притисни ентер »

Харадинај: Дијалогот со Белград треба да продолжи без условувања

Харадинај: Дијалогот со Белград треба да продолжи без условувања

Косовскиот премиер во оставка, Рамуш Харадинај вели дека се согласува дека е потребно нормализирање на односите меѓу Косово и Србија, но смета дека за постигнување на таа цел е потребен дијалог без условувања и без одлагања. Тој на Твитер порача дека крајниот исход од тој дијалог меѓу Приштина и Белград треба да биде меѓусебното признавање на двете

Харадинај: Дијалогот со Белград треба да продолжи без условувања

Харадинај: Дијалогот со Белград треба да продолжи без условувања

Косовскиот премиер во оставка, Рамуш Харадинај, вели дека се согласува дека е потребно нормализирање на односите меѓу Косово и Србија, но смета дека за постигнување на таа цел е потребен дијалог без условувања и без одлагања. Тој на Твитер порача дека крајниот исход од тој дијалог меѓу Приштина и Белград треба да биде меѓусебното признавање на двете

Харадинај: Дијалогот со Белград треба да продолжи без условувања

Харадинај: Дијалогот со Белград треба да продолжи без условувања

Косовскиот премиер во оставка, Рамуш Харадинај вели дека се согласува дека е потребно нормализирање на односите меѓу Косово и Србија, но смета дека за постигнување на таа цел е потребен дијалог без условувања и без одлагања. Тој на Твитер порача дека крајниот исход од тој дијалог меѓу Приштина и Белград треба да биде меѓусебното признавање на двете

Харадинај: Дијалогот со Белград треба да продолжи без условувања

Харадинај: Дијалогот со Белград треба да продолжи без условувања

Косовскиот премиер во оставка, Рамуш Харадинај вели дека се согласува дека е потребно нормализирање на односите меѓу Косово и Србија, но смета дека за постигнување на таа цел е потребен дијалог без условувања и без одлагања. Тој на Твитер порача дека крајниот исход од тој дијалог меѓу Приштина и Белград треба да биде меѓусебното признавање на двете

Харадинај: Дијалогот со Белград треба да продолжи, но без условувања и одлагања

Харадинај: Дијалогот со Белград треба да продолжи, но без условувања и одлагања

Косовскиот премиер во оставка, Рамуш Харадинај вели дека се согласува дека е потребно нормализирање на односите меѓу Косово и Србија, но смета дека за постигнување на таа цел е потребен дијалог без условувања и без одлагања, јави дописникот на МИА од Приштина. Харадинај на Твитер повтори дека крајниот исход од тој дијалог меѓу Приштина и Белград треба

Харадинај: Дијалогот со Белград треба да продолжи, но без условувања и одлагања

Харадинај: Дијалогот со Белград треба да продолжи, но без условувања и одлагања

Косовскиот премиер во оставка, Рамуш Харадинај вели дека се согласува дека е потребно нормализирање на односите меѓу Косово и Србија, но смета дека за постигнување на таа цел е потребен дијалог без условувања и без одлагања, јави дописникот на МИА од Приштина. Харадинај на Твитер повтори дека крајниот исход од тој дијалог меѓу Приштина и Белград треба

Харадинај: Без условувања треба да продолжи дијалогот со Белград

Харадинај: Без условувања треба да продолжи дијалогот со Белград

Премиерот на Косово во оставка, Рамуш Харадинај истакна дека се согласува дека е потребно нормализирање на односите меѓу Косово и Србија, но смета дека за постигнување на таа цел е потребен дијалог без условувања и без одлагања. Тој на Твитер порача дека крајниот исход од тој дијалог меѓу Приштина и Белград треба да биде меѓусебното признавање на двете

Харадинај: Дијалогот со Белград треба да продолжи, но без условувања и одлагања

Харадинај: Дијалогот со Белград треба да продолжи, но без условувања и одлагања

Косовскиот премиер во оставка, Рамуш Харадинај вели дека се согласува дека е потребно нормализирање на односите меѓу Косово и Србија, но смета дека за постигнување на таа цел е потребен дијалог без условувања и без одлагања, јави дописникот на МИА од Приштина. Харадинај на Твитер повтори дека крајниот исход од тој дијалог меѓу Приштина и Белград треба

Харадинај: Дијалогот со Белград треба да продолжи, но без условувања и одлагања

Харадинај: Дијалогот со Белград треба да продолжи, но без условувања и одлагања

Косовскиот премиер во оставка, Рамуш Харадинај вели дека се согласува дека е потребно нормализирање на односите меѓу Косово и Србија, но смета дека за постигнување на таа цел е потребен дијалог без условувања и без одлагања, јави дописникот на МИА од Приштина. Харадинај на Твитер повтори дека крајниот исход од тој дијалог меѓу Приштина и Белград треба

