притисни ентер »

Бушати: Независно од инцидентот во Буларат, одлучни сме да ги надминеме бариерите со Грција

Бушати: Независно од инцидентот во Буларат, одлучни сме да ги надминеме бариерите со Грција

Албанскиот министер за Европа и за надворешни работи, Дитмир Бушати, изјави дека независно од инцидентот во Буларат, со грчката страна „продолжуваат дискусиите за постигнување на договорите, кои ќе го олеснат животот на албанските граѓани во Грција и обратно“. Тој додава дека албанските власти се одлучни да работат со грчката страна, со цел да се отстранат

На погребот на Кацифас извикувале „Ворио Епир е грчки и Македонија е грчка“

На погребот на Кацифас извикувале „Ворио Епир е грчки и Македонија е грчка“

Голем број Грци, кои присуствуваа на погребот на Константинос Кацифас, во албанското село Буларат, покрај навредливите пораки кои ги извикуваа кон Албанците, како на пример „Албански кучиња“, „Албанци одете си, ова е Грција“, извикуваа и „Ворио Епир е грчка и Македонија е грчка“. Ворио или Северен Епир, Грците го нарекуваат јужниот дел на Албанија

Бушати: Независно од инцидентот во Буларат, одлучни сме да ги надминеме бариерите со Грција

Бушати: Независно од инцидентот во Буларат, одлучни сме да ги надминеме бариерите со Грција

Албанскиот министер за Европа и за надворешни работи, Дитмир Бушати, изјави дека независно од инцидентот во Буларат, со грчката страна „продолжуваат дискусиите за постигнување на договорите, кои ќе го олеснат животот на албанските граѓани во Грција и обратно“. Тој додава дека албанските власти се одлучни да работат со грчката страна, со цел да се отстранат

Албанските Грци ја бараат „вистината за убиството на Кацифас“

Албанските Грци ја бараат „вистината за убиството на Кацифас“

Лидерот на партијата на грчкото малцинство во Албанија, Партијата за заштита на човековите права, Вангел  Дуле, изјави дека вистината за убиството на албанскиот Грк, Константинос Кацифас мора да излезе на виделина. – Денеска сме во Буларат да оддадеме последна почит, а моментите на испраќање до вечното почивалиште се света работа. Тука сме да искажеме

На погребот на Кацифас извикувале „Ворио Епир е грчки и Македонија е грчка“

На погребот на Кацифас извикувале „Ворио Епир е грчки и Македонија е грчка“

Голем број Грци, кои присуствуваа на погребот на Константинос Кацифас, во албанското село Буларат, покрај навредливите пораки кои ги извикуваа кон Албанците, како на пример „Албански кучиња“, „Албанци одете си, ова е Грција“, извикуваа и „Ворио Епир е грчка и Македонија е грчка“. Ворио или Северен Епир, Грците го нарекуваат јужниот дел на Албанија

Бушати- Одлучни сме да ги надминеме бариерите со Грција

Бушати- Одлучни сме да ги надминеме бариерите со Грција

Албанскиот министер за Европа и за надворешни работи, Дитмир Бушати, изјави дека независно од инцидентот во Буларат, со грчката страна „продолжуваат дискусиите за постигнување на договорите, кои ќе го олеснат животот на албанските граѓани во Грција и обратно“. Тој додаде дека албанските власти се одлучни да работат со грчката страна, со цел да се отстранат

„Македонија е грчка“, главна парола на погребот на убиениот Грк во Албанија (ВИДЕО)

„Македонија е грчка“, главна парола на погребот на убиениот Грк во Албанија (ВИДЕО)

Денеска во селото Буларат во близина на албанско-грчката граница беше погребан Константинос Кацифас (35), кој беше убиен од албанската полиција, откако пукал со калашников кон полицајци, кои сакале да тргнат грчко знаме, пренесува дописникот на еМагазин од Солун. Погребот сепак не помина без политика. Една од главните пароли беше „Македонија е грчка„

„Македонија е грчка“, главна парола на погребот на убиениот Грк во Албанија (ВИДЕО)

„Македонија е грчка“, главна парола на погребот на убиениот Грк во Албанија (ВИДЕО)

Денеска во селото Буларат во близина на албанско-грчката граница беше погребан Константинос Кацифас (35), кој беше убиен од албанската полиција, откако пукал со калашников кон полицајци, кои сакале да тргнат грчко знаме, пренесува дописникот на еМагазин од Солун. Погребот сепак не помина без политика. Една од главните пароли беше „Македонија е грчка„

Бушати: Независно од настанот во Буларат, одлучно ќе ги надминеме бариерите со Грција

Бушати: Независно од настанот во Буларат, одлучно ќе ги надминеме бариерите со Грција

Албанскиот министер за Европа и за надворешни работи, Дитмир Бушати, изјави дека независно од инцидентот во Буларат, со грчката страна „продолжуваат дискусиите за постигнување на договорите, кои ќе го олеснат животот на албанските граѓани во Грција и обратно“. Тој додава дека албанските власти се одлучни да работат со грчката страна, со цел да се отстранат

Грци на погреб во Албанија скандираа против Македонија

Грци на погреб во Албанија скандираа против Македонија

Грците кои беа на погреб во Албанија каде полицијата уби етнички Грк, денеска ги навредуваа Албанците, но и нашата земја. Оние кои присуствуваа на погребот на Константинос Кацифас, во селото Буларат, покрај навредливите пораки кои ги извикуваа кон Албанците, како на пример „Албански кучиња“, „Албанци одете си, ова е Грција“, скандираа и „Ворио Епир

loading...
Албанските Грци ја бараат „вистината за убиството на Кацифас“

Албанските Грци ја бараат „вистината за убиството на Кацифас“

Лидерот на партијата на грчкото малцинство во Албанија, Партијата за заштита на човековите права, Вангел Дуле, изјави дека вистината за убиството на албанскиот Грк, Константинос Кацифас мора да излезе на виделина. – Денеска сме во Буларат да оддадеме последна почит, а моментите на испраќање до вечното почивалиште се света работа. Тука сме да искажеме

