притисни ентер »

Хрватски „Адвенс“:Веќе никој на Запад нема да може да каже дека Русија, Куба и Кина се „непријатели“

Хрватски „Адвенс“:Веќе никој на Запад нема да може да каже дека Русија, Куба и Кина се „непријатели“

„Од Москва, Хавана и Вухан со љубов – стигнува помошта на оние од кои Запад се одрече!“. Хрватското издание Advance пишува дека позициите на Русија во светот можат коренито да се променат по пандемијата на коронавирусот и како пример ја наведува руската помош за Италија, која најмногу страда од таа болест. Во статијата стои дека руската влада, благодарение