притисни ентер »

Што е ковидиот и како да го препознаете, нов термин се прошири на социјалните мрежи

Што е ковидиот и како да го препознаете, нов термин се прошири на социјалните мрежи

Без навреди, но сигурно и вие познавате некој ковидиот. Ако во периодот на забрзано ширење на коронавирусот и здравствената препорака за самоизолација, вие или некој од вашата близина упорно се прави мангуп и „си тера по свое“, е тогаш не се чудите ако зад грб, или можеби право ви лице го наречат ковидиот. Јасно ви е за што зборуваме, нели? This may

Од оваа пандемија произлезе и нов збор- ковидиот

Од оваа пандемија произлезе и нов збор- ковидиот

Пандемијата на коронавирусот незапирливо се шири низ светот и продолжува носи жртви со себе. Медицинските експерти, но и владите на државите во светот апелираат на граѓаните да останат во домовите за да се намали можноста за ширење на заразата. Исто така властите ги уверуваат луѓето дека не треба да се подложни на паника и дека не треба панично да

Од оваа пандемија произлезе и нов збор- ковидиот

Од оваа пандемија произлезе и нов збор- ковидиот

Медицинските експерти, но и владите на државите во светот апелираат на граѓаните да останат во домовите за да се намали можноста за ширење на заразата. Исто така властите ги уверуваат луѓето дека не треба да се подложни на паника и дека не треба панично да купуваат храна и други работи. За жал, до одредени луѓе е тешко да се допре, фотографиите од