притисни ентер »

Зоран Заев: Неделава ќе се знае кога ќе бидат закажани изборите

Зоран Заев: Неделава ќе се знае кога ќе бидат закажани изборите

Претседателот на СДСМ Зоран Заев денеска оствари телефонски разговор со Албин Курти, вршител на должност премиер на Косово и претседател на Движењето Самоопределување. Во разговорот заеднички беше заклучено дека Македонија и Косово доста добро се справија со кризата предизвикана од коронавирусот. Претседателот Заев нагласи дека двете сестрински партии

Заев до Курти: До крајот на неделава ќе се знае датумот за избори во Северна Македонија

Заев до Курти: До крајот на неделава ќе се знае датумот за избори во Северна Македонија

Република Северна Македонија и Косово доста добро се справија со кризата предизвикана од корона вирусот, заклучија во денешниот телефонски разговор претседателот на СДСМ Зоран Заев и Албин Курти, вршител на должност премиер на Косово и претседател на Движењето Самоопределување. Во однос политичките состојби и одржувањето избори, претседателот на СДСМ

Курти од Косово ни порача: ИЗБОРИ ЌЕ ИМАТЕ ВО ЈУЛИ

Курти од Косово ни порача: ИЗБОРИ ЌЕ ИМАТЕ ВО ЈУЛИ

Вршителот на должноста премиер на Косово Албин Курти денеска повторно се заложи за вонредни парламентрни избори во неговата земја, наведувајќи неколку држави во кои тие ќе се одржат во наредните месеци, меѓу кои и  Македонија која, според него, ја чекаат избори во месец јули, јави дописникот на МИА од Приштина. Тој пред неколку дена оствари телефонски

Курти од Косово ни порача: ИЗБОРИ ЌЕ ИМАТЕ ВО ЈУЛИ

Курти од Косово ни порача: ИЗБОРИ ЌЕ ИМАТЕ ВО ЈУЛИ

Вршителот на должноста премиер на Косово Албин Курти денеска повторно се заложи за вонредни парламентрни избори во неговата земја, наведувајќи неколку држави во кои тие ќе се одржат во наредните месеци, меѓу кои и  Македонија која, според него, ја чекаат избори во месец јули, јави дописникот на МИА од Приштина. Тој пред неколку дена оствари телефонски

Заев разговараше со Курти: Неделава ќе се знае кога ќе бидат закажани изборите

Заев разговараше со Курти: Неделава ќе се знае кога ќе бидат закажани изборите

Претседателот на СДСМ Зоран Заев денеска оствари телефонски разговор со Албин Курти, вршител на должност премиер на Косово и претседател на Движењето Самоопределување.Во разговорот заеднички беше заклучено дека и Република Северна Македонија и Косово доста добро се справија со кризата предизвикана од коронавирусот. Претседателот Заев нагласи дека двете

Заев разговараше со Курти: Неделава ќе се знае кога ќе бидат закажани изборите

Заев разговараше со Курти: Неделава ќе се знае кога ќе бидат закажани изборите

Претседателот на СДСМ Зоран Заев денеска оствари телефонски разговор со Албин Курти, вршител на должност премиер на Косово и претседател на Движењето Самоопределување.Во разговорот заеднички беше заклучено дека и Република Северна Македонија и Косово доста добро се справија со кризата предизвикана од коронавирусот. Претседателот Заев нагласи дека двете

Заев разговараше со Курти: Неделава ќе се знае кога ќе бидат закажани изборите

Заев разговараше со Курти: Неделава ќе се знае кога ќе бидат закажани изборите

Претседателот на СДСМ Зоран Заев денеска оствари телефонски разговор со Албин Курти, вршител на должност премиер на Косово и претседател на Движењето Самоопределување.Во разговорот заеднички беше заклучено дека и Република Северна Македонија и Косово доста добро се справија со кризата предизвикана од коронавирусот. Претседателот Заев нагласи дека двете

Заев-Курти: До крајот на оваа седмица ќе се знае кога ќе бидат закажани изборите

Заев-Курти: До крајот на оваа седмица ќе се знае кога ќе бидат закажани изборите

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев, денеска телефонски разговарал со Албин Курти, вршител на должност премиер на Косово и претседател на Движењето Самоопределување. „Во однос политичките состојби и одржувањето избори, претседателот Заев истакна дека до крајот на оваа седмица ќе се знае кога ќе бидат одржани изборите во Северна Македонија, додавајќи

Заев – Курти: Двете земји добро се справија со коронавирусот, неделава ќе се знае кога ќе бидат закажани изборите

Заев – Курти: Двете земји добро се справија со коронавирусот, неделава ќе се знае кога ќе бидат закажани изборите

Република Македонија и Косово доста добро се справија со кризата предизвикана од коронавирусот, заклучија во денешниот телефонски разговор претседателот на СДСМ Зоран Заев и  Албин Курти, вршител на должност премиер на Косово и претседател на Движењето Самоопределување. Во однос политичките состојби и одржувањето избори, претседателот на СДСМ Заев

Заев- Курти: Неделава ќе се знае кога ќе бидат закажани изборите

Заев- Курти: Неделава ќе се знае кога ќе бидат закажани изборите

„Република Северна Македонија и Косово доста добро се справија со кризата предизвикана од коронавирусот“, заклучија во денешниот телефонски разговор претседателот на СДСМ Зоран Заев и  Албин Курти, вршител на должност премиер на Косово и претседател на Движењето Самоопределување. Во однос политичките состојби и одржувањето избори, претседателот на

