притисни ентер »

Не ја допирајте неа „ниту за жива глава“

Не ја допирајте неа „ниту за жива глава“

Неодамна во непосредна близина на Бетина на островот Муртера забележана е Компас медуза или “Chrysaora hysoscella”,  за оваа медуза  експертите предупредуваат дека треба да се избегнува, бидејќи при допир предизвикува големи пocледици, пишува Морски.хр. Компас медузата е вид кој живее во водите на Атлански океан и Средоземно море. Се појавува и во

Во Јадранското Море се појави ретка отровна медуза

Во Јадранското Море се појави ретка отровна медуза

Крај хрватскиот брег на Јадранското Море се појави отровната „компас-медуза“, за којашто експертите предпредуваат дека воопшто не смее да се допира, оти предизвикува тешки повреди. Компас-медузата (Chrysaora hysoscella) е всушност вид што живее во крајбрежните води на Атлантскиот Океан и Средоземното Море. Има жолто-темносивкасто тело коешто личи на

Во Јадранското Море се појави ретка отровна медуза

Во Јадранското Море се појави ретка отровна медуза

Крај хрватскиот брег на Јадранското Море се појави отровната „компас-медуза“, за којашто експертите предпредуваат дека воопшто не смее да се допира, оти предизвикува тешки повреди. Компас-медузата (Chrysaora hysoscella) е всушност вид што живее во крајбрежните води на Атлантскиот Океан и Средоземното Море. Има жолто-темносивкасто тело коешто личи на

Oпacнo животно забележано во Јадранско море (Фото)

Oпacнo животно забележано во Јадранско море (Фото)

Во близина на Бетина на островот Муртера забележана е Компас медуза или “Chrysaora hysoscella”, за која експертите предупредуваат дека треба да се избегнува, бидејќи при допир предизвикува големи пocледици, пишува Морски.хр. Компас медузата е вид кој живее во водите на Атлански океан и Средоземно море. Се појавува и во близина на Обединетото Кралство,

Внимавајте доколку одите на одмор на Јадранско Море- се појави отровната „компас-медуза“

Внимавајте доколку одите на одмор на Јадранско Море- се појави отровната „компас-медуза“

Внимавајте доколку одите на одмор на Јадранско Море- се појави отровната „компас-медуза“ Крај хрватскиот брег на Јадранското Море се појави отровната „компас-медуза“, за којашто експертите предпредуваат дека воопшто не смее да се допира, оти предизвикува тешки повреди. Компас-медузата (Chrysaora hysoscella) е всушност вид што живее во крајбрежните

Во Јадранско Море се појави отровна медуза

Во Јадранско Море се појави отровна медуза

Во населбата Бетина во Хрватска e забележана таканаречената компас медуза за која експертите предупредуваат дека не треба да се допре воопшто, бидејќи допирот на ова животно може да предизвика печење и тешки изгореници. Компас медузата (Crysaora hysoscella) е вид кој живее во крајбрежните води на Атлантскиот Океан и Средоземното Море, а исто така се

Внимавајте: Во Јадранско Море се појави отровна медуза

Внимавајте: Во Јадранско Море се појави отровна медуза

Крај хрватскиот брег на Јадранското Море се појави отровната „компас-медуза“, за којашто експертите предпредуваат дека воопшто не смее да се допира, оти предизвикува тешки повреди. Компас-медузата (Chrysaora hysoscella) е всушност вид што живее во крајбрежните води на Атлантскиот Океан и Средоземното Море. Има жолто-темносивкасто тело коешто личи на

Во Јадранско Море се појави отровна медуза

Во Јадранско Море се појави отровна медуза

Во населбата Бетина во Хрватска e забележана таканаречената компас медуза за која експертите предупредуваат дека не треба да се допре воопшто, бидејќи допирот на ова животно може да предизвика печење и тешки изгореници. Компас медузата (Crysaora hysoscella) е вид кој живее во крајбрежните води на Атлантскиот Океан и Средоземното Море, а исто така се

Во Јадранско Море се појави отровна медуза

Во Јадранско Море се појави отровна медуза

Во населбата Бетина во Хрватска e забележана таканаречената компас медуза за која експертите предупредуваат дека не треба да се допре воопшто, бидејќи допирот на ова животно може да предизвика печење и тешки изгореници. Компас медузата (Crysaora hysoscella) е вид кој живее во крајбрежните води на Атлантскиот Океан и Средоземното Море, а исто така се

Опасна медуза во Јадранско Море: Се појави отровната компас-медуза која не смее да се допре

Опасна медуза во Јадранско Море: Се појави отровната компас-медуза која не смее да се допре

Крај хрватскиот брег на Јадранското Море се појави отровната „компас-медуза“, за којашто експертите предпредуваат дека воопшто не смее да се допира, оти предизвикува тешки повреди. Компас-медузата (Chrysaora hysoscella) е всушност вид што живее во крајбрежните води на Атлантскиот Океан и Средоземното Море. Има жолто-темносивкасто тело коешто личи

Во Јадранското Море се појави ретка отровна медуза

Во Јадранското Море се појави ретка отровна медуза

Крај хрватскиот брег на Јадранското Море се појави отровната „компас-медуза“, за којашто експертите предпредуваат дека воопшто не смее да се допира, оти предизвикува тешки повреди. Компас-медузата (Chrysaora hysoscella) е всушност вид што живее во крајбрежните води на Атлантскиот Океан и Средоземното Море. Има жолто-темносивкасто тело коешто личи на

Ретка отровна медуза се појави во Јадранското Море

Ретка отровна медуза се појави во Јадранското Море

Крај хрватскиот брег на Јадранското Море се појави отровната „компас-медуза“, за којашто експертите предпредуваат дека воопшто не смее да се допира, оти предизвикува тешки повреди. Компас-медузата (Chrysaora hysoscella) е всушност вид што живее во крајбрежните води на Атлантскиот Океан и Средоземното Море. Има жолто-темносивкасто тело коешто личи на

Во Јадранското Море се појави ретка отровна медуза

Во Јадранското Море се појави ретка отровна медуза

Крај хрватскиот брег на Јадранското Море се појави отровната „компас-медуза“, за којашто експертите предпредуваат дека воопшто не смее да се допира, оти предизвикува тешки повреди. Компас-медузата (Chrysaora hysoscella) е всушност вид што живее во крајбрежните води на Атлантскиот Океан и Средоземното Море. Има жолто-темносивкасто тело коешто личи на

Во Јадранско Море се појави отровна медуза

Во Јадранско Море се појави отровна медуза

Во населбата Бетина во Хрватска e забележана таканаречената компас медуза за која експертите предупредуваат дека не треба да се допре воопшто, бидејќи допирот на ова животно може да предизвика печење и тешки изгореници. Компас медузата (Crysaora hysoscella) е вид кој живее во крајбрежните води на Атлантскиот Океан и Средоземното Море, а исто така се