притисни ентер »

Промоција на поштенска марка посветена на болест на Гоше

Промоција на поштенска марка посветена на болест на Гоше

Поштенска марка посветена на ретката болест на Гоше ќе промовираат денеска Здружението на граѓани за ретки болести ЖИВОТ СО ПРЕДИЗВИЦИ Битола заедно со Пошта на Македонија. Во изминитатите години издадени се поштенски марки за деца со ретки болести и за Алпорт синдром. Од здружението укажуават дека ретките болести се комплексни доживотни состојби

Промоција на поштенска марка посветена на болест на Гоше

Промоција на поштенска марка посветена на болест на Гоше

Поштенска марка посветена на ретката болест на Гоше ќе промовираат денеска Здружението на граѓани за ретки болести  ЖИВОТ СО ПРЕДИЗВИЦИ Битола заедно со Пошта на Северна Македонија. Во изминитатите години издадени се поштенски марки за деца со ретки болести и за Алпорт синдром. Од здружението укажуават дека ретките болести се комплексни доживотни состојби

Промоција на поштенска марка посветена на болест на Гоше

Промоција на поштенска марка посветена на болест на Гоше

Поштенска марка посветена на ретката болест на Гоше ќе промовираат денеска Здружението на граѓани за ретки болести  ЖИВОТ СО ПРЕДИЗВИЦИ Битола заедно со Пошта на Северна Македонија. Во изминитатите години издадени се поштенски марки за деца со ретки болести и за Алпорт синдром. Од здружението укажуават дека ретките болести се комплексни доживотни состојби

Промоција на поштенска марка посветена на болест на Гоше

Промоција на поштенска марка посветена на болест на Гоше

Поштенска марка посветена на ретката болест на Гоше ќе промовираат денеска Здружението на граѓани за ретки болести  ЖИВОТ СО ПРЕДИЗВИЦИ Битола заедно со Пошта на Северна Македонија. Во изминитатите години издадени се поштенски марки за деца со ретки болести и за Алпорт синдром. Од здружението укажуават дека ретките болести се комплексни доживотни состојби

Кога почнаа коските да ми пукаат од гушкање барав да ми донираат лек: И покрај ретката болест Весна Алексовска се охрабри да основа семејство

Кога почнаа коските да ми пукаат од гушкање барав да ми донираат лек: И покрај ретката болест Весна Алексовска се охрабри да основа семејство

„Во 2015 се охрабрив и конечно да станам мајка. Денес Хана има 4 години и среќна сум што успеав да имам семејство“, раскажува за Женски магазин Весна Алексовска, чија борба со ретката болест Гоше Тип 1, не била лесна. Станува збор за ретка болест која е застапена 1/100 000 во општата популација, а нарушувањето се карактеризира со модринки, замор, анемија, тромбоцитопенија, хепатомегалија, спленомегалија