притисни ентер »

Дел од Преспанските села и вечерва без струја

Дел од Преспанските села и вечерва без струја

Преспанските села Љубојно, Брајчино и Наколец попладнево добија електрична енергија, додека уште не е отстранет проблемот во селата Штрбово и Долно Дупени, поради непристапност на теренот. Се очекува во текот на утрешниот ден екипите на ЕВН да ги вклучат во електричната мрежа и овие села од Долна Преспа. Поради силното невреме што синоќа зафати дел

Дел од Преспанските села и вечерва без струја

Дел од Преспанските села и вечерва без струја

Преспанските села Љубојно, Брајчино и Наколец попладнево добија електрична енергија, додека уште не е отстранет проблемот во селата Штрбово и Долно Дупени, поради непристапност на теренот. Се очекува во текот на утрешниот ден екипите на ЕВН да ги вклучат во електричната мрежа и овие села од Долна Преспа. Поради силното невреме што синоќа зафати дел

Дел од Преспанските села и вечерва без струја

Дел од Преспанските села и вечерва без струја

Преспанските села Љубојно, Брајчино и Наколец попладнево добија електрична енергија, додека уште не е отстранет проблемот во селата Штрбово и Долно Дупени, поради непристапност на теренот. Се очекува во текот на утрешниот ден екипите на ЕВН да ги вклучат во електричната мрежа и овие села од Долна Преспа. Поради силното невреме што синоќа зафати дел

Невремето нанесе големи штети на овошките и дрвјата во Преспа

Невремето нанесе големи штети на овошките и дрвјата во Преспа

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски и министерот за земјоделство, Трајан Димковски, заедно со градоначалникот на општина Ресен, Живко Гошаревски, денеска ги посетија населените места во Преспанскиот регион што беа погодени од вчерашното невреме. Како што информираат од владината прес-служба, министрите посочиле дека владините и локалните

Невремето нанесе големи штети на овошките и дрвјата во Преспа

Невремето нанесе големи штети на овошките и дрвјата во Преспа

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски и министерот за земјоделство, Трајан Димковски, заедно со градоначалникот на општина Ресен, Живко Гошаревски, денеска ги посетија населените места во Преспанскиот регион што беа погодени од вчерашното невреме. Како што информираат од владината прес-служба, министрите посочиле дека владините и локалните

Невремето нанесе големи штети на овошките и дрвјата во Преспа, вели министерот за земјоделство

Невремето нанесе големи штети на овошките и дрвјата во Преспа, вели министерот за земјоделство

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски и министерот за земјоделство, Трајан Димковски, заедно со градоначалникот на општина Ресен, Живко Гошаревски, денеска ги посетија населените места во Преспанскиот регион што беа погодени од вчерашното невреме. Како што информираат од владината прес-служба, министрите посочиле дека владините и локалните

Силно невреме во Преспа -  уништени туристички кампови и земјоделски површини

Силно невреме во Преспа - уништени туристички кампови и земјоделски површини

Embedded video for Силно невреме во Преспа - уништени туристички кампови и земјоделски површини Апокалиптични слики после вчерашното невреме кое ја зафати Долна Преспа. Невремето проследено со силен ветер, дожд и град за само половина час направи пустош. Најстрашна е состојбата во автокампот „Крани“. Откорнати дрвја од корен, некои од нив паднале

Невремето нанесе големи штети на овошките и дрвјата во Преспа

Невремето нанесе големи штети на овошките и дрвјата во Преспа

Надлежните служби започнаа со расчистување на теренот во Преспа и проценки на штетите на овошките, по големото невреме проследено со силен дожд и врнежи кое го зафати регионот на Долна Преспа, општина Ресен, каде најпогодени се селата Крани, Долно Дупени, Љубојно, Наколец, Стење, Претор и Штрбово. Оштетени се покриви, автомобили, од паднати дрвја во

Пустош во Преспа по невремето

Пустош во Преспа по невремето

Пустош во Преспа по невремето Огромни штети од невремето и во Преспа. Бурата корнела дрвја и носела покриви, а сосема се уништени камповите крај Преспанското Езеро. Жителите сведочат дека никогаш порано немало толку силно невреме. Таму денесека беше Емилија Мисирлиевски .