Бушати: Независно од инцидентот во Буларат, одлучни сме да ги надминеме бариерите со Грција

Бушати: Независно од инцидентот во Буларат, одлучни сме да ги надминеме бариерите со Грција

Албанскиот министер за Европа и за надворешни работи, Дитмир Бушати, изјави дека независно од инцидентот во Буларат, со грчката страна „продолжуваат дискусиите за постигнување на договорите, кои ќе го олеснат животот на албанските граѓани во Грција и обратно“. Тој додава дека албанските власти се одлучни да работат со грчката страна, со цел да се отстранат

Се појави видео: Погледнете ја вооружената пресметка во која албанската полиција го ликвидираше Гркот

Се појави видео: Погледнете ја вооружената пресметка во која албанската полиција го ликвидираше Гркот

Убиството на Гркот Константинос Кацифас привлече големо внимание – младиот Грк беше застрелан во престрелката со албанската полиција на 28-ми октомври во селото Буларат во Албанија. Албанската телевизија „Репорт ТВ“ објави видео на кое што се гледаат делови од престрелката помеѓу Гркот и албанската полиција. На видеото може да се види Константинос

На погребот на убиенит грк во Албанија, извикувања „Ворио Епир е грчки и Македонија е грчка“

На погребот на убиенит грк во Албанија, извикувања „Ворио Епир е грчки и Македонија е грчка“

Голем број Грци, кои присуствуваа на погребот на Константинос Кацифас, во албанското село Буларат, покрај навредливите пораки кои ги извикуваа кон Албанците, како на пример „Албански кучиња“, „Албанци одете си, ова е Грција“, извикуваа и „Ворио Епир е грчка и Македонија е грчка“. Ворио или Северен Епир, Грците го нарекуваат јужниот дел на Албанија

,,Македонија е грчка“, главна парола на погребот на убиениот Грк во Албанија (ВИДЕО)

,,Македонија е грчка“, главна парола на погребот на убиениот Грк во Албанија (ВИДЕО)

Денеска во селото Буларат во близина на албанско-грчката граница беше погребан Константинос Кацифас (35), кој беше убиен од албанската полиција, откако пукал со калашников кон полицајци, кои сакале да тргнат грчко знаме, пренесува дописникот на еМагазин од Солун. Погребот сепак не помина без политика. Една од главните пароли беше „Македонија е грчка„

Погребан убиениот Грк во Албанија со скандирања „Македонија е грчка“ (ВИДЕО)

Погребан убиениот Грк во Албанија со скандирања „Македонија е грчка“ (ВИДЕО)

Денеска во селото Буларат во близина на албанско-грчката граница беше погребан Константинос Кацифас (35), кој беше убиен од албанската полиција, откако пукал со калашников кон полицајци, кои сакале да тргнат грчко знаме, пренесува дописникот на еМагазин од Солун. Погребот сепак не помина без политика. Една од главните пароли беше „Македонија е грчка„

На погребот на Кацифас извикувале „Ворио Епир е грчки и Македонија е грчка“

На погребот на Кацифас извикувале „Ворио Епир е грчки и Македонија е грчка“

Голем број Грци, кои присуствуваа на погребот на Константинос Кацифас, во албанското село Буларат, покрај навредливите пораки кои ги извикуваа кон Албанците, како на пример „Албански кучиња“, „Албанци одете си, ова е Грција“, извикуваа и „Ворио Епир е грчка и Македонија е грчка“. Ворио или Северен Епир, Грците го нарекуваат јужниот дел на Албанија

„Македонија е грчка“, главна парола на погребот на убиениот Грк во Албанија (ВИДЕО)

„Македонија е грчка“, главна парола на погребот на убиениот Грк во Албанија (ВИДЕО)

„Македонија е грчка“, главна парола на погребот на убиениот Грк во Албанија (ВИДЕО) Денеска во селото Буларат во близина на албанско-грчката граница беше погребан Константинос Кацифас (35), кој беше убиен од албанската полиција, откако пукал со калашников кон полицајци, кои сакале да тргнат грчко знаме, пренесува дописникот на еМагазин од Солун. Погребот

Бушати: Независно од инцидентот во Буларат, одлучни сме да ги надминеме бариерите со Грција

Бушати: Независно од инцидентот во Буларат, одлучни сме да ги надминеме бариерите со Грција

Албанскиот министер за Европа и за надворешни работи, Дитмир Бушати, изјави дека независно од инцидентот во Буларат, со грчката страна „продолжуваат дискусиите за постигнување на договорите, кои ќе го олеснат животот на албанските граѓани во Грција и обратно“. Тој додава дека албанските власти се одлучни да работат со грчката страна, со цел да се отстранат

„Македонија е грчка” ечеше на погребот на убиениот Грк во Албанија (ВИДЕО)

„Македонија е грчка” ечеше на погребот на убиениот Грк во Албанија (ВИДЕО)

Денеска во селото Буларат во близина на албанско-грчката граница беше погребан Константинос Кацифас (35), кој беше убиен од албанската полиција, откако пукал со калашников кон полицајци, кои сакале да тргнат грчко знаме, пренесува дописникот на еМагазин од Солун. На погребот освен членови на фамилијата, присустуваа и жители на селото, Грци што живеат