притисни ентер »

Изгласана самостојност и независност на собраниската служба

Изгласана самостојност и независност на собраниската служба

Собранието на денешната 130-тата Седница, со огромно мнозинство го изгласа Предлог законот за изменување и дополнување на Законот за Собранието. Измените на Законот за Собрание, коишто обезбедуваат финансиска самостојност и независност на собраниската служба, ги предложија претседателот на Собранието Талат Џафери, координаторите на пратеничките групи

Изгласана самостојност и независност на собраниската служба

Изгласана самостојност и независност на собраниската служба

Собранието на денешната 130-тата Седница, со огромно мнозинство го изгласа Предлог законот за изменување и дополнување на Законот за Собранието. Измените на Законот за Собрание, коишто обезбедуваат финансиска самостојност и независност на собраниската служба, ги предложија претседателот на Собранието Талат Џафери, координаторите на пратеничките групи

Изгласана самостојност и независност на собраниската служба

Изгласана самостојност и независност на собраниската служба

Собранието на денешната 130-тата Седница, со огромно мнозинство го изгласа Предлог законот за изменување и дополнување на Законот за Собранието. Измените на Законот за Собрание, коишто обезбедуваат финансиска самостојност и независност на собраниската служба, ги предложија претседателот на Собранието Талат Џафери, координаторите на пратеничките групи

Собранието си изгласа финансиска независност

Собранието си изгласа финансиска независност

Собранието со големо мнозинство го изгласа Предлог законот за изменување и дополнување на Законот за Собранието. Измените на Законот за Собрание, коишто обезбедуваат финансиска самостојност и независност на собраниската служба, ги предложија претседателот на Собранието Талат Џафери и координаторите  на сите пратеничките  групи. Законот предвидува формирање

Пратениците изгласаа независност на пратеничката служба

Пратениците изгласаа независност на пратеничката служба

27 Споделувања Share Tweet Собранието на денешната 130-тата Седница, со огромно мнозинство го изгласа Предлог законот за изменување и дополнување на Законот за Собранието. Измените на Законот за Собрание, коишто обезбедуваат финансиска самостојност и независност на собраниската служба, ги предложија претседателот на Собранието Талат Џафери, координаторите

Џафери:Законските измени обезбедуваат финансиска независност и самостојост на собраниската администрација

Џафери:Законските измени обезбедуваат финансиска независност и самостојост на собраниската администрација

На денешната 130. седица на Собранието со 82 гласови „за", ги усвои измените и дополнувањата на Законот за Собрание. Законските измени обезбедуваат финансиска независност и самостојост на собраниската администрација и тие се од исклучитено значење за службите, порача претседателот на Собранието Талат Џафери, на прес-конфернецијата, што се одржа откако

Пратениците изгласаа самостојност и независност на собраниската служба

Пратениците изгласаа самостојност и независност на собраниската служба

Измените на Законот за Собрание, коишто обезбедуваат финансиска самостојност и независност на собраниската служба, ги предложија претседателот на Собранието Талат Џафери, координаторите  на пратеничките  групи на: Социјалдемократскиот Сојуз на Македонија, Демократската унија за интеграција, ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата „За Подобра Македонија“, Алијанса

Џафери: Обезбедената финансиска независност на Собранието добиена со законските измени е од исклучителна важност

Џафери: Обезбедената финансиска независност на Собранието добиена со законските измени е од исклучителна важност

Тој истакна дека предлогот за измени и дополнувања на Законот за Собрание е усвоен со огромно мнозинство и со поддршка од сите пратенички групи. Законските измени обезбедуваат финансиска независност и самостојност на собраниската администрација и тие се од исклучително значење за службите, порача претседателот на Собранието Талат Џафери, на прес-конференцијата,

Пратениците ги донесоа измените и дополнувањата на Законот за Собранието

Пратениците ги донесоа измените и дополнувањата на Законот за Собранието

– Уште подобро етаблирање на Парламентот како вистински претставник на граѓаните и како независен носител на законодавната власт преку унапредување на неговите служби, ќе овозможат измените и дополнувањата на Законот за Собранието на Република Северна Македонија што денеска беше едногласно донесен, со поддршка на сите, вкупно 82 пратеника, присутни

Џафери: Измените на Законот за Собрание обезбедуваат финансиска независност и самостојнот на собраниската администрација

Џафери: Измените на Законот за Собрание обезбедуваат финансиска независност и самостојнот на собраниската администрација

Законските измени обезбедуваат финансиска независност и самостојост на собраниската администрација и тие се од исклучитено значење за службите, порача претседателот на Собранието Талат Џафери, на прес-конфернецијата, што се одржа откако во законодавниот дом беа усвоени измените и дополнувањата на Законот за собрание. Тој истакна дека предлогот за измени

