притисни ентер »

Диви депонии и нечистотија во Лисиче (фото)

Диви депонии и нечистотија во Лисиче (фото)

Населба Лисиче, измеѓу новите згради и куќите, за месец дена од нешо ситно фрлено, сеа е депонија долж цел пат. Пат по кој што одат луѓе секојдневно. Од отпаден и градежен шут, стар мебел, фрлени исечени дрва до остатоци од грозје користено за вино.... Жители на населбата Лисиче се жалат дека се заборавени од локалната самоуправа. Пред неколку денови

И Лисиче плива во ѓубре, депонии на секој чекор

И Лисиче плива во ѓубре, депонии на секој чекор

Жители на населбата Лисиче се жалат дека се заборавени од локалната самоуправа. Испратија неколку фотографии кои покажуваат ужасна еколошка состојба. Велат, диви депонии има на секој чекор. Повеќепати се жалеле во општина Аеродром,  но отаму нема никаква реакција. Несовесни граѓани продолжуваат да депонираат секаков смет покрај улиците и ниту се казнуваат,