притисни ентер »

Заев е „реален оптимист“, но што вели Макрон за проширувањето?

Заев е „реален оптимист“, но што вели Макрон за проширувањето?

Претседателот на Франција, Емануел Макрон изјави дека не бил сам во одлуката да се блокираат преговорите на Македонија со ЕУ. Тој уште еднаш ја повтори позицијата на Париз дека ќе одбие секакво отворање на преговори со земји кандидати ако претходно нема реформа на преговарачката процедура. Премиерот Зоран Заев одговарајќи на новинарски прашања порача

Заев вели дека по Лондон е „реален оптимист“, a Макрон бара реформа на процедурата пред датум за преговори

Заев вели дека по Лондон е „реален оптимист“, a Макрон бара реформа на процедурата пред датум за преговори

Францускиот претседател, Емануел Макрон, по лидерскиот состанок во НАТО, на прашање на МИА зошто ги блокираше преговорите со ЕУ за Северна Македонија во октомври изјави дека не бил сам во таа одлука и дека ќе одбие секакво отворање на преговори со земји кандидати доколку претходно нема реформа на преговарачката процедура. Од Лондон доаѓа изјавата на

Заев вели дека сега е „реален оптимист“ во однос на одлуката за ЕУ преговори

Заев вели дека сега е „реален оптимист“ во однос на одлуката за ЕУ преговори

Премиерот Зоран Заев одговарајќи на новинарски прашања порача дека од оптимист стана „реален оптимист“ во однос на започнувањето преговори со Европската Унија. Запрашан дали имал прилика да разговара со претседателот Емануел Макрон на денешниот лидерски состанок на НАТО во Лондон, Заев рече дека три пати имал размена со францускиот претседател вчера

Заев три пати разменил мислења со Макрон

Заев три пати разменил мислења со Макрон

Премиерот Зоран Заев одговарајќи на новинарски прашања по самитот на НАТО во Лондон рече дека од оптимист станал „реален оптимист“ во однос на започнувањето преговори со Европската Унија. Прашан дали имал можност да разговара со претседателот на Франција Емануел Макрон на денешниот лидерски состанок на НАТО во Лондон, Заев рече дека три пати имал размена

Макрон: Нема почеток на преговори без претходна реформа на процедурата

Макрон: Нема почеток на преговори без претходна реформа на процедурата

Францускиот претседател, Емануел Макрон, по лидерскиот состанок во НАТО, на прашање на МИА зошто ги блокираше преговорите со ЕУ за Северна Македонија во октомври изјави дека не бил сам во таа одлука. -Ја прифаќам лошата улога уште еднаш, ако сакаат луѓето да велат дека само Франција беше против, уште еднаш ќе прифатам, но Франција не беше единствена

Макрон: Нема почеток на преговори без претходна реформа на процедурата

Макрон: Нема почеток на преговори без претходна реформа на процедурата

Францускиот претседател, Емануел Макрон, по лидерскиот состанок во НАТО, на прашање на МИА зошто ги блокираше преговорите со ЕУ за Северна Македонија во октомври изјави дека не бил сам во таа одлука. -Ја прифаќам лошата улога уште еднаш, ако сакаат луѓето да велат дека само Франција беше против, уште еднаш ќе прифатам, но Франција не беше единствена

Макрон: Нема почеток на преговори без претходна реформа на процедурата

Макрон: Нема почеток на преговори без претходна реформа на процедурата

Францускиот претседател, Емануел Макрон, по лидерскиот состанок во НАТО, на овинарско прашање зошто ги блокираше преговорите со ЕУ за Северна Македонија во октомври изјави дека не бил сам во таа одлука. -Ја прифаќам лошата улога уште еднаш, ако сакаат луѓето да велат дека само Франција беше против, уште еднаш ќе прифатам, но Франција не беше единствена

Макрон: Нема почеток на преговори без претходна реформа на процедурата, Франција не е единствена земја која беше против

Макрон: Нема почеток на преговори без претходна реформа на процедурата, Франција не е единствена земја која беше против

Макрон: Нема почеток на преговори без претходна реформа на процедурата, Франција не е единствена земја која беше против Францускиот претседател, Емануел Макрон, по лидерскиот состанок во НАТО, на прашање на МИА зошто ги блокираше преговорите со ЕУ за Македонија во октомври изјави дека не бил сам во таа одлука. -Ја прифаќам лошата улога уште еднаш,

Заев вели дека сега е „реален оптимист" во однос на одлуката за ЕУ преговори

Заев вели дека сега е „реален оптимист" во однос на одлуката за ЕУ преговори

Запрашан дали имал прилика да разговара со претседателот Емануел Макрон на денешниот лидерски состанок на НАТО во Лондон, Заев рече дека три пати имал размена со францускиот претседател вчера и денеска. -Јас сум уверен дека следува убава одлука, убаво време за нас, не можам да споделам ништо затоа што како најголем оптимист, сега сум реалистичен оптимист

Макрон: Нема почеток на преговори без претходна реформа на процедурата

Макрон: Нема почеток на преговори без претходна реформа на процедурата

Францускиот претседател, Емануел Макрон, по лидерскиот состанок во НАТО, на прашање на МИА зошто ги блокираше преговорите со ЕУ за Македонија во октомври изјави дека не бил сам во таа одлука. -Ја прифаќам лошата улога уште еднаш, ако сакаат луѓето да велат дека само Франција беше против, уште еднаш ќе прифатам, но Франција не беше единствена против

МАКРОН: Не доаѓа в предвид одвојување на Албанија и Македонија за датумот за преговори!

