притисни ентер »

УШТЕ 200 ДЕНА по завршувањето на вонредната состојба НЕМА ДА ПАЗАРИМЕ БЕЗ МАСКИ И КАКО ПОРАНО

УШТЕ 200 ДЕНА по завршувањето на вонредната состојба НЕМА ДА ПАЗАРИМЕ БЕЗ МАСКИ И КАКО ПОРАНО

Владата на Република Северна Македонија на денешната 56-та седница ја дополни Одлуката за забрана и посебен режим на движење на целата територија на државата со кое се определува забрана за движење на населението и возилата од јавен превоз со која се забранува движењето на сите граѓани на целата територија на државата почнувајќи од недела, 24-ти мај,

УШТЕ 200 ДЕНА по завршувањето на вонредната состојба НЕМА ДА ПАЗАРИМЕ БЕЗ МАСКИ И КАКО ПОРАНО

УШТЕ 200 ДЕНА по завршувањето на вонредната состојба НЕМА ДА ПАЗАРИМЕ БЕЗ МАСКИ И КАКО ПОРАНО

Владата на Република Северна Македонија на денешната 56-та седница ја дополни Одлуката за забрана и посебен режим на движење на целата територија на државата со кое се определува забрана за движење на населението и возилата од јавен превоз со која се забранува движењето на сите граѓани на целата територија на државата почнувајќи од недела, 24-ти мај,

Државниот карантин се заменува со домашна самоизолација со направен ПЦР тест

Државниот карантин се заменува со домашна самоизолација со направен ПЦР тест

Доколку лицата вратени од странство со хуманитарни летови или конвои во последените 72 часа пред да влезат на територија на Република Северна Македонија, имаат направено ПЦР тест за коронавирусот КОВИД-19, наместо во задолжителен државен карантин, ќе се упатуваат во задолжителна домашна самоизолација. Како што соопшти владината прес-служба ова е предвидено

Државниот карантин се заменува со домашна изолација со приложен негативен тест

Државниот карантин се заменува со домашна изолација со приложен негативен тест

Државниот карантин се заменува со домашна изолација со приложен негативен ПЦР тест, информираат од Владата. На 56-та седница е изменета и дополнета Одлуката за спроведување на задолжителен државен карантин на државјаните на Република Северна Македонија вратени од странство со хуманитарни летови или конвои и со новите промени доколку лицата кои влегуваат

Се укинува државниот карантин, влез во земјава само со негативен тест

Се укинува државниот карантин, влез во земјава само со негативен тест

Задолжителниот државен карантин за лица кои доаѓаат од странство се заменува со домашна изолација со приложен негативен ПЦР тест на коронавирус, одлучи Владата на денешната седница. „Изменета и дополнета и Одлуката за спроведување на задолжителен државен карантин на државјаните на Република Северна Македонија вратени од странство со хуманитарни летови

Се укинува државниот карантин, влез во земјава само со негативен тест

Се укинува државниот карантин, влез во земјава само со негативен тест

Задолжителниот државен карантин за лица кои доаѓаат од странство се заменува со домашна изолација со приложен негативен ПЦР тест на коронавирус, одлучи Владата на денешната седница. „Изменета и дополнета и Одлуката за спроведување на задолжителен државен карантин на државјаните на Република Северна Македонија вратени од странство со хуманитарни летови

Државниот карантин се заменува со самоизолација, но само со приложен негативен тест

Државниот карантин се заменува со самоизолација, но само со приложен негативен тест

Задолжителниот државен карантин за лица кои доаѓаат од странство се заменува со домашна изолација со приложен негативен ПЦР тест на коронавирус, одлучи Владата на денешната седница. „Изменета и дополнета и Одлуката за спроведување на задолжителен државен карантин на државјаните на Република Северна Македонија вратени од странство со хуманитарни летови

Се укинува државниот карантин за патниците кои ќе приложат негативен тест за Ковид-19

Се укинува државниот карантин за патниците кои ќе приложат негативен тест за Ковид-19

На денешната владина седница е изменета и дополнета и Одлуката за спроведување на задолжителен државен карантин на државјаните на Република Северна Македонија вратени од странство со хуманитарни летови или конвои и со новите промени доколку лицата кои влегуваат на територијата на Република Северна Македонија приложат ПЦР тест за коронавирусот КОВИД-19

Со приложен негативен ПЦР тест наместо во карантин ќе се оди во ДОМАШНА ИЗОЛАЦИЈА

Со приложен негативен ПЦР тест наместо во карантин ќе се оди во ДОМАШНА ИЗОЛАЦИЈА

Владата на Република Северна Македонија на денешната 56-та седница ја дополни Одлуката за забрана и посебен режим на движење на целата територија на државата со кое се определува забрана за движење на населението и возилата од јавен превоз со која се забранува движењето на сите граѓани на целата територија на државата почнувајќи од недела, 24-ти мај,

