притисни ентер »

Tеатарска магија на „Охридско лето“ со Словенечкото народно гледалиште „Драма“

Tеатарска магија на „Охридско лето“ со Словенечкото народно гледалиште „Драма“

Словенечкото народно гледалиште „Драма“ од Марибор синоќа ја отвори драмската програма на фестивалот „Охридско лето“ носејќи ја претставата „Самрак на боговите“ во режија на еден од најпродуктивните хрватски режисери Далибор Матаниќ. „Самрак на боговите“ обработува исклучително тешка тема, фашизмот и безнадежнните позиции и страдања на човекот во

Автентична театарска магија на „Охридско лето“ донесе Словенечкото народно гледалиште „Драма“

Автентична театарска магија на „Охридско лето“ донесе Словенечкото народно гледалиште „Драма“

Словенечкото народно гледалиште „Драма“ од Марибор синоќа ја отвори драмската програма на фестивалот „Охридско лето“ носејќи ја претставата „Самрак на боговите“ во режија на еден од најпродуктивните хрватски режисери Далибор Матаниќ. „Самрак на боговите“ обработува исклучително тешка тема, фашизмот и безнадежнните позиции и страдања на човекот во

Автентична театарска магија на словенечкото народно гледалиште „Драма“

Автентична театарска магија на словенечкото народно гледалиште „Драма“

Словенечкото народно гледалиште „Драма“ од Марибор синоќа ја отвори драмската програма на фестивалот „Охридско лето“ носејќи ја претставата „Самрак на боговите“ во  режија на еден од најпродуктивните хрватски режисери Далибор Матаниќ. „Самрак на боговите“ обработува исклучително тешка тема, фашизмот и безнадежнните позиции и страдања на човекот во

Охридско лето: Словенечко народно гледалиште од Марибор ја отвори драмската програма

Охридско лето: Словенечко народно гледалиште од Марибор ја отвори драмската програма

Словенечкото народно гледалиште „Драма“ од Марибор синоќа ја отвори драмската програма на фестивалот „Охридско лето“ носејќи ја претставата „Самрак на боговите“ во  режија на еден од најпродуктивните хрватски режисери Далибор Матаниќ. „Самрак на боговите“ обработува исклучително тешка тема, фашизмот и безнадежнните позиции и страдања на човекот во

Автентична театарска магија на „Охридско лето“ донесе Словенечкото народно гледалиште „Драма“

Автентична театарска магија на „Охридско лето“ донесе Словенечкото народно гледалиште „Драма“

„Самрак на боговите“ обработува исклучително тешка тема, фашизмот и безнадежнните позиции и страдања начовекот во тоа време. Словенечкото народно гледалиште „Драма“ од Марибор синоќа ја отвори драмската програма на фестивалот „Охридско лето“ носејќи ја претставата „Самрак на боговите“ во режија на еден од најпродуктивните хрватски режисери Далибор

Поради најавен дожд „Самрак на боговите“ ќе се игра во центарот за култура „Григор Прличев“

Поради најавен дожд „Самрак на боговите“ ќе се игра во центарот за култура „Григор Прличев“

Претходно беше најавено дека драмата ќе се одигра на сцената Долни Сарај. Поради најава за дожд, претставата „Самрак на боговите“, наместо на сцената Долни Сарај ќе се одигра во Центарот за култура „Григор Прличев“, соопшти дирекцијата на фестивалот „Охридско лето“. Претставата е во продукција на СНГ Драма од Марибор, Словенија, работена според сценариото

„Самрак на боговите“ вечерва на Охридско лето

„Самрак на боговите“ вечерва на Охридско лето

Претставата е работена според сценариото на Лукино Висконти, Енрико Медиоли и Никол Бадалуко, а во режија на Далибор Матаниќ. На сцената Долни Сарај вечер ќе биде изведена театарската претстава „Самрак на боговите“ во изведба на СНГ Драма Марибор, во рамки на 59. издание на фестивалот „Охридско лето“. Претставата е работена според сценариото на Лукино

Поради најавата за дожд, претставата „Самрак на боговите“ ќе се одигра во Центарот за култура „Григор Прличев“

Поради најавата за дожд, претставата „Самрак на боговите“ ќе се одигра во Центарот за култура „Григор Прличев“

Театарската претстава „Самрак на боговите“, која ќе се одигра вечерва во рамките на програмата на Охридско лето наместо на сцената „Долни Сарај“ каде што беше предвидена, ќе се биде во центарот за култура „Григор Прличев“ со почеток во 21 часот. Причината за промената на локацијата, е најавата за лоши временски услови во текот на вечерта. „Самрак на

Поради најавата за дожд, претставата „Самрак на боговите“ ќе се одигра во Центарот за култура „Григор Прличев“

Поради најавата за дожд, претставата „Самрак на боговите“ ќе се одигра во Центарот за култура „Григор Прличев“

Театарската претстава „Самрак на боговите“, која ќе се одигра вечерва во рамките на програмата на Охридско лето наместо на сцената „Долни Сарај“ каде што беше предвидена, ќе се биде во центарот за култура „Григор Прличев“ со почеток во 21 часот. Причината за промената на локацијата, е најавата за лоши временски услови во текот на вечерта. „Самрак на

Поради најавата за дожд, претставата „Самрак на боговите“ ќе се одигра во Центарот за култура „Григор Прличев“

Поради најавата за дожд, претставата „Самрак на боговите“ ќе се одигра во Центарот за култура „Григор Прличев“

Театарската претстава „Самрак на боговите“, која ќе се одигра вечерва во рамките на програмата на Охридско лето наместо на сцената „Долни Сарај“ каде што беше предвидена, ќе се биде во центарот за култура „Григор Прличев“ со почеток во 21 часот. Причината за промената на локацијата, е најавата за лоши временски услови во текот на вечерта. „Самрак на

