притисни ентер »

Четврта трансплантација На срце вечерва На кардиохирургија, дарител е 44-годишна жена

Четврта трансплантација На срце вечерва На кардиохирургија, дарител е 44-годишна жена

На Клиничкиот центар „Мајка Тереза“ во Скопје во тек се подготовки за четвртата трансплантација на срце во земјава, објави на Фејсбук министерот за здравство Венко Филипче. Д-р Маја Мојсовска – Мијовска, национална координаторка за трансплантација ни рече дека дарителка е 44-годишна жена чие семејство се согласило да се трансплантираат нејзиното срце,

Подготовки за четврта трансплатација на срце во земјава

Подготовки за четврта трансплатација на срце во земјава

Во тек се подготовките за четврта трансплатација на срце, објави министерот за здравство Венко Филипче. „ Започнуваме подготовки за четврта трансплатација на срце. Тимот спремен и мотивиран како и секогаш, напиша тој на Фејсбук, објавувајќи фотографија од делот од тимот кој ќе учествува во операцијата. Досега во земјава се направени три трансплантации

Четврта трансплатација на срце во земјава, донор е 44-годишна жена

Четврта трансплатација на срце во земјава, донор е 44-годишна жена

Тим на доктори ќе ја изврши четвртата трансплантација на срце во Македонија. За ова на социјалните мрежи објави министерот за здравство, Венко Филипче. По трансплантацијата на срце, ќе се изврши и трансплантација на бубрези и коски. „Започнуваме подготовки за четврта трансплантација на срце. Тимот спремен и мотивиран како и секогаш“, напиша Филипче

Подготовки за четврта трансплатација на срце во земјава

Подготовки за четврта трансплатација на срце во земјава

Во тек се подготовките за четврта трансплатација на срце, објави министерот за здравство Венко Филипче. „ Започнуваме подготовки за четврта трансплатација на срце. Тимот спремен и мотивиран како и секогаш, напиша тој на Фејсбук, објавувајќи фотографија од делот од тимот кој ќе учествува во операцијата. Досега во земјава се направени три трансплантации

Подготовки за четврта трансплатација на срце во земјава

Подготовки за четврта трансплатација на срце во земјава

Во тек се подготовките за четврта трансплатација на срце, објави министерот за здравство Венко Филипче. „ Започнуваме подготовки за четврта трансплатација на срце. Тимот спремен и мотивиран како и секогаш, напиша тој на Фејсбук, објавувајќи фотографија од делот од тимот кој ќе учествува во операцијата. Досега во земјава се направени три трансплантации

Четврта трансплантација На срце вечерва На кардиохирургија, дарител е 44-годишна жена

Четврта трансплантација На срце вечерва На кардиохирургија, дарител е 44-годишна жена

На Клиничкиот центар „Мајка Тереза“ во Скопје во тек се подготовки за четвртата трансплантација на срце во земјава, објави на Фејсбук министерот за здравство Венко Филипче. Д-р Маја Мојсовска – Мијовска, национална координаторка за трансплантација ни рече дека дарителка е 44-годишна жена чие семејтсво се согласило да се трансплантираат нејзиното срце,

Четврта трансплатација на срце во земјава, донор е 44-годишна жена

Четврта трансплатација на срце во земјава, донор е 44-годишна жена

Тим на доктори ќе ја изврши четвртата трансплантација на срце во Македонија. За ова на социјалните мрежи објави министерот за здравство, Венко Филипче. По трансплантацијата на срце, ќе се изврши и трансплантација на бубрези и коски. „Започнуваме подготовки за четврта трансплантација на срце. Тимот спремен и мотивиран како и секогаш“, напиша Филипче

Подготовки за четврта трансплатација на срце во земјава

Подготовки за четврта трансплатација на срце во земјава

Во тек се подготовките за четврта трансплатација на срце, објави министерот за здравство Венко Филипче. „ Започнуваме подготовки за четврта трансплатација на срце. Тимот спремен и мотивиран како и секогаш, напиша тој на Фејсбук, објавувајќи фотографија од делот од тимот кој ќе учествува во операцијата. Досега во земјава се направени три трансплантации

И четвртото срце го дарува жена

И четвртото срце го дарува жена

Д-р Маја Мојсовска – Мијовска, национална координаторка за трансплантација ни рече дека дарителка е 44-годишна жена чие семејство се согласило да се трансплантираат нејзиното срце, бубрезите и дел од коскеното ткиво. „Драго ми е дека ја подигнуваме свеста на граѓанките и граѓаните за донирање органи. При секоја трансплантација, одново и одново секогаш

Се прават подготовки за четврта трансплатација на срце

Се прават подготовки за четврта трансплатација на срце

Министерот за здравство Венко Филипче вечерва на својот фејсбук профил објави дека се прават подготовки за четврта трансплантација на срце. „Започнуваме подготовки за четврта трансплатација на срце. Тимот спремен и мотивиран како и секогаш', напиша Филипче. Досега во земјава се направени три трансплантации на срце. Првата трансплатнација од починат

Во тек е четврта транплантација на срце од починат донор

Во тек е четврта транплантација на срце од починат донор

Донорот е 44- годишна жена од Скопје , која починала од мозочен удар. Според последните информации на Канал 5 , најверојатен примател на срцето е маж , а допрва ќе се знае кој ќе бидат примателите на бубрег. За подготовките на операцијата на ФБ објави и министерот за здравство , Венко Филипче.

Се прават подготовки за четврта трансплатација на срце

Се прават подготовки за четврта трансплатација на срце

Министерот за здравство Венко Филипче вечерва преку својот Фејсбук профил објави дека се прават подготовки за четврта трансплантација на срце. „Започнуваме подготовки за четврта трансплатација на срце. Тимот спремен и мотивиран како и секогаш“, напиша Филипче. Досега во земјава се направени три трансплантации на срце. Првата трансплатнација од починат

Се прават подготовки за четврта трансплатација на срце

Се прават подготовки за четврта трансплатација на срце

Министерот за здравство Венко Филипче вечерва на својот фејсбук профил објави дека се прават подготовки за четврта трансплантација на срце. – Започнуваме подготовки за четврта трансплатација на срце. Тимот спремен и мотивиран како и секогаш, напиша Филипче. Досега во земјава се направени три трансплантации на срце. Првата трансплатнација од починат

Се прават подготовки за четврта трансплатација на срце

Се прават подготовки за четврта трансплатација на срце

Министерот за здравство Венко Филипче вечерва на својот фејсбук профил објави дека се прават подготовки за четврта трансплантација на срце. – Започнуваме подготовки за четврта трансплатација на срце. Тимот спремен и мотивиран како и секогаш, напиша Филипче. Досега во земјава се направени три трансплантации на срце. Првата трансплатнација од починат

Се подготвува четвртата трансплатација на срце во Македонија

Се подготвува четвртата трансплатација на срце во Македонија

Започнуваме подготовки за четврта трансплатација на срце. Тимот спремен и мотивиран како и секогаш, соопшти предмалку министерот за здравство Венко Филипче, објавувајќи фотографија од делот од тимот кој ќе учествува во повеќечасовната операција. Првата трансплантација беше извршена во мај минатата година.

ФОТО: Се подготвува четвртата трансплатација на срце во Македонија

ФОТО: Се подготвува четвртата трансплатација на срце во Македонија

Започнуваме подготовки за четврта трансплатација на срце. Тимот спремен и мотивиран како и секогаш, соопшти предмалку министерот за здравство Венко Филипче, објавувајќи фотографија од делот од тимот кој ќе учествува во повеќечасовната операција. Донорот е 44-годишна жена од Скопје која починала од мозочен удар.