Заев – Курти: Двете земји добро се справија со коронавирусот, неделава ќе се знае кога ќе бидат закажани изборите

Заев – Курти: Двете земји добро се справија со коронавирусот, неделава ќе се знае кога ќе бидат закажани изборите

Република Северна Македонија и Косово доста добро се справија со кризата предизвикана од коронавирусот, заклучија во денешниот телефонски разговор претседателот на СДСМ Зоран Заев и  Албин Курти, вршител на должност премиер на Косово и претседател на Движењето Самоопределување. Во однос политичките состојби и одржувањето избори, претседателот на СДСМ

Разговор на Заев со Курти: Двете земји добро се справија со коронавирусот, неделава ќе се знае кога ќе бидат закажани изборите

Разговор на Заев со Курти: Двете земји добро се справија со коронавирусот, неделава ќе се знае кога ќе бидат закажани изборите

Во разговорот заеднички беше заклучено дека и Република Македонија и Косово доста добро се справија со кризата предизвикана од коронавирусот. Претседателот Заев нагласи дека двете сестрински партии треба да ја продолжат добрата и блиска соработка која ќе придонесе за подобра иднина на двата соседа и нивните граѓани. „Имам целосна почит кон граѓаните

Заев – Курти: Двете земји добро се справија со корона вирусот, неделава ќе се знае кога ќе бидат закажани изборите

Заев – Курти: Двете земји добро се справија со корона вирусот, неделава ќе се знае кога ќе бидат закажани изборите

Илустрација Република Северна Македонија и Косово доста добро се справија со кризата предизвикана од коронавирусот, заклучија во денешниот телефонски разговор претседателот на СДСМ Зоран Заев и  Албин Курти, вршител на должност премиер на Косово и претседател на Движењето Самоопределување. Во однос политичките состојби и одржувањето избори, претседателот

Заев вели дека неделава ќе се знае датумот за избори, Курти веќе го најави јули

Заев вели дека неделава ќе се знае датумот за избори, Курти веќе го најави јули

Претседателот на СДСМ Зоран Заев денеска телефонски разговарал со Албин Курти, вршител на должност премиер на Косово и претседател на Движењето Самоопределување. Во разговорот заеднички било заклучено дека и Македонија и Косово доста добро се справиле со кризата предизвикана од коронавирусот. Заев, како што соопштија од СДСМ, нагласил дека двете сестрински

Заев – Курти: Двете земји добро се справија со коронавирусот, неделава ќе се знае кога ќе бидат закажани изборите

Заев – Курти: Двете земји добро се справија со коронавирусот, неделава ќе се знае кога ќе бидат закажани изборите

Тој нагласил дека двете сестрински партии треба да ја продолжат добрата и блиска соработка која ќе придонесе за подобра иднина на двата соседа и нивните граѓани. Република Северна Македонија и Косово доста добро се справија со кризата предизвикана од коронавирусот, заклучија во денешниот телефонски разговор претседателот на СДСМ Зоран Заев и  Албин

Заев – Курти: Двете земји добро се справија со коронавирусот, неделава ќе се знае кога ќе бидат закажани изборите

Заев – Курти: Двете земји добро се справија со коронавирусот, неделава ќе се знае кога ќе бидат закажани изборите

Скопје, 25 мај 2020 () – Република Северна Македонија и Косово доста добро се справија со кризата предизвикана од коронавирусот, заклучија во денешниот телефонски разговор претседателот на СДСМ Зоран Заев и  Албин Курти, вршител на должност премиер на Косово и претседател на Движењето Самоопределување. Во однос политичките состојби и одржувањето избори,

Заев-Курти: Двете земји добро се справија со корона вирусот

Заев-Курти: Двете земји добро се справија со корона вирусот

Во телефонски разговор претседателот на СДСМ Зоран Заев и  Албин Курти, вршителот на должност премиер на Косово и лидер на движењето Самоопределување, заклучиле дека Република Македонија и Косово доста добро се справиле со кризата предизвикана од корона вирусот. Во однос политичките состојби и одржувањето избори, претседателот на СДСМ Заев истакнал

Во телефонски разговор со Курти, Заев го известил дека до крај на неделава ќе се знае кога ќе се оддржат избори

Во телефонски разговор со Курти, Заев го известил дека до крај на неделава ќе се знае кога ќе се оддржат избори

Република Македонија и Косово доста добро се справија со кризата предизвикана од коронавирусот, заклучија во денешниот телефонски разговор претседателот на СДСМ Зоран Заев и Албин Курти, вршител на должност премиер на Косово и претседател на Движењето Самоопределување. Во однос политичките состојби и одржувањето избори, претседателот на СДСМ Заев

Заев – Курти: Двете земји добро се справија со коронавирусот, неделава ќе се знае кога ќе бидат закажани изборите

Заев – Курти: Двете земји добро се справија со коронавирусот, неделава ќе се знае кога ќе бидат закажани изборите

Република Северна Македонија и Косово доста добро се справија со кризата предизвикана од коронавирусот, заклучија во денешниот телефонски разговор претседателот на СДСМ Зоран Заев и  Албин Курти, вршител на должност премиер на Косово и претседател на Движењето Самоопределување. Во однос политичките состојби и одржувањето избори, претседателот на СДСМ