притисни ентер »

Кривична пријава за двајца кичевци за бесправна сеча на дрва

Кривична пријава за двајца кичевци за бесправна сеча на дрва

Со бесправна сеча на дрва З.Р (33) од кичевско Жубрино и Ф.Б (32) од Кичево се стекнале со противправна имотна корист од 539.000 денари. Надворешната канцеларија за криминалистички работи во Кичево им поднесе кривична пријава поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „кражба“ на дрва. – Во периодот од јули 2019 година до 05.08.2019

Двајца кичевчани добија кривична поради бесправна сеча на дрва

Двајца кичевчани добија кривична поради бесправна сеча на дрва

Поради бесправна сеча на дрва З.Р. (33) од кичевско Жубрино и Ф.Б. (32) од Кичево се стекнале со противправна имотна корист од 539.000 денари. Надворешната канцеларија за криминалистички работи во Кичево им поднесе кривична пријава поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „кражба“ на дрва. Во периодот од јули 2019 година до 05.08

Кривична пријава за двајца кичевци за бесправна сеча на дрва

Кривична пријава за двајца кичевци за бесправна сеча на дрва

Со бесправна сеча на дрва 33 годишно лице од кичевско Жубрино и 32 годишно лице од Кичево се стекнале со противправна имотна корист од 539.000 денари. Надворешната канцеларија за криминалистички работи во Кичево им поднесе кривична пријава поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „кражба“ на дрва. – Во периодот од јули 2019 година

Сечејќи дрва кичевци заработиле половина милион денари, а заработија и кривична

Сечејќи дрва кичевци заработиле половина милион денари, а заработија и кривична

Со бесправна сеча на дрва З.Р (33) од кичевско Жубрино и Ф.Б (32) од Кичево се стекнале со противправна имотна корист од 539.000 денари. Надворешната канцеларија за криминалистички работи во Кичево им поднесе кривична пријава поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „кражба“ на дрва. – Во периодот од јули 2019 година до 05.08.2019

Кривична пријава за двајца кичевци за бесправна сеча на дрва

Кривична пријава за двајца кичевци за бесправна сеча на дрва

Со бесправна сеча на дрва З.Р (33) од кичевско Жубрино и Ф.Б (32) од Кичево се стекнале со противправна имотна корист од 539.000 денари. Надворешната канцеларија за криминалистички работи во Кичево им поднесе кривична пријава поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „кражба“ на дрва. – Во периодот од јули 2019 година до 05.08.2019

Кривична за тројца кичевци поради пустошење шума

Кривична за тројца кичевци поради пустошење шума

Cropped shot of logger slicing tree with chainsaw Кривична пријава добија двајца кичевци, поради бесправна сеча на дрва, со што го оштетиле буџетот за над половина милион денари. „Надворешната канцеларија за криминалистички работи Кичево поднесе кривична пријава против С.Д.(38) од Кичево, З.Р.(33) од село Жубрино,кичевско и Ф.В.(32)  од Кичево поради