Харадинај: Дијалогот со Белград треба да продолжи, но без условувања и одлагања

Харадинај: Дијалогот со Белград треба да продолжи, но без условувања и одлагања

Косовскиот премиер во оставка, Рамуш Харадинај вели дека се согласува дека е потребно нормализирање на односите меѓу Косово и Србија, но смета дека за постигнување на таа цел е потребен дијалог без условувања и без одлагања. Харадинај на Твитер повтори дека крајниот исход од тој дијалог меѓу Приштина и Белград треба да биде меѓусебното признавање на

Харадинај: Дијалог со Белград без условувања и одлагања

Харадинај: Дијалог со Белград без условувања и одлагања

Косовскиот премиер во оставка, Рамуш Харадинај вели дека се согласува дека е потребно нормализирање на односите меѓу Косово и Србија. Но, според него за постигнување на таа цел е потребен дијалог без условувања и без одлагања. Харадинај на Твитер повтори дека крајниот исход од тој дијалог меѓу Приштина и Белград треба да биде меѓусебното признавање

Харадинај: Дијалогот со Белград треба да продолжи, но без условувања и одлагања

Харадинај: Дијалогот со Белград треба да продолжи, но без условувања и одлагања

Косовскиот премиер во оставка, Рамуш Харадинај вели дека се согласува дека е потребно нормализирање на односите меѓу Косово и Србија, но смета дека за постигнување на таа цел е потребен дијалог без условувања и без одлагања, јави дописникот на МИА од Приштина. Харадинај на Твитер повтори дека крајниот исход од тој дијалог меѓу Приштина и Белград треба

Харадинај: Дијалогот со Белград да продолжи, но без условувања и одлагања

Харадинај: Дијалогот со Белград да продолжи, но без условувања и одлагања

Косовскиот премиер во оставка, Рамуш Харадинај, вели дека се согласува дека е потребно нормализирање на односите меѓу Косово и Србија, но смета дека за постигнување на таа цел е потребен дијалог без условувања и без одлагања, јави дописникот на МИА од Приштина. Харадинај на Твитер повтори дека крајниот исход од тој дијалог меѓу Приштина и Белград треба

Харадинај: Дијалогот со Белград треба да продолжи, но без условувања и одлагања

Харадинај: Дијалогот со Белград треба да продолжи, но без условувања и одлагања

Косовскиот премиер во оставка, Рамуш Харадинај вели дека се согласува дека е потребно нормализирање на односите меѓу Косово и Србија, но смета дека за постигнување на таа цел е потребен дијалог без условувања и без одлагања, јави дописникот на МИА од Приштина. Харадинај на Твитер повтори дека крајниот исход од тој дијалог меѓу Приштина и Белград треба

Харадинај: Дијалогот со Белград треба да продолжи, но без условувања и одлагања

Харадинај: Дијалогот со Белград треба да продолжи, но без условувања и одлагања

Косовскиот премиер во оставка, Рамуш Харадинај вели дека се согласува дека е потребно нормализирање на односите меѓу Косово и Србија, но смета дека за постигнување на таа цел е потребен дијалог без условувања и без одлагања, јави дописникот на МИА од Приштина. Харадинај на Твитер повтори дека крајниот исход од тој дијалог меѓу Приштина и Белград треба

Пацоли: Подготвени сме за дијалог, но само како две независни држави

Пацоли: Подготвени сме за дијалог, но само како две независни држави

Косовскиот министер за надворешни работи Беџет Пацоли, коментирајќи го соопштението од групата „Квинта“ (петорка), истакна дека Приштина е подготвена, како и секогаш за преговори со Србија, но само како две независни држави. Пацоли рече дека надворешната политика на Косово секогаш била координирана и во согласност со ставот на стратешките партнери

Пацоли: Подготвени сме за дијалог, но само како две независни држави

Пацоли: Подготвени сме за дијалог, но само како две независни држави

Косовскиот министер за надворешни работи Беџет Пацоли, коментирајќи го соопштението од групата „Квинта“ (петорка), истакна дека Приштина е подготвена, како и секогаш за преговори со Србија, но само како две независни држави. Пацоли рече дека надворешната политика на Косово секогаш била координирана и во согласност со ставот на стратешките партнери

Амбасадите на „Група Квинт“ ги повикаа Косово и Србија да ги обноват преговорите

Амбасадите на „Група Квинт“ ги повикаа Косово и Србија да ги обноват преговорите

Амбасадите на Соединетите Американски Држави, Франција, Германија, Италија и Обединетото Кралство во Приштина ги повикаа денеска властите во Косово и Србија да ги обноват преговорите, кои беа прекинати по воведувањето на таксата од 100 отсто на српскиот увоз во Косово, во ноември минатата година, јави дописникот на МИА од Приштина. Амбасадите на петте