МАКРОН: Не доаѓа в предвид одвојување на Албанија и Македонија за датумот за преговори!

Францускиот претседател, Емануел Макрон, по лидерскиот состанок во НАТО, на прашање на МИА зошто ги блокираше преговорите со ЕУ за Македонија во октомври изјави дека не бил сам во таа одлука. -Ја прифаќам лошата улога уште еднаш, ако сакаат луѓето да велат дека само Франција беше против, уште еднаш ќе прифатам, но Франција не беше единствена против

Макрон: Франција нема да поддржи отворање преговори без претходно да се реформира преговарачкиот процес

Макрон: Франција нема да поддржи отворање преговори без претходно да се реформира преговарачкиот процес

Францускиот претседател, Емануел Макрон, по лидерскиот состанок во НАТО, на прашање на МИА зошто ги блокираше преговорите со ЕУ за Северна Македонија во октомври изјави дека не бил сам во таа одлука. -Ја прифаќам лошата улога уште еднаш, ако сакаат луѓето да велат дека само Франција беше против, уште еднаш ќе прифатам, но Франција не беше единствена

Заев вели дека сега е „реален оптимист“ во однос на одлуката за ЕУ преговори

Заев вели дека сега е „реален оптимист“ во однос на одлуката за ЕУ преговори

Премиерот Зоран Заев одговарајќи на новинарски прашања порача дека од оптимист стана „реален оптимист“ во однос на започнувањето преговори со Европската Унија. Запрашан дали имал прилика да разговара со претседателот Емануел Макрон на денешниот лидерски состанок на НАТО во Лондон, Заев рече дека три пати имал размена со францускиот претседател вчера

Заев три пати се сретнал со Макрон: Сега не сум најголем туку само реален оптимист!

Заев три пати се сретнал со Макрон: Сега не сум најголем туку само реален оптимист!

Работите се движат во позитивна насока, наше е да продолжиме да работиме, да продолжиме со реформи и се надевам дека вистинската одлука ќе биде донесена, односно историската грешка што ја направија ќе биде исправена, не сакам со тоа да делам оптимизам никако, треба да бидеме посветени да ја европеизираме Македонија со повеќе вредности и реформи а штом

Макрoн: Франција не беше самa во одлуката за недоделување на датум за преговори

Макрoн: Франција не беше самa во одлуката за недоделување на датум за преговори

Францускиот претседател, Емануел Макрон, по лидерскиот состанок во НАТО, на прашање на МИА зошто ги блокираше преговорите со ЕУ за Македонија во октомври изјави дека не бил сам во таа одлука. -Ја прифаќам лошата улога уште еднаш, ако сакаат луѓето да велат дека само Франција беше против, уште еднаш ќе прифатам, но Франција не беше единствена против

Заев: Јас сум уверен дека следува убава одлука, убаво време за нас

Заев: Јас сум уверен дека следува убава одлука, убаво време за нас

Премиерот Зоран Заев одговарајќи на новинарски прашања порача дека од оптимист стана „реален оптимист“ во однос на започнувањето преговори со Европската Унија. Запрашан дали имал прилика да разговара со претседателот Емануел Макрон на денешниот лидерски состанок на НАТО во Лондон, Заев рече дека три пати имал размена со францускиот претседател вчера

Макрон: Нема почеток на преговори без претходна реформа на процедурата

Макрон: Нема почеток на преговори без претходна реформа на процедурата

-Ја прифаќам лошата улога уште еднаш, ако сакаат луѓето да велат дека само Франција беше против, уште еднаш ќе прифатам, но Франција не беше единствена против почетокот на преговорите, одговори францускиот претседател. Тој ја повтори позицијата на Париз дека ќе одбие секакво отворање на преговори со земји кандидати доколку претходно нема реформа на

Заев: Историската грешка што ја направија, ќе биде исправена

Заев: Историската грешка што ја направија, ќе биде исправена

Заев рече дека три пати имал размена со францускиот претседател вчера и денеска. Премиерот Зоран Заев одговарајќи на новинарски прашања порача дека од оптимист стана „реален оптимист” во однос на започнувањето преговори со Европската Унија. Запрашан дали имал прилика да разговара со претседателот Емануел Макрон на денешниот лидерски состанок на НАТО

Заев вели дека сега е „реален оптимист“ во однос на одлуката за ЕУ преговори

Заев вели дека сега е „реален оптимист“ во однос на одлуката за ЕУ преговори

Премиерот Зоран Заев одговарајќи на новинарски прашања порача дека од оптимист стана „реален оптимист“ во однос на започнувањето преговори со Европската Унија. Запрашан дали имал прилика да разговара со претседателот Емануел Макрон на денешниот лидерски состанок на НАТО во Лондон, Заев рече дека три пати имал размена со францускиот претседател вчера