СТРАШНИ СЛИКИ: Вака изгледа КРАНИ по синоќешното невреме

СТРАШНИ СЛИКИ: Вака изгледа КРАНИ по синоќешното невреме

Во силното невреме, кое синоќа го зафати преспанскиот регион, оштетени се покриви, автомобил, од паднати дрвја во авто кампот „Крани“ оштетени се камп приколки, паднати дрвја ги препречиле некои од локалните патни правци, а има и штети на овоштарници и други култури. Оштетена е и елелктричната мрежа (паднати бандери, скинати ел.водови), велат од Центарот

Овошните насади во Охрид и Преспа уништени

Овошните насади во Охрид и Преспа уништени

Откорнати дрвја, искршени автомобили и камп приколки, откорнати кровови од куќи и помошни објекти, уништени овоштарници и земјоделски насади, искршени електрични столбови, е само дел од сликата во Долна Преспа по синоќешното невреме, во кое за помалку од половина час опустоши се во овој крај. Според првичните проценки од терен предизвикана е голема

Овошните насади уништени, огромни штетите по невремето во Преспа и Охридско

Овошните насади уништени, огромни штетите по невремето во Преспа и Охридско

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски и министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски, заедно со градоначалникот на општина Ресен Живко Гошаревски, денеска ги посетија населените места во Преспанскиот регион што беа погодени од невремето. Министрите посочија дека владините и локалните служби од вчера вечерта работат

Се проценуваат штетите од невремето во Преспа, се работи на оспособување на мрежата за струја и за вода

Се проценуваат штетите од невремето во Преспа, се работи на оспособување на мрежата за струја и за вода

Силното невреме во Преспа го уништи родот на овошките, а Владата презема мерки за санирање на штетите, оспособување на мрежата за електрична енергија, со што ќе се врати и водата во чешмите, најавија денеска при посетата на уништениот регион министрите за внатрешни работи и за земјоделство, Оливер Спасовски и Трајан Димковски. Министрите рекоа дека

СТРАШНИ СЛИКИ: Вака изгледа КРАНИ по синоќешното невреме

СТРАШНИ СЛИКИ: Вака изгледа КРАНИ по синоќешното невреме

Во силното невреме, кое синоќа го зафати преспанскиот регион, оштетени се покриви, автомобил, од паднати дрвја во авто кампот „Крани“ оштетени се камп приколки, паднати дрвја ги препречиле некои од локалните патни правци, а има и штети на овоштарници и други култури. Оштетена е и елелктричната мрежа (паднати бандери, скинати ел.водови), велат од Центарот

ФОТО: Големи штети од невремето во Преспа - Активирани сите владини и локални служби

ФОТО: Големи штети од невремето во Преспа - Активирани сите владини и локални служби

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски и министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски, заедно со градоначалникот на општина Ресен Живко Гошаревски, денеска ги посетија населените места во Преспанскиот регион  што беа погодени од невремето. Министрите посочија дека владините и локалните служби од вчера вечерта работат

Граѓани сведочат за ужасот што го преживеале во невремето во Преспа

Граѓани сведочат за ужасот што го преживеале во невремето во Преспа

Целосно уништени и смачкани камп приколки, откорнати дрва, преплашени граѓани. Ова денеска е сликата од автокампот Крани на брегот на Преспанското езеро, еден ден по големото невреме кое доцна вчера ја зафати Преспа. Тоа траело помалку од 20 минути, но со екстремно силен интензитет. Луѓето кои денеска ги затекнавме во кампот како го чистат хаосот раскажуваат

Овошните насади уништени, огромни штетите по невремето во Преспа и Охридско

Овошните насади уништени, огромни штетите по невремето во Преспа и Охридско

Овошните насади уништени, огромни штетите по невремето во Преспа и Охридско Откорнати дрвја, искршени автомобили и камп приколки, откорнати кровови од куќи и помошни објекти, уништени овоштарници и земјоделски насади, искршени електрични столбови, е само дел од сликата во Долна Преспа по синоќешното невреме, во кое за помалку од половина час опустоши

Овошните насади уништени, огромни штетите по невремето во Преспа и Охридско

Овошните насади уништени, огромни штетите по невремето во Преспа и Охридско

Откорнати дрвја, искршени автомобили и камп приколки, откорнати кровови од куќи и помошни објекти, уништени овоштарници и земјоделски насади, искршени електрични столбови, е само дел од сликата во Долна Преспа по синоќешното невреме, во кое за помалку од половина час опустоши се во овој крај. Силен дожд, ветер и град ги зафатија селата кои гравитираат

Ова е елементарна непогода и државата прави сè да помогне, рекоа министрите Спасовски и Димковски во Преспа

Ова е елементарна непогода и државата прави сè да помогне, рекоа министрите Спасовски и Димковски во Преспа

Факт е дека имавме страшно невреме во Преспанскиот Регион, сите надлежни владини и локални служби се на терен за да се санира состојбата, рече министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски при денешниот увид во Преспа. „Сите служби се на располагање, расчистени се сите патишта. Владата ќе ги ангажира сите можни капацитети да се проценат штетите,