притисни ентер »

Демант од проректори до ректорот

Демант од проректори до ректорот

Во ниту еден момент, а за тоа нема ниту причина, намерата на нашите писма не била ништо другу, туку само заштита на законитоста и угледот на Универзитетот. Напротив, Вашите деманти и неосновани напади во континуитет, ние ги доживуваме како напад не само на нашата личност, углед и интелигенција туку и напад и потценување на интелигенцијата целата академска

Демант од проректори на УКИМ  до ректорот Јанкуловски

Демант од проректори на УКИМ до ректорот Јанкуловски

Како проректори и членови на академската заедница повторно сме непријатно изненадени од начинот и леснотијата со која ги интерпретирате и Законот и нашите укажувања. Во ниту еден момент, а за тоа нема ниту причина, намерата на нашите писма не била ништо другу, туку само заштита на законитоста и угледот на Универзитетот. Напротив, Вашите деманти и неосновани

Демант од  проректори до ректорот

Демант од проректори до ректорот

Скопје, 25 мај 2020 Почитуван Ректоре, Како проректори и членови на академската заедница повторно сме непријатно изненадени од начинот и леснотијата со која ги интерпретирате и Законот и нашите укажувања. Во ниту еден момент, а за тоа нема ниту причина, намерата на нашите писма не била ништо другу, туку само заштита на законитоста и угледот на Универзитетот

Јанкуловски: Постапката за избор на ректор ќе биде спроведена согласно Закон и Статут на УКИМ

Јанкуловски: Постапката за избор на ректор ќе биде спроведена согласно Закон и Статут на УКИМ

Започнатата постапка за избор на ректор на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје за мандатниот период 2020-2023 е во целосна согласност со актуелниот Закон за високо образование. Согласно овој Закон, изборот на ректор не го врши Сенатот на УКИМ, туку членовите на наставно-научните совети на сите единици на УКИМ. Ова го соопшти ректорот на УКИМ,

Јанкуловски: Постапката за избор на ректор продолжува во согласност со законот

Јанкуловски: Постапката за избор на ректор продолжува во согласност со законот

Мандатот на ректорот на УКИМ не е истечен, оваа законска процедура не е никаков лов во матно, туку дека само станува збор за спроведување на законска постапка која ќе продолжи да се спроведува на фер и транспарентен начин, со почитување на сите мерки и протоколи за заштита на здравјето и животот на сите членови на академската заедница.За жал, коронавирусот

Јанкуловски: Постапката за избор на ректор ќе биде спроведена согласно Законот за високо образование и Статутот на УКИМ

Јанкуловски: Постапката за избор на ректор ќе биде спроведена согласно Законот за високо образование и Статутот на УКИМ

Започнатата постапка за избор на ректор на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј” во Скопје за мандатниот период 2020-2023 е во целосна согласност со актуелниот Закон за високо образование. Согласно овој Закон, изборот на ректор не го врши Сенатот на УКИМ, туку членовите на наставно-научните совети на сите единици на УКИМ. Ова го соопшти ректорот на УКИМ,

Јанкуловски: Постапката за избор на ректор продолжува во согласност со законот

Јанкуловски: Постапката за избор на ректор продолжува во согласност со законот

Мандатот на ректорот на УКИМ не е истечен, оваа законска процедура не е никаков лов во матно, туку дека само станува збор за спроведување на законска постапка која ќе продолжи да се спроведува на фер и транспарентен начин, со почитување на сите мерки и протоколи за заштита на здравјето и животот на сите членови на академската заедница.За жал, коронавирусот

Јанкуловски: Постапката за избор на ректор продолжува во согласност со законот

Јанкуловски: Постапката за избор на ректор продолжува во согласност со законот

Мандатот на ректорот на УКИМ не е истечен, оваа законска процедура не е никаков лов во матно, туку дека само станува збор за спроведување на законска постапка која ќе продолжи да се спроведува на фер и транспарентен начин, со почитување на сите мерки и протоколи за заштита на здравјето и животот на сите членови на академската заедница.За жал, коронавирусот

Јанкуловски да одговори точно и прецизно, по кој член и по кој закон се уште претседавате со Сенатот на УКИМ

Јанкуловски да одговори точно и прецизно, по кој член и по кој закон се уште претседавате со Сенатот на УКИМ

Проф. д-р Вујица Живковиќ, Проректор за настава на УКИМ, проф. д-р Владимир Петрушевски Проректор за наука и проф. м-р Гордана Јосифова Неделковска Проректор за меѓународна соработка со соопштение реагираа на изјавата на ректорот на УКИМ, Никола Јанкуловски дека започнатата постапка за избор на ректор на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј” во Скопје

