притисни ентер »

Предизвиците, со кои се соочуваат жените на идниот пазар на труд

Предизвиците, со кои се соочуваат жените на идниот пазар на труд

Предупредувачкиот звук се слуша со години: вештачката интелигенција ќе го трансформира пазарот на трудот. Разговорот во светот на технологијата сега се претвори во обид да се убедат луѓето во оваа иднина до анализа, како и кога машините ќе влезат во работната сила самостојно и што ќе значи тоа за луѓето, пишува Мадхумита Мургиа, дописник за технологија