Талат: Конечно Собранието е финансиски независно - изгласани измените во Законот за Собрание

Талат: Конечно Собранието е финансиски независно - изгласани измените во Законот за Собрание

Изгласани измените во Законот за Собрание со кои се обезбедува финансиска независност на собраниската администрација. - Досега иако формално независно Собранието беше целосно зависно од владата финански. Измените се од исклучитело значење за службите на Собранието кои работат за донесување на најважните политички процеси, вели претседателот на Собранието Талат

Џафери: Собранието како институција беше зависна од Владата, со новиот закон тоа се менува

Џафери: Собранието како институција беше зависна од Владата, со новиот закон тоа се менува

Законските измени обезбедуваат финансиска независност и самостојост на собраниската администрација и тие се од исклучитено значење за службите, порача претседателот на Собранието Талат Џафери, на прес-конфернецијата, што се одржа откако во законодавниот дом беа усвоени измените и дополнувањата на Законот за собрание. Тој истакна дека предлогот за измени

Едногласна поддршка: Изгласана самостојност и независност на собраниската служба

Едногласна поддршка: Изгласана самостојност и независност на собраниската служба

Уште подобро етаблирање на Парламентот како вистински претставник на граѓаните и како независен носител на законодавната власт преку унапредување на неговите служби, ќе овозможат измените и дополнувањата на Законот за Собранието на Република Северна Македонија што денеска беше едногласно донесен, со поддршка на сите, вкупно 82 пратеника, присутни на

Пратениците ги донесоа измените и дополнувањата на Законот за Собранието

Пратениците ги донесоа измените и дополнувањата на Законот за Собранието

Уште подобро етаблирање на Парламентот како вистински претставник на граѓаните и како независен носител на законодавната власт преку унапредување на неговите служби, ќе овозможат измените и дополнувањата на Законот за Собранието на Република Северна Македонија што денеска беше едногласно донесен, со поддршка на сите, вкупно 82 пратеника, присутни на

Пратениците ги донесоа измените и дополнувањата на Законот за Собранието

Пратениците ги донесоа измените и дополнувањата на Законот за Собранието

Пратениците ги донесоа измените и дополнувањата на Законот за Собранието Уште подобро етаблирање на Парламентот како вистински претставник на граѓаните и како независен носител на законодавната власт преку унапредување на неговите служби, ќе овозможат измените и дополнувањата на Законот за Собранието на Република Северна Македонија што денеска беше

Во парламентот ќе се вработуваат нови луѓе и ќе се формира помошно тело за генералниот секретар

Во парламентот ќе се вработуваат нови луѓе и ќе се формира помошно тело за генералниот секретар

Во собранието ќе се вработуваат нови луѓе, а дел од постојните ќе се унапредуваат со цел нивна поголема ефикасност и стручност. Според измените на Законот за собрание, кои денес беа изгласани во парламентот, ќе се формира и собраниски совет како стручно помошно тело на генералниот секретар на Собранието за да прави прецизна анализа за функционалноста

Пратениците ги донесоа измените и дополнувањата на Законот за Собранието

Пратениците ги донесоа измените и дополнувањата на Законот за Собранието

Пратениците ги изгласаа измените и дополнувањата на Законот за Собранието. Законското решение предвидува не само нови вработувања во собраниските служби на годишно ниво, туку и унапредувања на некои од постојните со цел нивна поголема ефикасност и стручност, беше речено на седницата.  Според измените, ќе се формира собраниски совет како стручно помошно

Донесени измените и дополнувањата на Законот за Собранието

Донесени измените и дополнувањата на Законот за Собранието

Уште подобро етаблирање на Парламентот како вистински претставник на граѓаните и како независен носител на законодавната власт преку унапредување на неговите служби, ќе овозможат измените и дополнувањата на Законот за Собранието на Република Македонија што денеска беше едногласно донесен, со поддршка на сите, вкупно 82 пратеника, присутни на 130. седница

Џафери: Измените на Законот за Собрание обезбедуваат финансиска независност и самостојност на собраниската администрација

Џафери: Измените на Законот за Собрание обезбедуваат финансиска независност и самостојност на собраниската администрација

Законските измени обезбедуваат финансиска независност и самостојост на собраниската администрација и тие се од исклучитено значење за службите, порача претседателот на Собранието Талат Џафери, на прес-конфернецијата, што се одржа откако во законодавниот дом беа усвоени измените и дополнувањата на Законот за собрание. Тој истакна дека предлогот за измени