притисни ентер »

Дендиас и Блинкен денеска ќе го потпишат вториот протокол на Договорот за меѓусебна одбранбена соработка

Дендиас и Блинкен денеска ќе го потпишат вториот протокол на Договорот за меѓусебна одбранбена соработка

– Грција и САД, денеска во Вашингтон ќе го одржат третиот круг од стратешкиот дијалог меѓу двете земји, а ќе го потпишат и вториот изменет протокол на Договорот за меѓусебна одбранбена соработка, јави дописничката на МИА од Атина. Министерот за надворешни работи на Грција Никос Дендиас ќе се сретне со државниот секретар на САД Антони Блинкен, ќе го

Дендиас и Блинкен денеска ќе го потпишат вториот протокол на Договорот за меѓусебна одбранбена соработка

Дендиас и Блинкен денеска ќе го потпишат вториот протокол на Договорот за меѓусебна одбранбена соработка

Фото: Б. Грданоски Грција – Грција и САД, денеска во Вашингтон ќе го одржат третиот круг од стратешкиот дијалог меѓу двете земји, а ќе го потпишат и вториот изменет протокол на Договорот за меѓусебна одбранбена соработка, јави дописничката на МИА од Атина. Министерот за надворешни работи на Грција Никос Дендиас ќе се сретне со државниот секретар на

Дендиас и Блинкен денеска ќе го потпишат вториот протокол на Договорот за меѓусебна одбранбена соработка

Дендиас и Блинкен денеска ќе го потпишат вториот протокол на Договорот за меѓусебна одбранбена соработка

Грција и САД, денеска во Вашингтон ќе го одржат третиот круг од стратешкиот дијалог меѓу двете земји, а ќе го потпишат и вториот изменет протокол на Договорот за меѓусебна одбранбена соработка, јави дописничката на МИА од Атина. Министерот за надворешни работи на Грција Никос Дендиас ќе се сретне со државниот секретар на САД Антони Блинкен, ќе го означат

Дендиас и Блинкен денеска ќе го потпишат вториот протокол на Договорот за меѓусебна одбранбена соработка

Дендиас и Блинкен денеска ќе го потпишат вториот протокол на Договорот за меѓусебна одбранбена соработка

Грција и САД, денеска во Вашингтон ќе го одржат третиот круг од стратешкиот дијалог меѓу двете земји, а ќе го потпишат и вториот изменет протокол на Договорот за меѓусебна одбранбена соработка, јави дописничката на МИА од Атина. Министерот за надворешни работи на Грција Никос Дендиас ќе се сретне со државниот секретар на САД Антони Блинкен, ќе го означат