11 сигнали кои јасно укажуваат на зголемено ниво на шеќер во крвта: Воочете ги на време!

Дијабетесот ги оштетува малите крвни садови на бубрезите, срцето, очите, нервниот систем и капиларните мрежи на периферијата. Затоа, кога е недоволно лекуван, дијабетесот може да доведе до заболувања на срцето, кардиоваскуларни болести, мозочен удар, болести на бубрезите, слепило и оштетување на нервниот систем. Кардиоваскуларните болести и мозочниот