притисни ентер »

БОЖЕ, СЛУШАШ ЛИ? Шилегов ќе го менува и датумот за Божиќ, за да бил светски градоначалник!

БОЖЕ, СЛУШАШ ЛИ? Шилегов ќе го менува и датумот за Божиќ, за да бил светски градоначалник!

Скопје почна да се кити, ќе светне и новогодишната елка од петок. Винтерленд по втор пат се одржува во Скопје. За празничната атмосфера да го опфати и православниот Божиќ Шилегов ги повика МПЦ да го променат датумот, јавува Сител. За дочекот на 2020 концерт на плоштадот ќе одржи балканската музичка ѕвезда Дино Мерлин , за кого градот најави дека ќе

БОЖЕ, СЛУШАШ ЛИ? Шилегов ќе го менува и датумот за Божиќ, за да бил светски градоначалник!

БОЖЕ, СЛУШАШ ЛИ? Шилегов ќе го менува и датумот за Божиќ, за да бил светски градоначалник!

Скопје почна да се кити, ќе светне и новогодишната елка од петок. Винтерленд по втор пат се одржува во Скопје. За празничната атмосфера да го опфати и православниот Божиќ Шилегов ги повика МПЦ да го променат датумот, јавува Сител. За дочекот на 2020 концерт на плоштадот ќе одржи балканската музичка ѕвезда Дино Мерлин , за кого градот најави дека ќе

Хpaбpa шега на Шилегов: МПЦ да го смени календарот за да правиме Божиќ како цел свет (ВИДЕО)

Хpaбpa шега на Шилегов: МПЦ да го смени календарот за да правиме Божиќ како цел свет (ВИДЕО)

77 Споделувања Share Tweet Ден откако центарот на градот светна со новогодишен дух, скопскиот градоначалник Петре Шилегов ги најави содржините на овогодинешниот Винтерленд, кој ќе трае до 31 декември. Ќе започне на 6 декември, со осветлување на елката, а ќе бидат поставени и новогодишни куќарки и мала сцена на која секој ден ќе има настани. Во работните

(видео) ШИЛЕГОВ: МПЦ да го смени датумот за Божик, да го славиме како цел свет, па Скопје да биде со новогодишното руво

(видео) ШИЛЕГОВ: МПЦ да го смени датумот за Божик, да го славиме како цел свет, па Скопје да биде со новогодишното руво

Македонската православна црква да го смени календарот за прослава на Божик за да го славиме како цел свет, побара денеска градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов. Тој ова го изјави во врска со новогодишното украсување на Скопје, кое ќе биде „раскитено“ спроти големиот православен верски празник Божик. - Скопје почна да се кити, ќе светне и новогодишната

ШИЛЕГОВ „ЦЕЛОСНО ПPOЛУПА“: Бара да се смени датумот за Божиќ, да сме го славеле заедно со цел свет

ШИЛЕГОВ „ЦЕЛОСНО ПPOЛУПА“: Бара да се смени датумот за Божиќ, да сме го славеле заедно со цел свет

Македонската православна црква да го смени календарот за прослава на Божик за да го славиме како цел свет, побара денеска градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов. Тој ова го изјави во врска со новогодишното украсување на Скопје, кое ќе биде „раскитено“ спроти големиот православен верски празник Божик. – Скопје почна да се кити, ќе светне и новогодишната

Новогодишната програма почнува од петок

Новогодишната програма почнува од петок

Embedded video for Новогодишната програма почнува од петок Од петок почнува новогодишната програма на градскиот плоштад, кога ќе светне новата  Дигитална новогодишна елка. Новогодишните куќички ќе бидат поставени пред влезот на ГТЦ. Винтерленд по втор пат се одржува во Скопје. За празничната атмосфера да го опфати и православниот Божиќ Шилегов ги повика

Шилегов: МПЦ да го смени календарот да го правиме Божиќ како цел свет

Шилегов: МПЦ да го смени календарот да го правиме Божиќ како цел свет

Скопје почна да се кити, ќе светне и новогодишната елка од петок. Винтерленд по втор пат се одржува во Скопје. За празничната атмосфера да го опфати и православниот Божиќ Шилегов ги повика МПЦ да го променат датумот, јавува Сител. За дочекот на 2020 концерт на плоштадот ќе одржи балканската музичка ѕвезда Дино Мерлин , за кого градот најави дека ќе

(ВИДЕО) Шилегов: МПЦ да го смени датумот за Божиќ, да го славиме како цел свет

(ВИДЕО) Шилегов: МПЦ да го смени датумот за Божиќ, да го славиме како цел свет

Македонската православна црква да го смени календарот за прослава на Божиќ за да го славиме како цел свет, побара денеска градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов. Тој ова го изјави во врска со новогодишното украсување на Скопје, кое ќе биде „раскитено“ спроти големиот православен верски празник Божик. – Скопје почна да се кити, ќе светне и новогодишната

Новогодишната елка на плоштад ќе светне в петок – почнува „Винтерленд 2020“

Новогодишната елка на плоштад ќе светне в петок – почнува „Винтерленд 2020“

Со осветлување на новогодишната елка на плоштадот „Македонија“, в петок, на 6 декември со работа ќе почне новогодишниот базар „Винтерленд 2020“. – Новогодишните куќички на „Винтерленд“ годинава ќе бидат сместени на новиот плочник меѓу ГТЦ и плоштадот, а новогодишната програма ќе трае 25 дена – од отворањето на базарот, па се до 31 декември, до дочекот

Шилегов: “Зошто МПЦ не го смени календарот, па да го правиме Божиќ како цел свет” (Видео)

