притисни ентер »

Изложба „Мустаќлии“ во Мала станица

Изложба „Мустаќлии“ во Мала станица

Националната галерија вечер во Мала станица ќе отвори изложба насловена „Мустаќлии“ во контекст на подигнување на свеста за машкото здравје и глобалната кампања на пуштање мустаќи кај мажите – Movember што се организира секоја година во ноември. Изложбата е прво издание на проектот „Од поинаков дискурс“ кој ќе вклучи интелектуалци чија дејност не е

Мустаќлии во делата на македонските уметници на Изложба во Мала станица

Мустаќлии во делата на македонските уметници на Изложба во Мала станица

Изложба насловена „Мустаќлии“ ќе се отвори вечерва во Мултимедијалниот центар „Мала станица“ во Скопје во 20 часот, во контекст на месецот на подигнување на свеста за машкото здравје, популарниот мовембер. Како што и кажува името на изложбата, таа се состои од (авто)портрети на личности кои носеле мустаќи, изработени во различни ликовни техники. Во

Изложба „Мустаќлии“ во Мала станица

Изложба „Мустаќлии“ во Мала станица

Националната галерија вечер во Мала станица ќе отвори изложба насловена „Мустаќлии“ во контекст на подигнување на свеста за машкото здравје и глобалната кампања на пуштање мустаќи кај мажите – „Movember“ што се организира секоја година во ноември. Изложбата е прво издание на проектот „Од поинаков дискурс“ кој ќе вклучи интелектуалци чија дејност не

Изложба „Мустаќлии“ во Мала станица

Изложба „Мустаќлии“ во Мала станица

Националната галерија вечер во Мала станица ќе отвори изложба насловена „Мустаќлии“ во контекст на подигнување на свеста за машкото здравје и глобалната кампања на пуштање мустаќи кај мажите – Movember што се организира секоја година во ноември. Изложбата е прво издание на проектот „Од поинаков дискурс“ кој ќе вклучи интелектуалци чија дејност не е

Изложба „Мустаќлии“ во Мала станица

Изложба „Мустаќлии“ во Мала станица

Националната галерија вечерва во Мала станица ќе отвори изложба насловена „Мустаќлии“ во контекст на подигнување на свеста за машкото здравје и глобалната кампања на пуштање мустаќи кај мажите – Movember што се организира секоја година во ноември. Изложбата е прво издание на проектот „Од поинаков дискурс“ кој ќе вклучи интелектуалци чија дејност не

Изложба „Мустаќлии“ во Мала станица

Изложба „Мустаќлии“ во Мала станица

Изложба „Мустаќлии“ во Мала станица Националната галерија вечер во Мала станица ќе отвори изложба насловена „Мустаќлии“ во контекст на подигнување на свеста за машкото здравје и глобалната кампања на пуштање мустаќи кај мажите – Movember што се организира секоја година во ноември. Изложбата е прво издание на проектот „Од поинаков дискурс“ кој ќе вклучи

Изложба „Мустаќлии“ во Мала станица

Изложба „Мустаќлии“ во Мала станица

Националната галерија вечер во Мала станица ќе отвори изложба насловена „Мустаќлии“ во контекст на подигнување на свеста за машкото здравје и глобалната кампања на пуштање мустаќи кај мажите – Movember што се организира секоја година во ноември. Изложбата е прво издание на проектот „Од поинаков дискурс“ кој ќе вклучи интелектуалци чија дејност не е

Изложба „Мустаќлии“ во Мала станица

Изложба „Мустаќлии“ во Мала станица

Националната галерија вечер во Мала станица ќе отвори изложба насловена „Мустаќлии“ во контекст на подигнување на свеста за машкото здравје и глобалната кампања на пуштање мустаќи кај мажите – Movember што се организира секоја година во ноември. Изложбата е прво издание на проектот „Од поинаков дискурс“ кој ќе вклучи интелектуалци чија дејност не е

Потсетување: „Мустаќлии“ четврток, 14 ноември, Мала станица

Потсетување: „Мустаќлии“ четврток, 14 ноември, Мала станица

Почитувани, Во пресрет на месецот ноември, или во контекст на месецот на подигнување на свеста за машкото здравје и глобалната кампања на пуштање на мустаќи кај мажите – Movember,Националната галерија ја организира изложбата насловена „Мустаќлии“ на дела од нејзината богата колекција која се отвора на 14 ноември, во Мултимедијалниот центар Мала станица,

„Мустаќлии“ во Национална галерија за будење на свеста за машкото здравје

„Мустаќлии“ во Национална галерија за будење на свеста за машкото здравје

Националната галерија со цел за подигнување на свеста за машкото здравје, а во рамките на првото издание од проектот „Од поинаков дискурс“, од 14 ноември до 9 декември ја организира изложбата насловена „Мустаќлии“ со избор на дела од нејзината богата колекција. „Кога точно пред еден век Марсел Дишан и доцртал мустаќи на Мона Лиза, покрај субверзивната

Изложбата „Мустаќлии“ во четврток во Мала станица

Изложбата „Мустаќлии“ во четврток во Мала станица

Во пресрет на месецот ноември, или во контекст на месецот на подигнување на свеста за машкото здравје и глобалната кампања на пуштање на мустаќи кај мажите – Movember,Националната галерија ја организира изложбата насловена „Мустаќлии“ на дела од нејзината богата колекција која се отвора на 14 ноември, во Мултимедијалниот центар Мала станица, 20 часот