притисни ентер »

Discord воведува нова опција

Discord воведува нова опција

СОФТВЕР , Тренди Discord воведува нова опција 1 минута 0 0 Discord моментно ја тестира новата опција Watch Together. Discord е многу популарен во гејминг заедницата и најчесто се користи за комуникација за време на стримање. Youtube неодамна го укина додатокот за Discord, па Discord реши да ја направи опцијата Watch Together, преку која корисниците

„Discord“ воведува нова опција

„Discord“ воведува нова опција

„Discord“ е многу популарен во гејминг заедницата и најчесто се користи за комуникација за време на стримање. „Youtube“ неодамна го укина додатокот за„Discord “, па „Discord“  реши да ја направи опцијата „Watch Together“, преку која корисниците заедно ќе можат да гледаат видео снимки на „Youtube“. „Discord“  и претходно тестираше слична опција, но

YouTube тестира опција за преземање видеа на компјутер

YouTube тестира опција за преземање видеа на компјутер

YouTube почна со тестирање на опција која на корисниците ќе им овозможи да преземаат видеа од YouTube, меѓу кои има и ризични веб страници и снимање на десктоп, а популарниот видеосервис сега сака да понуди две поедноставни решенија за корисниците на компјутери. Станува збор за download копче, односно опција за преземање видеа, која моментално е достапна