Поради најавата за дожд, претставата „Самрак на боговите“ ќе се одигра во Центарот за култура „Григор Прличев“

Поради најавата за дожд, претставата „Самрак на боговите“ ќе се одигра во Центарот за култура „Григор Прличев“

Театарската претстава „Самрак на боговите“, која ќе се одигра вечерва во рамките на програмата на Охридско лето наместо на сцената „Долни Сарај“ каде што беше предвидена, ќе се биде во центарот за култура „Григор Прличев“ со почеток во 21 часот. Причината за промената на локацијата, е најавата за лоши временски услови во текот на вечерта. „Самрак на

Промената локацијата за претставата „Самрак на боговите“

Промената локацијата за претставата „Самрак на боговите“

Поради најава за дожд, претставата „Самрак на боговите“, наместо на сцената Долни Сарај ќе се одигра во Центарот за култура „Григор Прличев“, соопшти дирекцијата на фестивалот „Охридско лето“. Претставата е во продукција на СНГ Драма од Марибор, Словенија, работена според сценариото на Лукино Висконти, Енрико Медиоли и Никол Бадалуко, а во режија на

Дождот ја смени локацијата на „Самрак на боговите”

Дождот ја смени локацијата на „Самрак на боговите”

Претставата наместо на сцената Долни Сарај ќе се одигра во Центарот за култура „Григор Прличев". Поради најава за дожд, претставата „Самрак на боговите”, наместо на сцената Долни Сарај ќе се одигра во Центарот за култура „Григор Прличев”, соопшти дирекцијата на фестивалот „Охридско лето”. Претставата е во продукција на СНГ Драма од Марибор, Словенија,

Промената локацијата за претставата „Самрак на боговите“

Промената локацијата за претставата „Самрак на боговите“

Поради најава за дожд, претставата „Самрак на боговите“, наместо на сцената Долни Сарај ќе се одигра во Центарот за култура „Григор Прличев“, соопшти дирекцијата на фестивалот „Охридско лето“. Претставата е во продукција на СНГ Драма од Марибор, Словенија, работена според сценариото на Лукино Висконти, Енрико Медиоли и Никол Бадалуко, а во режија на

„Самрак на боговите“ ја отвора драмската програма на „Охридско лето“

„Самрак на боговите“ ја отвора драмската програма на „Охридско лето“

Драмскиот дел на годинешното издание на фестивалот „Охридско лето“ започнува вечерва со театарската претстава „Самрак на боговите“ што ќе се одигра во Центарот за култура „Григор Прличев“ со почеток во 21 часот. Претставата е направена според сценариото на Лукино Висконти, Енрико Медиоли и Никол Бадалуко, во режија на Далибор Матаниќ,а во продукција

Театарската прецтава  што ќе биде  одиграна вечерва во рамките на фестивалот „Охридско лето“.

Театарската прецтава што ќе биде одиграна вечерва во рамките на фестивалот „Охридско лето“.

„Самрак на боговите“ ја отвора драмската програма на „Охридско лето“ Драмскиот дел на годинешното издание на фестивалот „Охридско лето“ започнува вечерва со театарската претстава „Самрак на боговите“ што ќе се одигра во Центарот за култура „Григор Прличев“ со почеток во 21 часот. Претставата е направена според сценариото на Лукино Висконти, Енрико

„Самрак на боговите“ вечер на „Охридско лето“

„Самрак на боговите“ вечер на „Охридско лето“

На сцената Долни Сарај вечер ќе биде изведена театарската претстава „Самрак на боговите“ во изведба на СНГ Драма Марибор, во рамки на 59. издание на фестивалот „Охридско лето“. Претставата е работена според сценариото на Лукино Висконти, Енрико Медиоли и Никол Бадалуко, а во режија на Далибор Матаниќ. Улогите ги играат Јоаким фон Есенбек – Милош Бателино,

„Самрак на боговите“ вечер на „Охридско лето“

„Самрак на боговите“ вечер на „Охридско лето“

На сцената Долни Сарај вечер ќе биде изведена театарската претстава „Самрак на боговите“ во изведба на СНГ Драма Марибор, во рамки на 59. издание на фестивалот „Охридско лето“. Претставата е работена според сценариото на Лукино Висконти, Енрико Медиоли и Никол Бадалуко, а во режија на Далибор Матаниќ. Улогите ги играат Јоаким фон Есенбек – Милош Бателино,

Заради најавата за дожд, претставата „Самрак на боговите“ ќе се одигра во Центарот за култура „Григор Прличев“

Заради најавата за дожд, претставата „Самрак на боговите“ ќе се одигра во Центарот за култура „Григор Прличев“

СООПШТЕНИЕ: Театарската претстава „Самрак на боговите“, која ќе се одигра вечерва во рамките на програмата на Охридско лето наместо на сцената „Долни Сарај“ каде што беше предвидена, ќе се биде во центарот за култура „Григор Прличев“ со почеток во 21 часот. Причината за промената на локацијата, е најавата за лоши временски услови во текот на вечерта

„Самрак на боговите“  ја отвора драмската програма на „Охридско лето“

„Самрак на боговите“ ја отвора драмската програма на „Охридско лето“

Претставата е направена според сценариото на Лукино Висконти, Енрико Медиоли и Никол Бадалуко, во режија на Далибор Матаниќ,а во продукција на СНГ Драма од  Марибор, Словенија. Преку спротивставеноста на политиката и интимните манипулации, особено во поглед на меѓучовечките односи, претставата „Самрак на боговите" покажува колку детално нацистичката