притисни ентер »

Atomik е првата вотка произведена во Чернобил (ВИДЕО)

Atomik е првата вотка произведена во Чернобил (ВИДЕО)

Научници создадоа прва вотка со производи што се одгледуваат во целост во ограничената област околу нуклеарната централа во Чернобил. Пијалокот од ‘рж и вода е дестилиран од британски и украински научници, во соработка со бројни агрономи. Вотката е наречена „Atomik“ и не е радиоактивна. „Ние го тестиравме пијалокот во две од најдобрите лаборатории

Atomik е првата вотка произведена во Чернобил (ВИДЕО)

Atomik е првата вотка произведена во Чернобил (ВИДЕО)

Научници создадоа прва вотка со производи што се одгледуваат во целост во ограничената област околу нуклеарната централа во Чернобил. Пијалокот од ‘рж и вода е дестилиран од британски и украински научници, во соработка со бројни агрономи. Вотката е наречена „Atomik“ и не е радиоактивна. „Ние го тестиравме пијалокот во две од најдобрите лаборатории

Aтомик вотката од Чернобил економски ќе го спасува озрачениот регион

Aтомик вотката од Чернобил економски ќе го спасува озрачениот регион

Производителот верува  дека продажбата на Атомик вотка ќе помогне во опоравување на заедницата во настраданиот украински регион Професорот Џим Смит од Универзитетот во Портсмаут направи вотка со користење на житарки и вода од напуштени подрачја околу Чернобил за која тврди дека е потполно безбедна и безопасна за пиење, барем што се однесува до радијацијата

„Атомик“ е првата водка од Чернобил, Научниците тврдат дека е безбедна

„Атомик“ е првата водка од Чернобил, Научниците тврдат дека е безбедна

Научници од Универзитетот во Портсмут, Англија и од Украина направија водка од состојки од напуштената зона во Чернобил, но уверуваат оти е безбедна за пиење. Водката „Атомик“ е направена од жито и вода од напуштената зона, и е прв потрошувачки производ кој доаѓа од просторот на напуштената нуклеарна централа. Најголемата светска нуклеарна катастрофа

Научници произведоа водка во Чернобил со цел да ја подобрат економијата

Научници произведоа водка во Чернобил со цел да ја подобрат економијата

Англија/ Русија- Водка направена од житарки и вода од Чернобилската отуѓена зона, беше опишана како „најважното шише жесток алкохол во светот“. По катастрофата во Чернобилската нуклеарна централа во 1986, околу централата беше направена зона на отуѓеност во периметар од 4.300 квадратни километри. Вкупно 355.000 лица беа приморани да ја напуштат околината,

„Атомик“ е првата водка од Чернобил, Научниците уверуваат оти е безбедна

„Атомик“ е првата водка од Чернобил, Научниците уверуваат оти е безбедна

Научници од Универзитетот во Портсмут, Англија и од Украина направија водка од состојки од напуштената зона во Чернобил, но уверуваат оти е безбедна за пиење. Водката „Атомик“ е направена од жито и вода од напуштената зона, и е прв потрошувачки производ кој доаѓа од просторот на напуштената нуклеарна централа. Најголемата светска нуклеарна катастрофа

„Atomik“ – првата вотка направена во Чернобил

„Atomik“ – првата вотка направена во Чернобил

Научници создадоа прва вотка со производи што се одгледуваат во целост во ограничената област околу нуклеарната централа во Чернобил. Пијалокот од ‘рж и вода е дестилиран од британски и украински научници, во соработка со бројни агрономи. Вотката е наречена „Atomik“ и не е радиоактивна. „Ние го тестиравме пијалокот во две од најдобрите лаборатории