притисни ентер »

Здружението на медицински сестри, техничари и акушерки со осуда за нападот врз медицинската сестра од КАРИЛ

Здружението на медицински сестри, техничари и акушерки со осуда за нападот врз медицинската сестра од КАРИЛ

Здружението на медицински сестри, техничари и акушерки на Македонија (ЗМСТАМ) најостро го осудува последниот физички напад, што се случи во Клиника за анестезија, реанимација и интензивно лекување (КАРИЛ) над медицинската сестра, која била на своето работно место. – Секој вид на закани и насилство врз медицинските сестри и здравствените работници го

Здружението на медицински сестри, техничари и акушерки со осуда за нападот на КАРИЛ

Здружението на медицински сестри, техничари и акушерки со осуда за нападот на КАРИЛ

Здружението на медицински сестри, техничари и акушерки на Македонија (ЗМСТАМ) најостро го осудува последниот физички напад, што се случи во Клиника за анестезија, реанимација и интензивно лекување (КАРИЛ) над медицинската сестра, која била на своето работно место. – Секој вид на закани и насилство врз медицинските сестри и здравствените работници го

Здружението на медицински сестри со осуда за нападот во КАРИЛ

Здружението на медицински сестри со осуда за нападот во КАРИЛ

Здружението на медицински сестри, техничари и акушерки на Македонија (ЗМСТАМ) најостро го осудува последниот физички напад, што се случи во Клиника за анестезија, реанимација и интензивно лекување (КАРИЛ) над медицинската сестра, која била на своето работно место. – Секој вид на закани и насилство врз медицинските сестри и здравствените работници го

Здружението на медицински сестри, техничари и акушерки со осуда за нападот врз медицинската сестра од КАРИЛ

Здружението на медицински сестри, техничари и акушерки со осуда за нападот врз медицинската сестра од КАРИЛ

Здружението на медицински сестри, техничари и акушерки на Македонија (ЗМСТАМ) најостро го осудува последниот физички напад, што се случи во Клиника за анестезија, реанимација и интензивно лекување (КАРИЛ) над медицинската сестра, која била на своето работно место. – Секој вид на закани и насилство врз медицинските сестри и здравствените работници го

Медицинска сестра нападната од семејство на починат на КАРИЛ, Филипче го осуди инцидентот

Медицинска сестра нападната од семејство на починат на КАРИЛ, Филипче го осуди инцидентот

Медицинска сестра рано изутрината физички и вербално била нападната од семејство на пациент кој починал на Клиниката за анестезија, реанимација и интензивно лекување (КАРИЛ). Инцидентот се случил пред влезот на нејзиното работно место на одделот за интензивно лекување, а денеска најостро го осудија министерот за здравство Венко Филипче, раководителот

Лекарската комора го осуди инцидентот на КАРИЛ

Лекарската комора го осуди инцидентот на КАРИЛ

Лекарската комора на Македонија го осуди инцидентот на Клиниката за анестезија, реанимација и интензивно лекување-КАРИЛ во кој во утринските часови било физички и вербално нападнато медицинско лице кое работи на оваа установа во која се лекуваат најтешко болните пациенти. “Комората сочувствува со блиските на пациентот кој починал, но и во оваа прилика

Драма на Ургентниот центар во Скопје - роднини на починато лице физички нападнале медицинска сестра

Драма на Ургентниот центар во Скопје - роднини на починато лице физички нападнале медицинска сестра

Embedded video for Драма на Ургентниот центар во Скопје - роднини на починато лице физички нападнале медицинска сестра Со клоци и закани утринава на КАРИЛ била нападната медицинска сестра од роднини на пациент кој починал на интензивна нега. Првата смена на вработените од овој оддел почнала тензично и со викање, по драмата што се случувала во ходникот

Вербално и физички нападната медицинска сестра

Вербално и физички нападната медицинска сестра

На Клиниката за анестезија, реанимација и интензивна нега вербално и физички била нападната медицинска сестра. Според Министерството за здравство, неа ја нападнало лице на кое претходно му починал близок роднина. Медицинската сестра поминала со полесни телесни повреди, но е во тешка психолошка состојба, соопштуваат од Клиниката. Министерот за здравство

Лекарската комора со осуда на инцидентот на КАРИЛ

Лекарската комора со осуда на инцидентот на КАРИЛ

Лекарската комора на Македонија најостро го осуди инцидентот на Клиника за анестезија, реанимација и интензивно лекување-КАРИЛ и ја поддржа најавата на Министерството за здравство дека многу скоро во соработка со Министерството за внатрешни работи ќе се обезбеди помош и заштита од полицијата. Соопштението од Лекарската комора го пренесуваме во целост

loading...
Нападната медицинска сестра од семејство на починато лице

Нападната медицинска сестра од семејство на починато лице

Со клоци и со закани била нападната медицинска сестра на клиниката за интензивно лекување од страна на семејството на пациент кој починал. Нападот се случил утринава, пред одделот за интензивна нега. Сестрата нема тешки физички повреди, но била вознемирана и преплашена, информираат од КАРИЛ. Вработените на клиниката го осудија настанот и апелираат

