притисни ентер »

Сите американските дипломати ја напуштија Венецуела

Сите американските дипломати ја напуштија Венецуела

Американскиот државен секретар, Мајк Помпео потврди дека преостанатите американски дипломатски лица кои се наоѓаа во Венецуела, денеска ја напуштија земјата. „Дипломатите на САД сега ќе ја продолжат својата мисија на други локации, каде ќе продолжат да помагаат во управувањето со доставувањето на хуманитарната помош за венецуелскиот народ и поддршката

Сите американски дипломати ја напуштија Венецуела

Сите американски дипломати ја напуштија Венецуела

Американскиот државен секретар Мајк Помпео соопшти дека сите преостанати членови на дипломатскиот персонал во Амбасадата на САД во Каракас денеска ја напуштиле Венецуела. – Американските дипломати сега ќе ја продолжат својата мисија од други локации, од каде ќе продолжат да помагаат во менаџирањето со дистрибуцијата на хуманитарната помош за венецуелскиот

Сите американски дипломати ја напуштија Венецуела

Сите американски дипломати ја напуштија Венецуела

Американскиот државен секретар Мајк Помпео соопшти дека сите преостанати членови на дипломатскиот персонал во Амбасадата на САД во Каракас денеска ја напуштиле Венецуела. – Американските дипломати сега ќе ја продолжат својата мисија од други локации, од каде ќе продолжат да помагаат во менаџирањето со дистрибуцијата на хуманитарната помош за венецуелскиот

Сите американските дипломати ја напуштија Венецуела

Сите американските дипломати ја напуштија Венецуела

Американскиот државен секретар, Мајк Помпео потврди дека преостанатите американски дипломатски лица кои се наоѓаа во Венецуела, денеска ја напуштија земјата. „Дипломатите на САД сега ќе ја продолжат својата мисија на други локации, каде ќе продолжат да помагаат во управувањето со доставувањето на хуманитарната помош за венецуелскиот народ и поддршката

Сите американските дипломати ја напуштија Венецуела

Сите американските дипломати ја напуштија Венецуела

Американскиот државен секретар, Мајк Помпео потврди дека преостанатите американски дипломатски лица кои се наоѓаа во Венецуела, денеска ја напуштија земјата. „Дипломатите на САД сега ќе ја продолжат својата мисија на други локации, каде ќе продолжат да помагаат во управувањето со доставувањето на хуманитарната помош за венецуелскиот народ и поддршката

Сите американски дипломати ја напуштија Венецуела

Сите американски дипломати ја напуштија Венецуела

Американскиот државен секретар Мајк Помпео соопшти дека сите преостанати членови на дипломатскиот персонал во Амбасадата на САД во Каракас денеска ја напуштиле Венецуела. – Американските дипломати сега ќе ја продолжат својата мисија од други локации, од каде ќе продолжат да помагаат во менаџирањето со дистрибуцијата на хуманитарната помош за венецуелскиот

Сите американски дипломати ја напуштија Венецуела

Сите американски дипломати ја напуштија Венецуела

Американскиот државен секретар Мајк Помпео соопшти дека сите преостанати членови на дипломатскиот персонал во Амбасадата на САД во Каракас денеска ја напуштиле Венецуела. – Американските дипломати сега ќе ја продолжат својата мисија од други локации, од каде ќе продолжат да помагаат во менаџирањето со дистрибуцијата на хуманитарната помош за венецуелскиот

Сите американски дипломати ја напуштија Венецуела

Сите американски дипломати ја напуштија Венецуела

Американскиот државен секретар, Мајк Помпео потврди дека преостанатите американски дипломатски лица кои се наоѓаа во Венецуела, денеска ја напуштија земјата. „Дипломатите на САД сега ќе ја продолжат својата мисија на други локации, каде ќе продолжат да помагаат во управувањето со доставувањето на хуманитарната помош за венецуелскиот народ и поддршката

Сите американски дипломати ја напуштија Венецуела

Сите американски дипломати ја напуштија Венецуела

Американскиот државен секретар Мајк Помпео соопшти дека сите преостанати членови на дипломатскиот персонал во Амбасадата на САД во Каракас денеска ја напуштиле Венецуела. – Американските дипломати сега ќе ја продолжат својата мисија од други локации, од каде ќе продолжат да помагаат во менаџирањето со дистрибуцијата на хуманитарната помош за венецуелскиот

Сите американски дипломати ја напуштија Венецуела

Сите американски дипломати ја напуштија Венецуела

Американскиот државен секретар Мајк Помпео соопшти дека сите преостанати членови на дипломатскиот персонал во Амбасадата на САД во Каракас денеска ја напуштиле Венецуела. – Американските дипломати сега ќе ја продолжат својата мисија од други локации, од каде ќе продолжат да помагаат во менаџирањето со дистрибуцијата на хуманитарната помош за венецуелскиот

