 милиони долари во биткоини откако ЈА ЗАБОРАВИ ЛОЗИНКАТА ОД ДИГИТАЛНИОТ ПАРИЧНИК

Овој човек може да изгуби 220 милиони долари во биткоини откако ЈА ЗАБОРАВИ ЛОЗИНКАТА ОД ДИГИТАЛНИОТ ПАРИЧНИК

Програмер ризикува да изгуби 220 милиони долари во Биткоини, откако ја заборавил лозинката за дигиталниот паричник, пишува „DailyMail“. Стефан Томас, кој живее во Сан Франциско, вели дека заработил 7,002 Биткоини во раните фази кога се создаваше биткоинот. Но, откако ја изгуби лозинката, вредноста на Биткоинот се искачи претерано многу. Иако тој е

Овој човек може да изгуби 220 милиони долари во биткоини откако ЈА ЗАБОРАВИ ЛОЗИНКАТА ОД ДИГИТАЛНИОТ ПАРИЧНИК

Овој човек може да изгуби 220 милиони долари во биткоини откако ЈА ЗАБОРАВИ ЛОЗИНКАТА ОД ДИГИТАЛНИОТ ПАРИЧНИК

Програмер ризикува да изгуби 220 милиони долари во Биткоини, откако ја заборавил лозинката за дигиталниот паричник, пишува „DailyMail“. Стефан Томас, кој живее во Сан Франциско, вели дека заработил 7,002 Биткоини во раните фази кога се создаваше биткоинот. Но, откако ја изгуби лозинката, вредноста на Биткоинот се искачи претерано многу. Иако тој е

Има 240 милиони долари во биткоини, но ја заборавил шифрата од дигиталниот паричник

Има 240 милиони долари во биткоини, но ја заборавил шифрата од дигиталниот паричник

Пред десет години, програмерот Стефан Томас за едно видео што го креираше, а во кое го објаснува начинот на кој работат криптовалутите, беше платен соодветно – во биткоини. Во време… Текстот Има 240 милиони долари во биткоини, но ја заборавил шифрата од дигиталниот паричник е превземен од USB.mk . The post Има 240 милиони долари во биткоини, но ја

Има 240 милиони долари во биткоини, но ја заборавил шифрата од дигитаниот паричник

Има 240 милиони долари во биткоини, но ја заборавил шифрата од дигитаниот паричник

ИНТЕРНЕТ , Тренди Има 240 милиони долари во биткоини, но ја заборавил шифрата од дигитаниот паричник 2 минути 1 1 Пред десет години, програмерот Стефан Томас за едно видео што го креираше, а во кое го објаснува начинот на кој работат криптовалутите, беше платен соодветно – во биткоини. Во време кога доби повеќе од 7.000 биткоини, нивната вредност беше

Ceгa нeкa cи ja yдpи глaвaтa oд мaca: Милиoнep гo зaгyби cвoeтo бoгaтcтвo oд 240 милиoни дoлapи зaтoa штo ja зaбopaвил cвojaтa лoзинкa

Ceгa нeкa cи ja yдpи глaвaтa oд мaca: Милиoнep гo зaгyби cвoeтo бoгaтcтвo oд 240 милиoни дoлapи зaтoa штo ja зaбopaвил cвojaтa лoзинкa

Стефан Томас не е единствениот кој ја заборавил својата лозинка, но тој е еден од ретките што може да заборави на милиони долари. Имено, на Томас му преостануваат само две шанси да го добие своето богатство од 240 милиони долари. Тоа е вредноста на 7.002 биткоини што овој програмер од Сан Франциско ги доби пред десет години како награда за снимање

Има 240 милиони долари во биткоини, но ја заборавил шифрата од дигитаниот паричник

Има 240 милиони долари во биткоини, но ја заборавил шифрата од дигитаниот паричник

Пред десет години, програмерот Стефан Томас за едно видео што го креираше, а во кое го објаснува начинот на кој работат криптовалутите, беше платен соодветно – во биткоини. Во време кога доби повеќе од 7.000 биткоини, нивната вредност беше помеѓу 2 и 6 долари и не можеше ни да сонува дека со текот на годините нивната цена ќе доживее толку голем раст,

Ја заборавил шифрата од дигиталниот паричник, може да остане без 200 милиони евра

Ја заборавил шифрата од дигиталниот паричник, може да остане без 200 милиони евра

Имено, еден програмер поради лошото памтење може да остане без неверојатни 200 милиони евра. Стефан Томас има „заштеда“ која изнесува повеќе од 200 милиони евра, и тоа во криптовалути, односно биткоини. Единствен проблем е што не може да се сети на шифрата од неговиот дигитален паричник. Тој своите криптовалути ги чува на хард диск наречен „IronKey“,

Програмер има 250 милиони долари во биткоини, но ја заборавил лозинката и нема пристап до нив

Програмер има 250 милиони долари во биткоини, но ја заборавил лозинката и нема пристап до нив

Еден програмер од САД, пред десетина години наплатил за услуга со биткоини. Тогаш му биле исплатени 7.002 биткоини, кои денес вредат над 200 милиони долари, но тој не може да ја најде лозинката и нема пристап до нив, a има уште 2 обиди да ја погоди - во спротивно, го губи богатството засекогаш. Стефан Томас е програмер од САД кој има богатство од речиси

Ја заборавил шифрата од дигиталниот паричник, па сега може да остане без 200 милиони евра

Ја заборавил шифрата од дигиталниот паричник, па сега може да остане без 200 милиони евра

ИЗВОР Скопје24 | јануари 13, 2021 Оваа интересна, но и трагикомична приказна, доаѓа од Сан Франциско. Имено, еден програмер поради лошото памтење може да остане без неверојатни 200 милиони евра. Стефан Томас има „заштеда“ која изнесува повеќе од 200 милиони евра, и тоа во криптовалути, односно биткоини. Единствен проблем е што не може да се сети на

Две погрешни лозинки и вечно ќе изгуби биткоини вредни 220 милиони долари

Две погрешни лозинки и вечно ќе изгуби биткоини вредни 220 милиони долари

Сопственик на биткоини со денешна вредност од над 220 милиони американски долари има можност уште два пати да ја згреши неговата лозинка која овозможува влез во крипто паричникот или засекогаш ќе ги загуби. Германскиот програмер Штефан Томас кој живее во Германија биткоините ги добил како подарок во 2011 година и уште тогаш ја заборавил лозинката.