Формула 1, сѐ уште нема потврда за следните трки

Меѓународната автомобилска федерација по првата трка во Австрија, сè уште не го потврдува распоредот за останатите трки. Во текот на викендов се очекуваше потврда за трките во Миџело и Имола во Италија, Сочи во Русија и Портимао во Португалија. Во меѓувреме, има шанси да има трка во Виетнам бидејќи таму веќе 2 месеци нема нови случаи со „Ковид-19“.