Помпео: Целиот американски дипломатски персонал ја напушти Венецуела

Помпео: Целиот американски дипломатски персонал ја напушти Венецуела

САД го повлекоа преостанатиот дипломатски персонал од својата амбасада во Каракас, додека кризата во Венецуела се продлабочува, рече државниот секретар Мајк Помпео. -Денеска, сите американски дипломати ја напуштија Венецуела. Знам дека е тежок момент за нив. Тие се целосно посветени на нашата мисија да ги поддржиме аспирациите на луѓето во Венецуела

Американскте дипломати ја напуштија Венецуела

Американскте дипломати ја напуштија Венецуела

Американскиот државен секретар Мајк Помпео соопшти дека сите преостанати членови на дипломатскиот персонал во Амбасадата на САД во Каракас денеска ја напуштиле Венецуела. – Американските дипломати сега ќе ја продолжат својата мисија од други локации, од каде ќе продолжат да помагаат во менаџирањето со дистрибуцијата на хуманитарната помош за венецуелскиот

Помпео: Сите американски дипломати ја напуштија Венецуела

Помпео: Сите американски дипломати ја напуштија Венецуела

САД го повлекоа преостанатиот дипломатски персонал од својата амбасада во Каракас, додека кризата во Венецуела се продлабочува, рече државниот секретар Мајк Помпео. – Денеска, сите американски дипломати ја напуштија Венецуела. Знам дека е тежок момент за нив. Тие се целосно посветени на нашата мисија да ги поддржиме аспирациите на луѓето во Венецуела

Сите американски дипломати ја напуштија Венецуела

Сите американски дипломати ја напуштија Венецуела

Американскиот државен секретар Мајк Помпео соопшти дека сите преостанати членови на дипломатскиот персонал во Амбасадата на САД во Каракас денеска ја напуштиле Венецуела. – Американските дипломати сега ќе ја продолжат својата мисија од други локации, од каде ќе продолжат да помагаат во менаџирањето со дистрибуцијата на хуманитарната помош за венецуелскиот

Сите американски дипломати ја напуштија Венецуела

Сите американски дипломати ја напуштија Венецуела

Американскиот државен секретар Мајк Помпео соопшти дека сите преостанати членови на дипломатскиот персонал во Амбасадата на САД во Каракас денеска ја напуштиле Венецуела. – Американските дипломати сега ќе ја продолжат својата мисија од други локации, од каде ќе продолжат да помагаат во менаџирањето со дистрибуцијата на хуманитарната помош за венецуелскиот

Венецуела повторно има струја

Венецуела повторно има струја

По речиси еднонеделниот прекин, владата на Венецуела соопшти дека снабдувањето со електричната енергија е е обновено. Но, штетата е веќе направена и кризата во земјата е продлабочена. Според владата во Каракас, снабдувањето со електрична енергија е повторно обезбедено речиси насекаде. Проблеми постојат само во местата Барута и Хатиљо во близина на

Мадуро потврди: Побаравме помош од Иран, Кина и Русија после сајбер нападот на енергетската мрежа

Мадуро потврди: Побаравме помош од Иран, Кина и Русија после сајбер нападот на енергетската мрежа

Претседателот на Венецуела потврди дека официјален Каракас побарал помош од трите земји во врска со сајбер нападот на енергетската мрежа која неколку дена ја остави земјата без електрична енергија. Николас Мадуро потврди дека побарал помош од своите сојузници, Русија, Кина и Иран околу истрагата за наводниот сајбер напад на електроенергетската мрежа

Мадуро објави победа во „електричната војна“

Мадуро објави победа во „електричната војна“

Претседателот на Венецуела, Николас Мадуро, објави победа синоќа во „електричната војна” предизвикана спроед него, од Пентагон. Тој додаде дека формирал „претседателска истражна комисија” за да побара помош од Русија, Кина и Иран. -Објавувам победа во електричната војна, рече Мадуро на министерскиот состанок пренесуван во живо на државната телевизија

На Гуаидо му се заканува истрага поради саботажа. Го обвинуваат за прекинот на електричната енергија

На Гуаидо му се заканува истрага поради саботажа. Го обвинуваат за прекинот на електричната енергија

Главниот државен обвинител на Венецуела, Тарек Саб изјави дека од Врховниот суд побарал да го испитаат лидерот на опозицијата Хуан Гуаидо поради наводната саботажа на електричниот систем во земјата, пренесе Би-би-си. Голем дел на Венецуела од четвртокот на 7 март е лишен од електрична енергија. Венецуелското национално собрание, во понеделникот прогласи