Лекарската комора го осуди инцидентот на КАРИЛ

Лекарската комора го осуди инцидентот на КАРИЛ

Лекарската комора го осуди инцидентот на КАРИЛ Лекарската комора на Македонија го осуди инцидентот на Клиниката за анестезија, реанимација и интензивно лекување-КАРИЛ во кој во утринските часови било физички и вербално нападнато медицинско лице кое работи на оваа установа во која се лекуваат најтешко болните пациенти. – Комората сочувствува со блиските

Лекарската комора го осуди инцидентот на КАРИЛ

Лекарската комора го осуди инцидентот на КАРИЛ

Лекарската комора на Македонија го осуди инцидентот на Клиниката за анестезија, реанимација и интензивно лекување-КАРИЛ во кој во утринските часови било физички и вербално нападнато медицинско лице кое работи на оваа установа во која се лекуваат најтешко болните пациенти. – Комората сочувствува со блиските на пациентот кој починал, но и во оваа прилика

Лекарската Комора на Македонија најостро го осуди инцидентот на Клиника за анестезија

Лекарската Комора на Македонија најостро го осуди инцидентот на Клиника за анестезија

Инцидент во кој во утринските часови било физички и вербално нападнато медицинско лице кое работи на оваа установа во која се лекуваат најтешко болните пациенти. Комората сочувствува со блиските на пациентот кој починал, но и во оваа прилика јасно декларира дека осудува какво било насилство врз медицински персонал кој секојдневно се бори за животот

По инцидентот на КАРИЛ, Филипче со осуда за насилството

По инцидентот на КАРИЛ, Филипче со осуда за насилството

Од Министерството информираат дека се сочувствуваат со болката на блиските на пациентот, но осудуваат било какво насилство врз медицински персонал кој секојдневно се бори за животот на овие пациенти. – На КАРИЛ денеска било физички и вербално нападнато медицинско лице кое работи на Клиниката“ соопштија денеска од Министерство за здравство. По инцидентот

Лекарската комора го осуди инцидентот на КАРИЛ

Лекарската комора го осуди инцидентот на КАРИЛ

Лекарската комора на Македонија го осуди инцидентот на Клиниката за анестезија, реанимација и интензивно лекување-КАРИЛ во кој во утринските часови било физички и вербално нападнато медицинско лице кое работи на оваа установа во која се лекуваат најтешко болните пациенти. – Комората сочувствува со блиските на пациентот кој починал, но и во оваа прилика

Лекарската комора го осуди инцидентот на КАРИЛ

Лекарската комора го осуди инцидентот на КАРИЛ

Лекарската комора на Македонија го осуди инцидентот на Клиниката за анестезија, реанимација и интензивно лекување-КАРИЛ во кој во утринските часови било физички и вербално нападнато медицинско лице кое работи на оваа установа во која се лекуваат најтешко болните пациенти. – Комората сочувствува со блиските на пациентот кој починал, но и во оваа прилика

Сестра нападната на КАРИЛ од семејство на починат пациент

Сестра нападната на КАРИЛ од семејство на починат пациент

Сестра нападната на КАРИЛ од семејство на починат пациент Утрово пред почетокот на смената, медицинска сестра на КАРИЛ била физички и вербално нападната од членови на семејство на  пациент, чиј случај го водела таа, а кој починал во меѓувреме. Сестрата е без тешки физички повреди, но поради вознемиреност, ќе оди на психијатриска проценка и ќе земе

Медицинска сестра нападната од семејство на починат на КАРИЛ

Медицинска сестра нападната од семејство на починат на КАРИЛ

Медицинска сестра рано изутрината физички и вербално била нападната од семејство на пациент кој починал на Клиниката за анестезија, реанимација и интензивно лекување (КАРИЛ). Инцидентот се случил пред влезот на нејзиното работно место на одделот за интензивно лекување, а денеска најостро го осудија министерот за здравство Венко Филипче, раководителот

Лекарската Комора на Македонија најостро го осуди инцидентот на Клиника за анестезија

Лекарската Комора на Македонија најостро го осуди инцидентот на Клиника за анестезија

Лекарската комора на Македонија го осуди инцидентот на Клиниката за анестезија, реанимација и интензивно лекување-КАРИЛ во кој во утринските часови било физички и вербално нападнато медицинско лице кое работи на оваа установа во која се лекуваат најтешко болните пациенти. – Комората сочувствува со блиските на пациентот кој починал, но и во оваа прилика