Шилегов: “Зошто МПЦ не го смени календарот, па да го правиме Божиќ како цел свет” (Видео)

Скопје почна да се кити, ќе светне и новогодишната елка од петок. Винтерленд по втор пат се одржува во Скопје. За празничната атмосфера да го опфати и православниот Божиќ Шилегов ги повика МПЦ да го променат датумот, јавува “ТВ Сител” . За дочекот на 2020 концерт на плоштадот ќе одржи балканската музичка ѕвезда Дино Мерлин , за кого градот најави дека

Новогодишната елка ќе светне во петок – почнува „Винтерленд 2020“

Новогодишната елка ќе светне во петок – почнува „Винтерленд 2020“

Новогодишниот базар „Винтерленд 2020“ со работа ќе почне во петок, на 6-ти декември со осветлување на Новогодишната елка на плоштадот „Македонија“. Новогодишните куќички на „Винтерленд“ годинава ќе бидат сместени на новиот плочник меѓу ГТЦ и плоштадот, а новогодишната програма ќе трае 25 дена – од отворањето на базарот, па се до 31 декември, до дочекот

Елката на плоштадот во Скопје ќе светне во петок

Елката на плоштадот во Скопје ќе светне во петок

Новогодишниот базар „Винтерленд“ ќе почне на 6 декември, петок, со традиционално осветлување на елката. Новогодишните куќарки ќе бидат сместени на новиот плоштад меѓу ГТЦ и плоштадот „Македонија“, а ќе има и мала сцена на која секој ден ќе има настани. Градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов, најави дека новогодишната програма ќе трае 25 дена, до

Новогодишната елка на плоштад ќе светне в петок – почнува „Винтерленд 2020“

Новогодишната елка на плоштад ќе светне в петок – почнува „Винтерленд 2020“

Со осветлување на новогодишната елка на плоштадот „Македонија“, в петок, на 6 декември со работа ќе почне новогодишниот базар „Винтерленд 2020“. – Новогодишните куќички на „Винтерленд“ годинава ќе бидат сместени на новиот плочник меѓу ГТЦ и плоштадот, а новогодишната програма ќе трае 25 дена – од отворањето на базарот, па се до 31 декември, до дочекот

Елката на плоштадот во Скопје ќе светне во петок

Елката на плоштадот во Скопје ќе светне во петок

Новогодишниот базар „Винтерленд“ ќе почне на 6 декември, петок, со традиционално осветлување на елката. Новогодишните куќарки ќе бидат сместени на новиот плоштад меѓу ГТЦ и плоштадот „Македонија“, а ќе има и мала сцена на која секој ден ќе има настани. Градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов, најави дека новогодишната програма ќе трае 25 дена, до

Елката на плоштадот во Скопје ќе светне во петок

Елката на плоштадот во Скопје ќе светне во петок

Новогодишниот базар „Винтерленд“ ќе почне на 6 декември, петок, со традиционално осветлување на елката. Новогодишните куќарки ќе бидат сместени на новиот плоштад меѓу ГТЦ и плоштадот „Македонија“, а ќе има и мала сцена на која секој ден ќе има настани. Градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов, најави дека новогодишната програма ќе трае 25 дена, до

ВИДЕО: Започнува „Винтерленд 2020“ – новогодишната елка на плоштад ќе светне в петок

ВИДЕО: Започнува „Винтерленд 2020“ – новогодишната елка на плоштад ќе светне в петок

Со осветлување на новогодишната елка на плоштадот „Македонија“, в петок, на 6 декември со работа ќе почне новогодишниот базар „Винтерленд 2020“. – Новогодишните куќички на „Винтерленд“ годинава ќе бидат сместени на новиот плочник меѓу ГТЦ и плоштадот, а новогодишната програма ќе трае 25 дена – од отворањето на базарот, па се до 31 декември, до дочекот

Новогодишната елка на плоштад ќе светне в петок – почнува „Винтерленд 2020"

Новогодишната елка на плоштад ќе светне в петок – почнува „Винтерленд 2020"

– Новогодишните куќички на „Винтерленд" годинава ќе бидат сместени на новиот плочник меѓу ГТЦ и плоштадот, а новогодишната програма ќе трае 25 дена – од отворањето на базарот, па се до 31 декември, до дочекот на Новата 2020 година, соопшти Град Скопје. Градоначалникот на Град Скопје Петре Шилегов очекува во Скопје да се создаде вистинска предновогодишна

Новогодишната елка ќе светне во петок- почнува „Винтерленд 2020“

Новогодишната елка ќе светне во петок- почнува „Винтерленд 2020“

Новогодишната елка ќе светне во петок- почнува „Винтерленд 2020“ Новогодишниот базар „Винтерленд 2020“ со работа ќе почне во петок, на 6.12.2019 година, со осветлување на Новогодишната елка на плоштадот „Македонија“. Новогодишните куќички на „Винтерленд“ годинава ќе бидат сместени на новиот плочник меѓу ГТЦ и плоштадот, а новогодишната програма ќе

Новогодишната елка ќе светне во петок, почнува „Винтерленд 2020“

Новогодишната елка ќе светне во петок, почнува „Винтерленд 2020“

Новогодишните куќички на „Винтерленд“ годинава ќе бидат сместени на новиот плочник меѓу ГТЦ и плоштадот, а новогодишната програма ќе трае 25 дена - од отворањето на базарот, па се до 31 декември, до дочекот на Новата 2020 година. Новогодишниот базар „Винтерленд 2020“ со работа ќе почне во петок, на 6.12.2019 година, со осветлување на Новогодишната