притисни ентер »

Германската економија стагнира

Германската економија стагнира

Економскиот раст на Германија стагнираше во четвртиот квартал, а извозот е во пад, според германската агенција за статистика. Associated Press наведува дека економските проблеми на Германија е централен проблем за Еврозоната и Европската централна банка, која се обидува да го стимулира растот и инфлацијата со негативни каматни стапки, и да купи обврзници