Јужнокорејски професори си ги потпишувале децата како ко-автори на научни статии

Нешто ни тргна со Јужна Кореја, па да продолжиме со социјалните прилики во оваа земја. Овој пат во академските води. Во 2017 во јужнокорејските медиуми почна да се пишува за праксата истражувачи и професори да ги наведуваат имињата на нивните деца, често пати и малолетни - основци и средношколци, како ко-автори на стручни и научни текстови, иако децата