Препукувања во академската заедница за избор на нов ректор

Препукувања во академската заедница за избор на нов ректор

„Започнатата постапка за избор на ректор на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје за мандатниот период 2020-2023 е во целосна согласност со актуелниот Закон за високо образование,“ реагираше во писмо до јавноста Никола Јанкуловски, ректор на Универитетот Св. Кирил и Методиј. Неговата реакција следува откако претходно Независниот академски синдикат

Јанкуловски: Постапката за избор на ректор ќе биде спроведена согласно Законот за високо образование и Статутот на УКИМ

Јанкуловски: Постапката за избор на ректор ќе биде спроведена согласно Законот за високо образование и Статутот на УКИМ

Започнатата постапка за избор на ректор на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје за мандатниот период 2020-2023 е во целосна согласност со актуелниот Закон за високо образование. Согласно овој Закон, изборот на ректор не го врши Сенатот на УКИМ, туку членовите на наставно-научните совети на сите единици на УКИМ. Ова го соопшти ректорот на УКИМ,

Јанкуловски: Постапката за избор на ректор ќе се спроведе според законот

Јанкуловски: Постапката за избор на ректор ќе се спроведе според законот

Започнатата постапка за избор на ректор на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј" во Скопје за мандатниот период 2020-2023 е во целосна согласност со актуелниот Закон за високо образование. Согласно овој Закон, изборот на ректор не го врши Сенатот на УКИМ, туку членовите на наставно-научните совети на сите единици на УКИМ, реагира ректорот Никола Јанкуловски

Јанкуловски: Постапката за избор на ректор ќе биде спроведена согласно Законот за високо образование и Статутот на УКИМ

Јанкуловски: Постапката за избор на ректор ќе биде спроведена согласно Законот за високо образование и Статутот на УКИМ

Започнатата постапка за избор на ректор на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје за мандатниот период 2020-2023 е во целосна согласност со актуелниот Закон за високо образование. Согласно овој Закон, изборот на ректор не го врши Сенатот на УКИМ, туку членовите на наставно-научните совети на сите единици на УКИМ. Ова го соопшти ректорот на УКИМ,

Јанкуловски: Постапката за избор на ректор ќе биде спроведена согласно Закон  и Статутот на УКИМ

Јанкуловски: Постапката за избор на ректор ќе биде спроведена согласно Закон  и Статутот на УКИМ

Започнатата постапка за избор на ректор на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје за мандатниот период 2020-2023 е во целосна согласност со актуелниот Закон за високо образование. Согласно овој Закон, изборот на ректор не го врши Сенатот на УКИМ, туку членовите на наставно-научните совети на сите единици на УКИМ. Ова го соопшти ректорот на УКИМ,

Јанкуловски: Започнатата постапка за избор на ректор на УКИМ е во целосна согласност со актуелниот Закон за високо образование

Јанкуловски: Започнатата постапка за избор на ректор на УКИМ е во целосна согласност со актуелниот Закон за високо образование

Деновиве, одредени портали ги пренесоа субјективните и невистините видувања на изолиран број на припадници на академската заедница на УКИМ, кои водени од некои свои лични причини и амбиции,  повторно се обидуваат да го извалкаат моето име и да му наштетат на авторитетот кој го имам не само во академската заедница на УКИМ, туку и во пошироката јавност

Академскиот синдикат против избори за нов ректор во услови на криза

Академскиот синдикат против избори за нов ректор во услови на криза

Академскиот синдикат против избори за нов ректор во услови на криза Независниот академски синдикат против стартот на процедурата за избор на нов ректор на најголемиот државен универзитет „Кирил и Методиј“ и остри критики околу начинот на кој се спроведува постапката како и одлуките на ректорот Никола Јанкуловски. Оттаму велат дека изборите може да

Јанкуловски: Постапката за избор на ректор ќе биде спроведена согласно Законот за високо образование и Статутот на УКИМ

Јанкуловски: Постапката за избор на ректор ќе биде спроведена согласно Законот за високо образование и Статутот на УКИМ

Започнатата постапка за избор на ректор на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје за мандатниот период 2020-2023 е во целосна согласност со актуелниот Закон за високо образование. Согласно овој Закон, изборот на ректор не го врши Сенатот на УКИМ, туку членовите на наставно-научните совети на сите единици на УКИМ. Ова го соопшти ректорот на УКИМ,