притисни ентер »

Ласерско шоу за 130. „роденден“ на Ајфеловата кула

Ласерско шоу за 130. „роденден“ на Ајфеловата кула

Со ласерско шоу, на 15 мај Ајфеловата кула прослави 130 години од своето постоење. Со своите 324 метри висина, „Железната дама“ која гордо ја краси француската престолнина е дизајнирана од страна на парискиот инженер Густав Ајфел и изградена за Светската изложба во 1889. Најпрепознатливата конструкција на Париз е изградена за 2 години, 2 месеци и 5

Ласерско шоу за 130. „роденден“ на Ајфеловата кула

Ласерско шоу за 130. „роденден“ на Ајфеловата кула

Со ласерско шоу, на 15 мај Ајфеловата кула прослави 130 години од своето постоење. Со своите 324 метри висина, „Железната дама“ која гордо ја краси француската престолнина е дизајнирана од страна на парискиот инженер Густав Ајфел и изградена за Светската изложба во 1889. Најпрепознатливата конструкција на Париз е изградена за 2 години, 2 месеци и 5

Ласерско шоу за 130-иот „роденден“ на Ајфеловата кула

Ласерско шоу за 130-иот „роденден“ на Ајфеловата кула

Со ласерско шоу, на 15 мај Ајфеловата кула прослави 130 години од своето постоење. Со своите 324 метри висина, „Железната дама“ која гордо ја краси француската престолнина е дизајнирана од страна на парискиот инженер Густав Ајфел и изградена за Светската изложба во 1889. Најпрепознатливата конструкција на Париз е изградена за 2 години, 2 месеци и 5

Ласерско шоу за роденденот на Ајфеловата кула

Ласерско шоу за роденденот на Ајфеловата кула

Со ласерско шоу, на 15 мај Ајфеловата кула прослави 130 години од своето постоење. Со своите 324 метри висина, „Железната дама“ која гордо ја краси француската престолнина е дизајнирана од страна на парискиот инженер Густав Ајфел и е изградена за Светската изложба во 1889. Најпрепознатливата конструкција на Париз е изградена за 2 години, 2 месеци и

Ласерско шоу за 130-иот „роденден“ на Ајфеловата кула

Ласерско шоу за 130-иот „роденден“ на Ајфеловата кула

Со ласерско шоу, на 15 мај Ајфеловата кула прослави 130 години од своето постоење. Со своите 324 метри висина, „Железната дама“ која гордо ја краси француската престолнина е дизајнирана од страна на парискиот инженер Густав Ајфел и изградена за Светската изложба во 1889. Најпрепознатливата конструкција на Париз е изградена за 2 години, 2 месеци и 5

Ајфелова кула го прославува 130. роденден(видео)

Ајфелова кула го прославува 130. роденден(видео)

Еден од најпознатите споменици во светот, симбол и прва асоциација на главниот град на Франција, Ајфеловата кула, изградена е во 1889 година како експонат за Светска изложба, по повод прославувањето на сто годишнината од француската револуција. Когa била изградена кулата , некои парижани сметале дека е груба и треба да се урне. Денес се смета за едно

Ајфелова наполни 130 години

Ајфелова наполни 130 години

Со спектакуларно ласерско шоу, синоќа во Париз беа одбележани 130 години од изградбата на еден од француските и европските најзначајни симболи, Ајфеловата кула. Професионални алпинисти ја искачија кулата за да ги наместат светлата. Ајфеловата кула е една од најпосетуваните туристички атракции во светот. На неа годишно се искачуваат приближно 6 милиони

Ајфелова наполни 130 години

Ајфелова наполни 130 години

Со спектакуларно ласерско шоу, синоќа во Париз беа одбележани 130 години од изградбата на еден од француските и европските најзначајни симболи, Ајфеловата кула. Професионални алпинисти ја искачија кулата за да ги наместат светлата. Ајфеловата кула е една од најпосетуваните туристички атракции во светот. На неа годишно се искачуваат приближно 6 милиони

Фотографија на денот: Роденден на Ајфеловата кула

Фотографија на денот: Роденден на Ајфеловата кула

Вака вчеравечер блескаше Ахфеловата кула во Париз. Се славеше нејзиниот 130-ти роденден Париз на симболот на градот му посака среќен роденден со светлосно шоу и концерт. Инженерот Густав Ајфел ја создаде Ајфеловата кула за Светската изложба во Париз во 1889 година. На 15 мај пред 130 години Ајфеловата кула првпат беше отворена за посетители. Оттогаш

Светлосен спектакл по повод 130 годишнината на Ајфеловата кула (ВИДЕО)

Светлосен спектакл по повод 130 годишнината на Ајфеловата кула (ВИДЕО)

Во чест на годишнината , на Ајфеловата кула беа поставени ласдерски светла и вечерва беше изведен спектакл преку кој беа покажани важните настани поврзани со овој споменик. Спектаклот беше видлив од поголемиот дел на Париз. Ајфеловата кула е е една од најпосетуваните туристички атракции на светот. На неа годишно се качуваат 6 милиони туристи . Најголемиот