Со приложен негативен ПЦР тест наместо во карантин ќе се оди во ДОМАШНА ИЗОЛАЦИЈА

Со приложен негативен ПЦР тест наместо во карантин ќе се оди во ДОМАШНА ИЗОЛАЦИЈА

Владата на Република Северна Македонија на денешната 56-та седница ја дополни Одлуката за забрана и посебен режим на движење на целата територија на државата со кое се определува забрана за движење на населението и возилата од јавен превоз со која се забранува движењето на сите граѓани на целата територија на државата почнувајќи од недела, 24-ти мај,

Државниот карантин се заменува со самоизолација

Државниот карантин се заменува со самоизолација

Задолжителниот државен карантин за лица кои доаѓаат од странство се заменува со домашна изолација со приложен негативен ПЦР тест на коронавирус, одлучи Владата на денешната седница. – Изменета и дополнета и Одлуката за спроведување на задолжителен државен карантин на државјаните на Република Северна Македонија вратени од странство со хуманитарни летови

Нема веќе државен карантин при влез во земјава, туку домашна самоизолација, но со негативен тест за ковид-19

Нема веќе државен карантин при влез во земјава, туку домашна самоизолација, но со негативен тест за ковид-19

Граѓаните кои ќе влезат во земјава нема да одат во државен карантин туку во домашна самоизолација, одлучено е на денешната владина седница. Македонските државјани кои се враќаат од странство со хуманитарни летови или конвои, ќе треба на приложат негативен тест за коронавирус направен во последните 72 часа пред да влезат во земјава. Од Владата соопштуваат

Државниот карантин се заменува со домашна самоизолација со направен ПЦР тест

Државниот карантин се заменува со домашна самоизолација со направен ПЦР тест

Доколку лицата вратени од странство со хуманитарни летови или конвои во последените 72 часа пред да влезат на територија на Република Македонија, имаат направено ПЦР тест за коронавирусот КОВИД-19, наместо во задолжителен државен карантин, ќе се упатуваат во задолжителна домашна самоизолација. Како што соопшти владината прес-служба ова е предвидено

За уште 200 дена по престанокот на вонредната ќе се применуваат мерките за заштита во трговските објекти

За уште 200 дена по престанокот на вонредната ќе се применуваат мерките за заштита во трговските објекти

ИЗВОР Скопје24 | мај 22, 2020 Владата на оваа седница ги донесе измените на Уредбата со законска сила за примена на Законот за трговија за време на вонредна состојба согласно која за уште 200 дена од престанокот на траењето на вонредната состојба се применуваат мерките за обезбедување на редарска служба при влезот и во внатрешноста на трговските објекти,

Со негативен ПЦР тест во последните 72 часа пред влез во земјава, нема да се оди во карантин, туку во домашна самоизолација

Со негативен ПЦР тест во последните 72 часа пред влез во земјава, нема да се оди во карантин, туку во домашна самоизолација

Со негативен ПЦР тест во последните 72 часа пред влез во земјава, нема да се оди во карантин, туку во домашна самоизолација Владата донесе одлука сите оние кои се враќаат од странство со хуманитарни летови или конвои приложат ќе приложат ПЦР тест за коронавирусот Ковид-19 направен во последните 72 часа пред да влезат на територијата на Република Северна

Влез во Македонија со тест за корона, карантинот се менува со самоизолација

Влез во Македонија со тест за корона, карантинот се менува со самоизолација

Владата на денешната седница ја смени одлуката за луѓето кои се враќаат од странство во државата и кои досега мораа да одат во државен карантин. Како што соопшти владината прес служба сега македонските државјани кои се враќаат од странство со хуманитарни летови или конвои при влезот во земјава треба да приложат ПЦР тест за коронавирусот КОВИД-19 направен

Државниот карантин се заменува со домашна самоизолација со направен ПЦР тест

Државниот карантин се заменува со домашна самоизолација со направен ПЦР тест

Доколку лицата вратени од странство со хуманитарни летови или конвои во последените 72 часа пред да влезат на територија на Република Северна Македонија, имаат направено ПЦР тест за коронавирусот КОВИД-19, наместо во задолжителен државен карантин, ќе се упатуваат во задолжителна домашна самоизолација. Како што соопшти владината прес-служба ова е предвидено

Забраната за движење викендов почнува од недела во 11:00 часот и ќе трае до вторник до 05:00 часот

Забраната за движење викендов почнува од недела во 11:00 часот и ќе трае до вторник до 05:00 часот

Владата на Република Северна Македонија на денешната 56-та седница ја дополни Одлуката за забрана и посебен режим на движење на целата територија на државата со кое се определува забрана за движење на населението и возилата од јавен превоз со која се забранува движењето на сите граѓани на целата територија на државата почнувајќи од недела, 24-ти мај,