притисни ентер »

Харадинај: И покрај дилемите на НАТО, војската на Косово ќе биде одобрена идната недела

Харадинај: И покрај дилемите на НАТО, војската на Косово ќе биде одобрена идната недела

Претседателот на косовската Влада Рамуш Харадинај вели дека трансформацијата на Безбедносните сили на Косово (ФСК), односно созадавњето на војската на Косово и нејзиното одобрување од Собранието идната недела, е внатрешно прашање и е во согласност со Уставот на државата, јави дописникот на МИА од Приштина. На денешната седница на Собранието на Косово,

Харадинај: И покрај дилемите на НАТО, Косово ќе построи своја војска

Харадинај: И покрај дилемите на НАТО, Косово ќе построи своја војска

Претседателот на косовската Влада Рамуш Харадинај вели дека трансформацијата на Безбедносните сили на Косово (ФСК), односно созадавњето на војската на Косово и нејзиното одобрување од Собранието идната недела, е внатрешно прашање и е во согласност со Уставот на државата, јави  МИА од Приштина. На денешната седница на Собранието на Косово, посветена

Харадинај: И покрај дилемите на НАТО, војската на Косово ќе биде одобрена идната недела

Харадинај: И покрај дилемите на НАТО, војската на Косово ќе биде одобрена идната недела

Претседателот на косовската Влада Рамуш Харадинај вели дека трансформацијата на Безбедносните сили на Косово (ФСК), односно созадавњето на војската на Косово и нејзиното одобрување од Собранието идната недела, е внатрешно прашање и е во согласност со Уставот на државата, јави дописникот на МИА од Приштина. На денешната седница на Собранието на Косово,

Харадинај: И покрај дилемите на НАТО, војската на Косово ќе биде одобрена идната недела

Харадинај: И покрај дилемите на НАТО, војската на Косово ќе биде одобрена идната недела

Претседателот на косовската Влада Рамуш Харадинај вели дека трансформацијата на Безбедносните сили на Косово (ФСК), односно созадавњето на војската на Косово и нејзиното одобрување од Собранието идната недела, е внатрешно прашање и е во согласност со Уставот на државата. На денешната седница на Собранието на Косово, посветена на пратенички прашања,

Харадинај: НАТО има право на свое мислење

Харадинај: НАТО има право на свое мислење

Премиерот на Косово, Рамуш Харадинај, изјави дека трансформацијата на косовските безбедносни сили во војска е интерен процес кој е во склад со косовскиот Устав. Харадинај го изјави ова еден ден откако генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг, ја предупреди Приштина дека сега не е време за формирање војска и дека ако не се откаже од планот ќе

Харадинај: НАТО има право на свое мислење

Харадинај: НАТО има право на свое мислење

Премиерот на Косово, Рамуш Харадинај, изјави дека трансформацијата на косовските безбедносни сили во војска е интерен процес кој е во склад со косовскиот Устав. Харадинај го изјави ова еден ден откако генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг, ја предупреди Приштина дека сега не е време за формирање војска и дека ако не се откаже од планот ќе

Харадинај: И покрај дилемите на НАТО, војската на Косово ќе биде одобрена идната недела

Харадинај: И покрај дилемите на НАТО, војската на Косово ќе биде одобрена идната недела

Претседателот на косовската Влада Рамуш Харадинај вели дека трансформацијата на Безбедносните сили на Косово (ФСК), односно созадавњето на војската на Косово и нејзиното одобрување од Собранието идната недела, е внатрешно прашање и е во согласност со Уставот на државата, јави дописникот на МИА од Приштина. На денешната седница на Собранието на Косово,

Харадинај: НАТО има право на свое мислење

Харадинај: НАТО има право на свое мислење

Премиерот на Косово, Рамуш Харадинај, изјави дека трансформацијата на косовските безбедносни сили во војска е интерен процес кој е во склад со косовскиот Устав. Харадинај го изјави ова еден ден откако генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг, ја предупреди Приштина дека сега не е време за формирање војска и дека ако не се откаже од планот ќе

Харадинај: И покрај дилемите на НАТО, војската на Косово ќе биде одобрена идната недела

Харадинај: И покрај дилемите на НАТО, војската на Косово ќе биде одобрена идната недела

Претседателот на косовската Влада Рамуш Харадинај вели дека трансформацијата на Безбедносните сили на Косово (ФСК), односно созадавњето на војската на Косово и нејзиното одобрување од Собранието идната недела, е внатрешно прашање и е во согласност со Уставот на државата. На денешната седница на Собранието на Косово, посветена на пратенички прашања,

Харадинај: И покрај дилемите на НАТО, војската на Косово ќе биде одобрена идната недела

Харадинај: И покрај дилемите на НАТО, војската на Косово ќе биде одобрена идната недела

