притисни ентер »

ОН: Глад им се заканува на 45 милиони луѓе во Јужна Африка

ОН: Глад им се заканува на 45 милиони луѓе во Јужна Африка

Поради сушите, поплавите и економската криза во некои земји во Јужна Африка се заканува глад на 45 милиони луѓе, што е рекорден број, предупредија Обединетите нации. „Кризата со глад зазема невидени размери и нашите проценки од терен покажуваат дека ќе се влошува“ предупреди во соопштение регионалната лидерка на Светската програма за храна, Лола Кастро

ОН: Глад им се заканува на 45 милиони луѓе во Јужна Африка

ОН: Глад им се заканува на 45 милиони луѓе во Јужна Африка

Поради сушите, поплавите и економската криза во некои земји во Јужна Африка се заканува глад на 45 милиони луѓе, што е рекорден број, предупредија Обединетите нации. „Кризата со глад зазема невидени размери и нашите проценки од терен покажуваат дека ќе се влошува“ предупреди во соопштение регионалната лидерка на Светската програма за храна, Лола Кастро

ОН: Глад им се заканува на 45 милиони луѓе во Јужна Африка

ОН: Глад им се заканува на 45 милиони луѓе во Јужна Африка

Поради сушите, поплавите и економската криза во некои земји во Јужна Африка се заканува глад на 45 милиони луѓе, што е рекорден број, предупредија Обединетите нации. „Кризата со глад зазема невидени размери и нашите проценки од терен покажуваат дека ќе се влошува“ предупреди во соопштение регионалната лидерка на Светската програма за храна, Лола Кастро

45 милиони луѓе гладуваат во Јужна Африка

45 милиони луѓе гладуваат во Јужна Африка

Над 45 милиони луѓе од 16 нации во Јужна Африка се соочуваат со глад по повторените суши, големи поплави и економски проблеми, соопшти денеска Светската програма за храна при ОН. Јужна Африка се соочува со голема суша, а климатските промени ги опустошуваат сиромашните земји, кои веќе се борат со екстремни природни катастрофи. Агенцијата на ОН планира

ОН: Глад им се заканува на 45 милиони луѓе во Јужна Африка

ОН: Глад им се заканува на 45 милиони луѓе во Јужна Африка

Поради сушите, поплавите и економската криза, во некои земји во Јужна Африка им се заканува глад на 45 милиони луѓе, што е рекорден број, предупредија Обединетите нации. „Кризата со глад зазема невидени размери и нашите процени од терен покажуваат дека ќе се влошува“, предупреди во соопштение регионалната лидерка на Светската програма за храна, Лола