притисни ентер »

РКЕ пред одлука – Бислимоски за ТВ24: За 30% ќе се намали приклучокот за парно

РКЕ пред одлука – Бислимоски за ТВ24: За 30% ќе се намали приклучокот за парно

ИЗВОР Скопје24 | март 26, 2020 „За 30 % ќе се намали приклучокот за парно“ – соопшти првиот човек на Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги, Марко Бислимоски во Отвореното студио на ТВ24. „Во фаза сме на одобрување на мрежните правила за дистрибуција на топлинска енергија и еден од новитетите е приклучокот за сите нови објекти да се намали