притисни ентер »

Германија презема најмалку 47 пациенти од Италија

Германија презема најмалку 47 пациенти од Италија

Германските болници ќе преземат најмалку 47 пациенти од Италија во знак на европска солидарност, изјави германскиот министер за надворешни работи, Хајко Маас. „Во оваа криза стоиме заедно со нашите италијански пријатели. На ваква закана можеме да и се спротивставиме само заедно“, рече Маас. Во пресрет на очекуваниот пораст на локално пренесени инфекции,

Германија и помага на Италија, прифаќа пациенти со коронавирус

Германија и помага на Италија, прифаќа пациенти со коронавирус

Германските болници со слободни капацитети ќе примат најмалку 47 пациенти со коронавирус од Италија во знак на европска солидарност, изјави германскиот министер за надворешни работи Хаико Мас. – Затоа што стоиме со нашите италијански пријатели. Ова можеме да го решиме само заедно, рече Мас во кусо соопштение. Пред очекуваниот голем бран на домашни

Германија презема најмалку 47 пациенти од Италија

Германија презема најмалку 47 пациенти од Италија

Германските болници ќе преземат најмалку 47 пациенти од Италија во знак на европска солидарност, изјави германскиот министер за надворешни работи, Хајко Маас. „Во оваа криза стоиме заедно со нашите италијански пријатели. На ваква закана можеме да и се спротивставиме само заедно“, рече Маас. Во пресрет на очекуваниот пораст на локално пренесени инфекции,

Германија презема најмалку 47 пациенти од Италија

Германија презема најмалку 47 пациенти од Италија

Германските болници ќе преземат најмалку 47 пациенти од Италија во знак на европска солидарност, изјави германскиот министер за надворешни работи, Хајко Маас. „Во оваа криза стоиме заедно со нашите италијански пријатели. На ваква закана можеме да и се спротивставиме само заедно“, рече Маас. Во пресрет на очекуваниот пораст на локално пренесени инфекции,

Германија и помага на Италија, прифаќа пациенти со коронавирус

Германија и помага на Италија, прифаќа пациенти со коронавирус

Германските болници со слободни капацитети ќе примат најмалку 47 пациенти со коронавирус од Италија во знак на европска солидарност, изјави германскиот министер за надворешни работи Хаико Мас. – Затоа што стоиме со нашите италијански пријатели. Ова можеме да го решиме само заедно, рече Мас во кусо соопштение. Пред очекуваниот голем бран на домашни

Германија презема најмалку 47 пациенти од Италија

Германија презема најмалку 47 пациенти од Италија

Германските болници ќе преземат најмалку 47 пациенти од Италија во знак на европска солидарност, изјави германскиот министер за надворешни работи, Хајко Мас. – Во оваа криза стоиме заедно со нашите италијански пријатели. На ваква закана можеме да ѝ се спротивставиме само заедно – рече Маас. Во пресрет на очекуваниот пораст на локално пренесени инфекции,

Германија и помага на Италија, прифаќа пациенти со коронавирус

Германија и помага на Италија, прифаќа пациенти со коронавирус

Германските болници со слободни капацитети ќе примат најмалку 47 пациенти со коронавирус од Италија во знак на европска солидарност, изјави германскиот министер за надворешни работи Хаико Мас. – Затоа што стоиме со нашите италијански пријатели. Ова можеме да го решиме само заедно, рече Мас во кусо соопштение. Пред очекуваниот голем бран на домашни

Во германските болници ќе се сместат најмалку 47 пациенти со коронавирус од Италија

Во германските болници ќе се сместат најмалку 47 пациенти со коронавирус од Италија

Пред очекуваниот голем бран на домашни заразени за кои се подготвуваат германските власти, првата група од шест италијански пациенти веќе пристигна во Лајпциг во источната провинција Саксонија. Германските болници со слободни капацитети ќе примат најмалку 47 пациенти со коронавирус од Италија во знак на европска солидарност, изјави германскиот министер