Претседателот на косовската Влада Рамуш Харадинај вели дека трансформацијата на Безбедносните сили на Косово (ФСК), односно созадавњето на војската на Косово и нејзиното одобрување од Собранието идната недела, е внатрешно прашање и е во согласност со Уставот на државата, јави дописникот на МИА од Приштина. На денешната седница на Собранието на Косово,

loading...
Харадинај: Ќе направиме косовска војска и покрај дилемите на НАТО

Харадинај: Ќе направиме косовска војска и покрај дилемите на НАТО

Претседателот на косовската Влада Рамуш Харадинај вели дека трансформацијата на Безбедносните сили на Косово (ФСК), односно созадавњето на војската на Косово и нејзиното одобрување од Собранието идната недела, е внатрешно прашање и е во согласност со Уставот на државата. На денешната седница на Собранието на Косово, посветена на пратенички прашања,

Харадинај: И покрај дилемите на НАТО, војската на Косово ќе биде одобрена идната недела

Харадинај: И покрај дилемите на НАТО, војската на Косово ќе биде одобрена идната недела

Претседателот на косовската Влада Рамуш Харадинај вели дека трансформацијата на Безбедносните сили на Косово (ФСК), односно созадавњето на војската на Косово и нејзиното одобрување од Собранието идната недела, е внатрешно прашање и е во согласност со Уставот на државата, јави дописникот на МИА од Приштина. На денешната седница на Собранието на Косово,

Харадинај: И покрај дилемите на НАТО, војската на Косово ќе биде одобрена идната недела

Харадинај: И покрај дилемите на НАТО, војската на Косово ќе биде одобрена идната недела

Претседателот на косовската Влада Рамуш Харадинај вели дека трансформацијата на Безбедносните сили на Косово (ФСК), односно созадавњето на војската на Косово и нејзиното одобрување од Собранието идната недела, е внатрешно прашање и е во согласност со Уставот на државата, јави дописникот на МИА од Приштина. На денешната седница на Собранието на Косово,

Харадинај: НАТО има право на свое мислење

Харадинај: НАТО има право на свое мислење

Премиерот на Косово, Рамуш Харадинај, изјави дека трансформацијата на косовските безбедносни сили во војска е интерен процес кој е во склад со косовскиот Устав. Харадинај го изјави ова еден ден откако генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг, ја предупреди Приштина дека сега не е време за формирање војска и дека ако не се откаже од планот ќе

Харадинај: НАТО има право на свое мислење

Харадинај: НАТО има право на свое мислење

Премиерот на Косово, Рамуш Харадинај, изјави дека трансформацијата на косовските безбедносни сили во војска е интерен процес кој е во склад со косовскиот Устав. Харадинај го изјави ова еден ден откако генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг, ја предупреди Приштина дека сега не е време за формирање војска и дека ако не се откаже од планот ќе

ФРАНЦУСКИОТ ВЕСНИК ФИГАРО: Србија се закануBа со интервенција доколку Косово формира воjска

ФРАНЦУСКИОТ ВЕСНИК ФИГАРО: Србија се закануBа со интервенција доколку Косово формира воjска

Францускиот весник Фигаро ја пренесува изјавата на српската премиерка Ана Брнабиќ дека евентуалното формирање косовска војска би можело да предизвика вена интервенција на Србија.Весникот наведува дека Белград стравува дека во јската би можела да биде употребена за протрување на српското малцинство од Косово. Во текстот со наслов „Србија се закнува

Француски Фигаро: Србија се заканува со интервенција доколку Косово формира војска

Француски Фигаро: Србија се заканува со интервенција доколку Косово формира војска

Францускиот весник Фигаро ја пренесува изјавата на српската премиерка Ана Брнабиќ дека евентуалното формирање косовска војска би можело да предизвика воена интервенција на Србија . Весникот наведува дека Белград стравува дека војската би можела да биде употребена за протерување на српското малцинство од Косово. Во текстот со наслов „Србија се заканува

Брнабиќ вели дека војската би можела да интервенира, доколку Косово формира војска

Брнабиќ вели дека војската би можела да интервенира, доколку Косово формира војска

Српската премиерка Ана Брнабиќ навести во средата дека создавањето на војска на поранешната јужна српска покраина Косово би можело да испровоцира воена интервенција на Србија, дваесет години по вооружениот бунт на Албанците поддржани од Западот против српските власти. Официјален Белград тврди дека нема услови за промена на Резолуцијата 1244 на Советот

БРНАБИЌ ПРЕДУПРЕДУВА: Војската ЌЕ  интервенира, доколку Косово формира вој ска

БРНАБИЌ ПРЕДУПРЕДУВА: Војската ЌЕ интервенира, доколку Косово формира вој ска

Српската премиерка Ана Брнабиќ навести во средата дека создавањето на војска на поранешната јужна српска покраина Косово би можело да испровоцира во ена интервенција на Србија, дваесет години по воо ружениот бу нт на Албанците поддржани од Западот против српски власти. Официјален Белград тврди дека нема услови за промена на Резолуцијата 1244 на Советот

Харадинај: Војската е за Авганистан и Ирак, не за војна со Србите

Харадинај: Војската е за Авганистан и Ирак, не за војна со Србите

Косовскиот премиер Рамуш Харадинај изрази уверување дека трансформацијата на Безбедносните сили на Косово (ФСК) во вооружени сили не загрозува никого и дека идната војска на Косово ќе придонесе за глобалниот мир, јави дописникот на МИА од Приштина. – Војската не ни е потребна за северот на Косово. Војската ни е за Авганистан и Ирак, за да им помогнеме