притисни ентер »

Попов: Почнува враќањето на граѓаните затекнати во странство, утре два лета до Загреб и Ла Валета

Попов: Почнува враќањето на граѓаните затекнати во странство, утре два лета до Загреб и Ла Валета

Вкупно 5.250 македонски граѓани затекнати во странство се пријавиле на повикот на МНР, што траеше до 22 март во 18 часот, за организирано враќање во земјава. Од нив, 2.900 граѓани се изјасниле дека сакаат да се вратат и прифаќаат задолжително да одат во државен карантин и да ја платат цената на чинење на авио-билетот, информира државниот секретар во

2900 Македонци се согласиле да бидат вратени во нашата држава и да одат во карантин

2900 Македонци се согласиле да бидат вратени во нашата држава и да одат во карантин

Вкупно 5.250 македонски граѓани затекнати во странство се пријавиле на повикот на МНР, што траеше до 22 март во 18 часот, за организирано враќање во земјава. Од нив, 2.900 граѓани се изјасниле дека сакаат да се вратат и прифаќаат задолжително да одат во државен карантин и да ја платат цената на чинење на авио-билетот, информира државниот секретар во

Почнува враќањето на граѓаните затекнати во странство, утре два лета до Загреб и Ла Валета

Почнува враќањето на граѓаните затекнати во странство, утре два лета до Загреб и Ла Валета

Вкупно 5.250 македонски граѓани затекнати во странство се пријавиле на повикот на МНР, што траеше до 22 март во 18 часот, за организирано враќање во земјава. Од нив, 2.900 граѓани се изјасниле дека сакаат да се вратат и прифаќаат задолжително да одат во државен карантин и да ја платат цената на чинење на авиобилетот, информира државниот секретар во

Вкупно 5.250 македонски граѓани се пријавиле за организирано враќање во земјава

Вкупно 5.250 македонски граѓани се пријавиле за организирано враќање во земјава

Вкупно 5.250 македонски граѓани затекнати во странство се пријавиле на повикот на МНР, што траеше до 22 март во 18 часот, за организирано враќање во земјава. Од нив, 2.900 граѓани се изјасниле дека сакаат да се вратат и прифаќаат задолжително да одат во државен карантин и да ја платат цената на чинење на авио-билетот, информира државниот секретар во

МНР: македонски државјани утре доаѓаат од Малта и Хрватска, ќе бидат во карантин

МНР: македонски државјани утре доаѓаат од Малта и Хрватска, ќе бидат во карантин

Вкупно 5.250 македонски граѓани затекнати во странство се пријавиле на повикот на МНР, што траеше до 22 март во 18 часот, за организирано враќање во земјава. Од нив, 2.900 граѓани се изјасниле дека сакаат да се вратат и прифаќаат задолжително да одат во државен карантин и да ја платат цената на чинење на авио-билетот, информира државниот секретар во

Почнува враќањето на граѓаните затекнати во странство, утре два лета до Загреб и Ла Валета

Почнува враќањето на граѓаните затекнати во странство, утре два лета до Загреб и Ла Валета

Вкупно 5.250 македонски граѓани затекнати во странство се пријавиле на повикот на МНР, што траеше до 22 март во 18 часот, за организирано враќање во земјава. Од нив, 2.900 граѓани се изјасниле дека сакаат да се вратат и прифаќаат задолжително да одат во државен карантин и да ја платат цената на чинење на авио-билетот, информира државниот секретар во

Утре два лета од Загреб и Ла Валета – се враќаат граѓаните затеканти во странство

Утре два лета од Загреб и Ла Валета – се враќаат граѓаните затеканти во странство

Фото: Б. Грданоски Вкупно 5.250 македонски граѓани затекнати во странство се пријавиле на повикот на МНР, што траеше до 22 март во 18 часот, за организирано враќање во земјава. Од нив, 2.900 граѓани се изјасниле дека сакаат да се вратат и прифаќаат задолжително да одат во државен карантин и да ја платат цената на чинење на авио-билетот, информира државниот

Од 5.250 пријавени, 2.900 граѓани прифатиле да се вратат во Македонија со државните летови

Од 5.250 пријавени, 2.900 граѓани прифатиле да се вратат во Македонија со државните летови

Државниот секретар во Министерството за надворешни работи, Зоран Попов во изјава за Телма соопшти дека на повикот за враќањето на македонски државјани затекнати во странство се пријавиле 5 250 граѓани, но само 2 900 се согласиле да се вратат во земјава, со тоа што задолжително треба да одат во државен карантин и да платат цената на авиобилетот. -Согласно

Граѓаните затекнати во странство утре се враќаат во татковината со два чартер лета до Загреб и Ла Валета

Граѓаните затекнати во странство утре се враќаат во татковината со два чартер лета до Загреб и Ла Валета

Во изјава за ТВ Телма, Попов најави дека утре напладне ќе бидат реализирани првите два чартер лета – до Загреб и до Ла Валета во Малта. Вкупно 5.250 македонски граѓани затекнати во странство се пријавиле на повикот на МНР, што траеше до 22 март во 18 часот, за организирано враќање во земјава. Од нив, 2.900 граѓани се изјасниле дека сакаат да се вратат

Утре два лета до Загреб и Ла Валета: Почнува враќањето на граѓаните од странство

Утре два лета до Загреб и Ла Валета: Почнува враќањето на граѓаните од странство

Вкупно 5.250 македонски граѓани затекнати во странство се пријавиле на повикот на МНР, што траеше до 22 март во 18 часот, за организирано враќање во земјава. Од нив, 2.900 граѓани се изјасниле дека сакаат да се вратат и прифаќаат задолжително да одат во државен карантин и да ја платат цената на чинење на авио-билетот, информира државниот секретар во

Почнува враќањето на граѓаните затекнати во странство, утре два лета до Загреб и Ла Валета

Почнува враќањето на граѓаните затекнати во странство, утре два лета до Загреб и Ла Валета

– Вкупно 5.250 македонски граѓани затекнати во странство се пријавиле на повикот на МНР, што траеше до 22 март во 18 часот, за организирано враќање во земјава. Од нив, 2.900 граѓани се изјасниле дека сакаат да се вратат и прифаќаат задолжително да одат во државен карантин и да ја платат цената на чинење на авио-билетот, информира државниот секретар

Директно во карантин: 376 државјани утре се враќаат од Малта и Хрватска

Директно во карантин: 376 државјани утре се враќаат од Малта и Хрватска

Вкупно 5.250 македонски граѓани затекнати во странство се пријавиле на повикот на МНР, што траеше до 22 март во 18 часот, за организирано враќање во земјава. Од нив, 2.900 граѓани се изјасниле дека сакаат да се вратат и прифаќаат задолжително да одат во државен карантин и да ја платат цената на чинење на авио-билетот, информира државниот секретар во

Утре два лета до Загреб и Ла Валета – почнува враќањето на граѓаните затекнати во странство,

Утре два лета до Загреб и Ла Валета – почнува враќањето на граѓаните затекнати во странство,

Вкупно 5.250 македонски граѓани затекнати во странство се пријавиле на повикот на МНР, што траеше до 22 март во 18 часот, за организирано враќање во земјава. Од нив, 2.900 граѓани се изјасниле дека сакаат да се вратат и прифаќаат задолжително да одат во државен карантин и да ја платат цената на чинење на авио-билетот, информира државниот секретар во