Германија и помага на Италија, прифаќа пациенти со коронавирус

Германија и помага на Италија, прифаќа пациенти со коронавирус

– Германските болници со слободни капацитети ќе примат најмалку 47 пациенти со коронавирус од Италија во знак на европска солидарност, изјави германскиот министер за надворешни работи Хаико Мас. – Затоа што стоиме со нашите италијански пријатели. Ова можеме да го решиме само заедно, рече Мас во кусо соопштение. Пред очекуваниот голем бран на домашни

Германија е прва земја што прифати италијански пациенти

Германија е прва земја што прифати италијански пациенти

Утринава на аеродромот во германскиот град Лајпциг, пристигнаа првите шест пациенти од Италија. Ќе бидат згрижени и лекувани од страна на германските здравствени работници, кои понудија помош за Италија, каде здравството буквално пропадна од неверојатното ширење на коронавирусот. -Универзитетската болница во Лајпциг прими двајца од транспортираните

Германија е прва земја што прифати италијански пациенти

Германија е прва земја што прифати италијански пациенти

Утринава на аеродромот во германскиот град Лајпциг, пристигнаа првите шест пациенти од Италија. Ќе бидат згрижени и лекувани од страна на германските здравствени работници, кои понудија помош за Италија, каде здравството буквално пропадна од неверојатното ширење на коронавирусот. -Универзитетската болница во Лајпциг прими двајца од транспортираните

Германија го прифати првиот Италијанец со коронавирус

Германија го прифати првиот Италијанец со коронавирус

Германските болници со резервен капацитет во вторникот ги пречекаа своите први пациенти со коронавирус од Италија, каде во презаситениот здравствен систем пандемијата уби повеќе луѓе отколку во која било друга земја. Воочи подготовките на германските власти за очекуваниот пораст на домашните зарази, на аеродромот во Лајпциг во источната држава Саксонија

Германија прима пациенти од Италија заразени коронавирус

Германија прима пациенти од Италија заразени коронавирус

Германија е подготвена да прими на лекување шест пациенти од Италија заразени со коронавирус . Членот на партијата на ЦДУ, Маријан Венд, го потврди ова за „Република“, а пациентите од најтешко погодениот регион во Италија, Ломбардија, ќе бидат примени во Саксонија. Во Италија починаа 600 луѓе во последните 24 часа, со што бројот на починатите достигна

Германија прима пациенти од Италија заразени коронавирус

Германија прима пациенти од Италија заразени коронавирус

Германија е подготвена да прими на лекување шест пациенти од Италија заразени со коронавирус . Членот на партијата на ЦДУ, Маријан Венд, го потврди ова за „Република“, а пациентите од најтешко погодениот регион во Италија, Ломбардија, ќе бидат примени во Саксонија. Во Италија починаа 600 луѓе во последните 24 часа, со што бројот на починатите достигна

Германија прима пациенти од Италија заразени коронавирус

Германија прима пациенти од Италија заразени коронавирус

Германија е подготвена да прими на лекување шест пациенти од Италија заразени со коронавирус . Членот на партијата на ЦДУ, Маријан Венд, го потврди ова за „Република“, а пациентите од најтешко погодениот регион во Италија, Ломбардија, ќе бидат примени во Саксонија. Во Италија починаа 600 луѓе во последните 24 часа, со што бројот на починатите достигна

Германија прима пациенти од Италија заразени коронавирус

Германија прима пациенти од Италија заразени коронавирус

Германија е подготвена да прими на лекување шест пациенти од Италија заразени со коронавирус . Членот на партијата на ЦДУ, Маријан Венд, го потврди ова за „Република“, а пациентите од најтешко погодениот регион во Италија, Ломбардија, ќе бидат примени во Саксонија. Во Италија починаа 600 луѓе во последните 24 часа, со што бројот на починатите достигна